Recenseren voor Uitgeverij AnkhHermes

Wil jij voor ons recenseren? Als ontvanger van onze recensentenoproep ding jij maandelijks mee naar een boek in ruil voor een recensie. Als recensent lees je het boek binnen een maand en deel je je leeservaring. Klinkt dat als iets voor jou? Meld je dan nu aan!

Hoe het werkt:

Iedere maand vind je onze recensentenoproep in je inbox. Hierin vind je de boeken waar je op kunt reageren.

Kies jouw favoriet en vertel waarom je deze titel graag zou willen recenseren. Stuur meteen je volledige adres mee voor de verzending.

Als je gekozen wordt, blijven je adresgegevens maximaal een halfjaar in ons verzendsysteem staan.

Maandelijks meedingen

We lezen alle aanmeldingen zorgvuldig door en kiezen de recensent op basis van motivatie en spelling.

Iedere maand heb je opnieuw de kans om uitgekozen te worden. Ben jij een van de gelukkige recensenten? Dan heb je per mail bericht ontvangen.

Heb je geen e-mail ontvangen? Dan zijn alle boeken vergeven en kun je je bij een volgende oproep weer opnieuw aanmelden.

Wat we verwachten

Als je bent uitgekozen en een recensie mag schrijven, verwachten we dat de recensie aan de onderstaande richtlijnen voldoet.

Wij sturen jou een recensie-exemplaar toe in ruil voor jouw leeservaring.

We verwachten dat je binnen een maand een recensie schrijft voor onze website en voor Boekenwereld, Hebban, Goodreads en/of je eigen blog en social media accounts.

Richtlijnen voor een goede recensie

We vinden het belangrijk dat de recensies op AnkhHermes hoge kwaliteit hebben. Daarom stellen we de volgende richtlijnen:

  1. Zorg dat de recensie niet te kort is. Als je een recensie opstuurt, verwachten we dat deze minimaal 300 woorden bevat.
  2. De recensie bevat weinig tot geen spel- en grammaticafouten. Uiteraard is een klein foutje hier of daar geen probleem, maar het is belangrijk dat het grootste deel van de recensie zo foutloos mogelijk geschreven is.
  3. De recensie bevat een goede onderbouwing. Let er bij het schrijven van de recensie op dat je geen samenvatting schrijft. We zijn echt benieuwd naar jouw persoonlijke leeservaring. Om je hierbij te helpen sturen we je als je bent uitgekozen wat vragen mee die je als richtlijn kunt gebruiken.
  4. Lever de recensie op tijd in. We vinden het belangrijk dat je je aan de deadline houdt als je een boek opgestuurd krijgt om te recenseren. Zijn er dringende persoonlijke omstandigheden waardoor je even niet hebt kunnen lezen? Dat begrijpen we uiteraard helemaal! Stuur ons dan vooral een mailtje dat de recensie iets later komt. Dat vinden wij geen probleem.

Geven we ook feedback op de recensies?

Nee. Gezien de hoeveelheid aanmeldingen die we elke maand krijgen en de hoeveelheid recensies die we toegestuurd krijgen, is het voor ons helaas niet mogelijk om feedback te geven op je recensie.

We proberen altijd om iedereen een kans te geven bij het schrijven van een recensie, maar door de grote aanwas van nieuwe recensenten moeten we streng zijn. Als je recensie niet aan meerdere van de bovenstaande richtlijnen voldoet bij het inleveren van de recensie, dan zijn we geen match en zullen we je van de maillijst verwijderen. Uiteraard krijg je hier van ons dan wel een mail over, met de reden waarom we geen toekomstige recensie-exemplaren naar je zullen opsturen.

Ben je klaar om je aan te melden?

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Velden met een * zijn verplicht. We gebruiken je gegevens om je de recensentenoproep maandelijks te kunnen sturen.

Let op: wegens verzendkosten kunnen we alleen recensie-exemplaren versturen naar Nederland en België.