Hoe werkt een luisterboek?

Op ankh-hermes.nl verwijzen we voor het beluisteren van luisterboeken naar luisterrijk.nl omdat je daar, eenmalig en zonder abonnement, een downloadbaar luisterboek kunt aanschaffen. Je kunt het luisterboek downloaden als mp3 op je apparaat en afspelen. Heb je behoefte aan een ‘boekenplankje’, dan kun je hun app downloaden op je smartphone of tablet. Hieronder vind je meer informatie over het luisteren via luisterrijk.

Kies je voor het luisterboek in je abonnement bij een ander platform, dan gelden de opties uit je abonnement dat je al gebruikt. Wij stellen onze titels zoveel mogelijk beschikbaar in alle mogelijke apps zolang de rechten dat toelaten. Kijk voor meer informatie over luisterboekabonnementen op de website van de abonnement-aanbieders.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Voorbeelden van beschikbare abonnementen* (vaak inclusief e-bookabonnement):

Vaak kun je de service eerst een maand gratis uitproberen.

Luisteren via Luisterrijk:

Luisterrijk was eind 2006 de eerste webwinkel met een breed aanbod van downloadbare luisterboeken. Downloaden maakt het overzetten van de luisterboeken op een mp3-speler kinderspel. U downloadt de bestanden direct naar uw computer en zet ze eenvoudig over op uw mp3-speler of usb-stick om ze in de trein, op de fiets, in de auto of tijdens het sporten te beluisteren.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Voor smartphone en tablets is er de Luisterrijk-app waardoor luisterboeken downloaden helemaal eenvoudig is. U logt in met uw Luisterrijk-account op de app waarna uw lijst met aangeschafte luisterboeken verschijnt. Door op downloaden te klikken worden de luisterboeken op het apparaat opgeslagen. U kunt ze meteen (of op een later moment) kunt afluisteren via de app. Wie een smart speaker gebruikt kan de luisterboeken centraal opslaan, bijvoorbeeld op een NAS en daarna overal in het huis starten met de app van de smart speaker.  Meer informatie over de app: https://www.luisterrijk.nl/app

*Deze lijst is niet alomvattend: er kunnen diensten bijkomen of afvallen en werkwijzen kunnen veranderen. Dit is slechts om je een indicatie te geven van een aantal mogelijkheden. Kijk ook op de website luisterboekenapps.nl

Benieuwd welke boeken van AnkhHermes beschikbaar zijn als luisterboek?