Spiritueel ontwaken: 9 boeken die je gids kunnen zijn

Laatste update door Team AnkhHermes op 3 mei 2024

In het proces van spiritueel ontwaken leer je jezelf en de wereld op een nieuwe manier kennen. Deze bronnen van inspiratie geven inzichten op jouw pad naar verlichting.

Spiritueel ontwaken: bij de een gaat het plotsklaps als donderslag bij heldere hemel, en bij de ander is het een geleidelijk proces. Wanneer we laag na laag loslaten en dichter bij de kern van ons wezen komen, stuiten we op verschillende obstakels en vragen.

Wat is spiritueel ontwaken?

De meeste mensen leven onbewust en zijn behoorlijk gedissocieerd (dissociatie is het niet bewust waarnemen van bepaalde gevoelens, emoties en herinneringen). We kijken vooral naar de toekomst en het verleden. Dat voelt niet prettig en geeft ons het gevoel dat we niet met het hier en nu verbonden zijn.

Dan laten we ons overweldigen door dingen die niet van levensbelang zijn en een schaduw over ons leven werpen: shoppen, televisie, drugs, alcohol, roddelen, technologie en andere bezigheden die ervoor zorgen dat we verdoofd blijven, ons afsluiten voor onze gevoelens en emoties, en niet ontwaken.

Maar wat zou er gebeuren als we uit onze collectieve sluimertoestand zouden ontwaken, als we niet alleen de patronen zouden begrijpen die we als drijfveer hebben, maar als we ook de patronen zouden herkennen die onze persoonlijke werkelijkheid creëren? Als we ons weer herinneren en worden wie we werkelijk zijn, verandert dat ons leven.

Hierover zegt Mary Mueller Shutan, auteur van Gids voor spiritueel ontwaken: ‘Toen ik aan mijn spirituele ontwakingsproces begon, was dat voor mij een moeilijke ervaring. Ik begreep niet wat ik zag en voelde. Ik ging beseffen met welke moeilijkheden en worstelingen het bewandelen van een spiritueel pad gepaard ging. Tegelijkertijd ging ik steeds meer innerlijke rust, harmonie, vreugde en flow ervaren, en werd ik steeds meer innerlijk geleid naar de herinnering en verwezenlijking van wie ik in deze wereld werkelijk wil zijn.’

Boeken over spiritueel ontwaken

Deze 9 boeken ondersteunen je in het ontwaakproces door de juiste vragen te stellen, praktische oefeningen te bieden, en bovenal inzichten te geven op verschillende punten in het proces.


Gids voor spiritueel ontwaken

1 De onmisbare gids: Gids voor spiritueel ontwaken

“Elke laag heeft zijn eigen trauma’s, emoties, verwondingen en patronen die de ontwaakte staat bedekken. Elke laag heeft zijn eigen overtuigingen en inzichten die onze werkelijkheid creëren en verborgen houden wie ze werkelijk zijn en wat de wereld in werkelijkheid is. Laten we ontwaken, zodat we ontdekken wie we zijn en wat de ware aard van de wereld is, zonder alle illusies, patronen en trauma’s die ons beperken en van elkaar afgescheiden houden.”

In Gids voor spiritueel ontwaken ontdek je de 12 lagen van spiritueel ontwaken. Een onmisbare gids voor wie zich midden in het ontwaakproces bevindt en wie  zoekt naar inzichten om een stap verder te gaan. Ook legt de auteur uit wat er voor, tijdens en na het ontwaken kan gebeuren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Radicale transformatie

2. Ruim je oude pijn op: Radicale transformatie

“Een tijd geleden voelde je iets groeien in je hart dat je aandacht trok. Eerst wist je niet zeker wat het was, maar toen het groter en sterker werd, besefte je dat het een droom was. Het waren de gebeden van mensen die voortkwamen uit een diepe behoefte iets te bereiken wat ze nog niet bereikt hadden. Naarmate hun behoefte groter werd, werden hun gebeden sterker en uiteindelijk gingen ze hun gebeden dromen. En zoals dromen doen, wanneer ze als eikels uit de boom vallen en op de bodem wortelschieten, maakten ze een reis en werd de droom in jouw hart geplant. Jij besprak de droom met anderen en overlegde met degenen die soortgelijke boodschappen hadden gekregen. En zo groeide de droom steeds verder en wist jij op een gegeven moment wat je moest doen.”

Doe definitief afstand van ingesleten patronen, triggers en overtuigingen tijdens het krachtige Deep Liberation Process van Langston Kahn in Radicale transformatie. Ruim die oude pijn op!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Ontwaken in 5D

3 Ontwaken in een nieuwe dimensie: Ontwaken in 5D

“Ontwaken is de herkenning dat het oneindige nu het enige is wat je tot je beschikking hebt. Ontwaken in de vijfde dimensie is anders dan je huidige manier van ontwaken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid is het goed om het toch te benoemen. Je zult merken dat je innerlijke rust zich verder verdiept naarmate je meer vijfdimensionaal wordt. Misschien merk je dat je het lastig vindt om ’s morgens of na een dutje te ‘ontwaken’. Dit ís ook echt zo. Je gaat op een nieuwe manier functioneren die hoort bij ontwaken in de vijfde dimensie. Dit komt doordat je dieper gaat, doordat je je verbindt met andere versies van jezelf en ontwaakt aan het innerlijk gewaarzijn van wie je werkelijk bent.”

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Boek van het Zelf

4 Een studie in ontwaken: Boek van het Zelf

“Je kunt niet een beetje ontwaken. Je bent wakker of je slaapt, een van de twee. Maar de weg erheen en de weg erna zijn wel geleidelijk. Het ene is voorbereiding, al weet je niet waarop. Het andere is aanpassen, vormgeven, wennen, al weet je niet meteen hoe.”

Boek van het zelf van Willem Glaudemans laat op een praktische manier zien hoe je ontdekt wat je niet bent; je bent niet je lichaam, je verstand, je gevoel, je persoon of je ego. Als je je vereenzelviging hiermee loslaat, komt vanzelf in je bewustzijn omhoog wat je wel bent: je Zelf. Bestel hier Boek van het Zelf van Willem Glaudemans.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Lichtwerker

5 Ontwaken voor jouw opdracht in deze tijd: Lichtwerker

“Voel je je verloren, maar weet je diep vanbinnen dat je hier bent met een reden, dan is je slapende lichtwerkersziel bezig met ontwaken. Dit is het moment om de reis van je levenswerk aan te vangen. Onderweg zul je tot de ontdekking komen dat je niet alleen bent op je pad.”

Je hebt de bijzondere opdracht om licht en liefde te verspreiden. Je weet diep van binnen dat je hier niet zomaar op aarde bent. Is het jouw moment om te ontwaken als lichtwerker? Bestel hier Lichtwerker van Sahvanna Arienta.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ongetemde wijsheid

6 Zij gingen je voor: ontwaakte zielen in Ongetemde wijsheid

“Wanneer we ons herinneren dat we bij elkaar horen, ontvlamt er hoop. Door onze neiging om alles te willen regelen los te laten, onze verwantschap met al het leven te herontdekken en de aarde te omhelzen als onze moeder, kunnen we collectief ontwaken uit deze gevaarlijke droom van overheersing en het voorrecht van het rentmeesterschap aanvaarden, waarvan alle grote wijsheidstradities tegen ons zeggen dat het onze ware taak is.”

Volgens Mirabai Starr kun je in het verleden veel inspiratie vinden in de stemmen van vrouwelijke mystici en godinnen. Ongetemde wijsheid is een schat aan inspirerende voorbeelden om tot je eigen ‘voorouders’ te gaan rekenen. Door vrouwelijke spiritualiteit meer te omarmen in een wereld die zo lang naar het mannelijke neigde, kunnen we terug in balans komen en groeien als wereld.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Intuïtieve ontwikkeling

7 Versterk je intuïtie: intuïtieve ontwikkeling

“De meeste oefeningen in het werkboek Intuïtieve ontwikkeling helpen je de communicatiekanalen te ontstoppen of te verbreden, waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot je innerlijke wereld en je intuïtieve wijsheid. Beschouw jezelf als een zorgvuldig afgestemd instrument dat heel subtiele informatie kan onderscheiden die je tot nu toe gewoonlijk over het hoofd zag.”

Intuïtieve ontwikkeling begint met het verhaal van Linda Keens ontwakingsproces. Het tweede deel is het werkboek waarin ze oefeningen geeft om je intuïtieve gaven verder te ontwikkelen. Een prettig werkboek voor wie ontwaakt en aan de slag wil met zijn of haar gaven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Starseed

8. Ontdek de kosmische oorsprong van je ziel: Starseed

“Een starseed is iemand die weet dat hij een multidimensionaal wezen is en dat het leven meer is dan wat we hier op Aarde zien. Een multidimensionaal wezen is iemand die weet dat hij meer is dan alleen een geest en een lichaam. Sommige mensen hebben die kennis al wanneer ze hier op Aarde komen omdat het zaad van de herinnering al actief is, anderen ontwaken ertoe.”

Leef je ware kosmische aard en zielsmissie als sterrenkind met ‘Starseed’ van Rebecca Campbell. Kom in verbinding met het universum!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Embodied spiritualiteit

Je lichaam als bron van kennis en spirituele groei: Embodied spiritualiteit

“Hoe het leven er precies uitziet is voor iedereen anders, maar we worstelen allemaal met ontwaken voor wie we zijn. Dit ontwakingsproces blijft maar doorgaan en het treft me hoeveel doorzettingsvermogen dit van mij en van elk van ons vraagt.”

Leer je lichaam te ervaren als bron van kennis en spirituele groei in Embodied spiritualiteit van Susan Aposhyan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Bekijk hier ook onze top 25 spirituele boeken aller tijden.

Meer lezen over spirituele ontwikkeling? Op Inspirerendleven.nl vind je deze inspirerende artikelen:

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Lezen over je levensverhaal: 8 boeken om een nieuw hoofdstuk te starten
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *