Luisteren naar en leren van je lichaam met onze boeken

Laatste update door Obe Alkema op 5 april 2024

Ontwikkel je kernbewustzijn door te luisteren naar je lichaam. Deze boeken helpen je daarbij.

Je lichaam bevat een bron van kennis: je hoeft er alleen maar naar te luisteren. In ons fonds hebben we talloze boeken die de mind-body-connectie uitdiepen en demonstreren hoe belangrijk het is dat je je lichaam leert kennen.

Wat heeft je lichaam je te vertellen?

In Wat je lichaam vertelt gaat Ellen Meredith in op de boodschappen die je van je lichaam ontvangt. Ze schrijft dat je lichaam opgebouwd is uit energieën: ‘Wat er heel fysiek en stevig uitziet – de cellen, de botten, de weefsels, de organen – is in feite een wervelend, bewegend geheel van energetische uitwisselingen.’

En net onder de oppervlakte van je bewustzijn communiceren je lichaam, geest en ziel voortdurend met elkaar via de taal van energetische signalen. Om te weten wat er in je leeft – in je lichaam, je geest, je ziel – moet je ernaar luisteren. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Belichaming is een belangrijk uitgangspunt, laat ook Susan Aposhyan in Embodied spiritualiteit zien: ‘Een van de basisprincipes is dat we allemaal daar moeten beginnen waar we zijn, zoals we zijn, met wat er ook op dit moment in dit lichaam opkomt.’

Het gaat om wat Liz Koch kernbewustzijn noemt: een reis van zelfbewustwording.

Boeken om te leren luisteren naar je lichaam

In ons fonds vind je een aantal titels die energiestromen in het lichaam en belangrijke spieren en zenuwen introduceren en uitgebreid onderzoeken, zoals de psoas (de spier van de ziel) en de nervus vagus (deel van het autonome zenuwstelsel). Hieronder sommen we aantal van onze boeken op.


Psoas, De spier van de ziel

Psoas, De spier van de ziel

De psoas, een belangrijke spier in je onderrug, is dé plek waar je emoties worden opgeslagen. Ontdek deze spier en activeer hem om de balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meridianen

Meridianen

De meridianen, twaalf stuks in totaal, verbinden lichaam en ziel met elkaar. Ze vormen de plattegrond van je lichaam en worden ook wel ‘de levenslijnen van de ziel genoemd’.

Ontdek je fundering, kom erachter waar je in disbalans bent en zorg voor herstel en heling met behulp van de tips van Mike Mandl.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Fascia

Fascia

Niet alleen onze botten en spieren, maar ook wijzelf worden bijeengehouden door het bindweefselnetwerk oftewel: fascia. Alles wat je erover moet weten vind je in dit toegankelijke standaardwerk.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

De nervus vagus, onze innerlijke therapeut

De nervus vagus, onze innerlijke therapeut

Een van de belangrijkste zenuwen uit ons autonome zenuwstelsel is de nervus vagus. Deze zenuw zorgt voor ontspanning in ons lichaam en reguleert ons veiligheidsgevoel. Hoe je rust en balans behoudt, leer je in dit toegankelijke boek van Sandra Hintringer.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Kernbewustzijn

Kernbewustzijn

In Kernbewustzijn gaat Liz Koch op dezelfde voet verder als in Psoas, de spier van de ziel. Het is een boek vol oefeningen waarmee je je zintuiglijke ontwikkeling kunt verbeteren. Je lichaam is geen geïsoleerd object, maar onderdeel van een levend proces van dynamische expressie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Benieuwd naar andere boeken over (energetisch) lichaamswerk of belichaming?

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Complexe emoties: nieuw licht op schuld en vergeving
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *