De 10 beste spirituele boeken van 2023

Laatste update door Melissa Blad op 5 december 2023

Het afgelopen jaar zijn er veel mooie boeken verschenen. In dit artikelen delen we de 10 beste spirituele boeken van 2023.

Het jaar 2023 is voorbijgevlogen! Ook dit jaar hebben we weer veel inspirerende, spirituele en bijzondere boeken mogen uitgeven, zoals Tarot voor jezelf, De nervus vagus en Het is niet met jou begonnen. Ben je nog op zoek naar een mooi boek om 2023 mee af te sluiten of wil je alvast wat inspiratie op doen voor het nieuwe jaar dat ons te wachten staat? In dit artikel vertellen we je wat de 10 beste spirituele boeken van 2023 zijn. Deze boeken zijn stuk voor stuk een must-read!

Vorig jaar stond Wanneer je lichaam nee zegt op de eerste plaats in deze lijst. Dit jaar heeft een nieuwe titel de eerste plek weten te bemachtigen, al kunnen we alvast verklappen dat ook dit jaar weer een boek van Gabor Maté op nummer 1 staat! Het verstrooide brein staat dit jaar bovenaan de lijst van de beste spirituele boeken van 2023. Gabor Maté blijkt dit jaar uitermate populair te zijn; de gehele top drie bestaat namelijk uit zijn boeken en ook zijn vierde boek is terug te vinden in deze lijst. Een echte bestsellerauteur dus!

Nieuwkomers in de lijst beste spirituele boeken van 2023

Opvallend is dat het boek Het is niet met jou begonnen dat in januari 2023 is uitgegeven, dit jaar al direct in de top 10 staat! Sterker nog, het boek staat zelfs op de vierde plek. In dit boek ontrafel je de erfenis van familietrauma. Wanneer je gebukt gaat onder angst, depressie, problemen of pijn komt het vaak niet in je op dat je dit geërfd kunt hebben van je voorouders. Zolang onopgeloste trauma’s begraven blijven in pijn of stilte, kunnen angsten en gevoelens die niet bij jou horen blijven opduiken in je leven. Met de transformatieve aanpak uit dit boek is het mogelijk de cyclus te doorbreken.

Ook de nieuwe uitgave van Overpeinzingen van Marcus Aurelius is een nieuwkomer dit jaar en staat maar liefst op de achtste plek. Met dit boek van de Romeinse keizer Marcus Aurelius vind je richtingwijzers naar innerlijke rust en ethische zekerheid in een ogenschijnlijk chaotische wereld. 

Ben je benieuwd naar de volledige top 10? Lees deze dan snel verder!


Het verstrooide brein

1. Het verstrooide brein

In ‘Het verstrooide brein’ helpt Gabor Maté je om AD(H)D te begrijpen en er beter mee om te gaan. Een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek laat vallen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

De mythe van normaal

2. De mythe van normaal

In ‘De mythe van normaal’ laat Gabor Maté zien wat ‘normaal’ in een toxische maatschappij betekent voor trauma, ziekte en heling.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Wanneer je lichaam nee zegt

3. Wanneer je lichaam nee zegt

‘Wanneer je lichaam nee zegt’ van Gabor Maté is een wereldwijd bekend standaardwerk over de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest. Nu eindelijk in het Nederlands vertaald!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het is niet met jou begonnen

4. Het is niet met jou begonnen

Ontrafel je erfenis van familietrauma met ‘Het is niet met jou begonnen’ van Mark Wolynn en doorbreek de cyclus voor een vrije toekomst.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Liefdesbang

5. Liefdesbang

Liefdesbang van Hannah Cuppen laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander, hoe liefde zo een eerlijke kans krijgt, zonder verlatings- of bindingsangst.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

De kracht van het NU

6. De kracht van het NU

Eckhart Tolles De kracht van het Nu, hét spirituele boek van het afgelopen decennium, nodigt je uit je over te geven aan het Nu. Bevrijd jezelf van je constante denken!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ongekende gevoelens

7. Ongekende gevoelens

In ‘Ongekende gevoelens’ van Jonice Webb leer je de emotionele bagage vanuit je relatie met je ouders (en hun relatie met hun ouders) te herkennen en het patroon van ongekende emoties te doorbreken.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Overpeinzingen

8. Overpeinzingen

De klassieker ‘Overpeinzingen’ is het filosofische dagboek van Marcus Aurelius, de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, de filosofische stroming die volop in de belangstelling staat.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Je kunt je leven helen

9. Je kunt je leven helen

‘Je kunt je leven helen’ is hét basisboek voor een gelukkiger leven. De liefdevolle inzichten van bestsellerauteur Louise Hay helpen jou jezelf beter te leren kennen. Gun jezelf dit mooie boek!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Hongerige geesten

10. Hongerige geesten

In ‘Hongerige geesten’ neemt arts Gabor Maté ons mee naar de bron van onze verslavingen: trauma. Bekend van o.a. ‘Wanneer je lichaam nee zegt’.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

De beste spirituele boeken

Ieder jaar delen we de top 10 beste spirituele boeken. Bekijk hier ook:

Melissa Blad

Melissa Blad is marketingassistent bij Uitgeverij AnkhHermes

Lees ook

Dompel je onder in de esoterische en mystieke boeken van AnkhHermes
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *