Wat je lichaam vertelt: leer de taal van energie spreken

Laatste update door Marjan van Druenen op 5 april 2024

Ellen Meredith is energieheler en leert mensen communiceren met hun energieën om beter te worden of om zich beter te voelen. Ontdek in dit artikel hoe.

Wil je jezelf helen en ben je bereid buiten de gebaande paden te denken en een energetische dialoog aan te gaan met je eigen wezen, jouw essentie? En te luisteren naar wat je lichaam vertelt? Ellen Meredith geeft je toegang tot kennis die in de energieën van je lichaam besloten ligt.

Alles is energie: jouw lichaam, jouw gedachten en emoties

Ellen Meredith is energieheler en leert mensen communiceren met hun energieën om beter te worden of om zich beter te voelen. Alles bestaat uit energie; het is een continu bewegende eenheid. Dit geldt ook voor je lichaam.

Je kunt de energie in je lichaam voelen. Dat kan zijn door een tinteling, trilling, licht, geluid, beelden of een andere sensatie. Lichaam, geest en ziel communiceren voortdurend met elkaar via de taal van energetische signalen. Energetisch werk is werken met energie vanuit een holistische visie. Energie van jezelf of van een ander kun je begeleiden.

Zo kun je bijvoorbeeld een energetische massage geven zodat jij of de ander zich beter gaat voelen. Blokkades worden opgeheven en de energie gaat stromen. Merediths grote voorbeeld is de Amerikaanse Donna Eden, een pionier op het gebied van energetische geneeskunde met meer dan dertig jaar ervaring. Zij neemt tevens het voorwoord van Wat je lichaam vertelt voor haar rekening.

Hoe kan ik met mijn lichaam communiceren?

Wanneer er een gebrek aan evenwicht in je lichaam, geest of ziel is ontstaan, wordt deze boodschap overgebracht via symptomen, gevoelens, gedachten of gebeurtenissen. Door de taal van de energie te spreken sta je toe dat jouw lichaam, geest en ziel vanuit hun wijsheid aan jou vertellen welk instrument je nodig hebt om te helen.

Meredith laat ons zien hoe wij kunnen werken met de energiestromen van ons lichaam om een zelfgenezend proces op gang te brengen. Cellen, botten, weefsels en organen, maar ook alle chemische processen in ons lichaam zijn een bewegend geheel van energetische uitwisselingen.

Luisterend naar de signalen van jouw lichaam kun je jezelf de vraag stellen: wat probeert mijn lichaam (geest en/of ziel) mij te leren?

Van voor naar achter of als orakel

Energetisch lichaamswerk gaat voorbij aan het leren van technieken of bestuderen van methodes. Meredith neemt het gebruik en de structuur van de taal van energie als uitgangspunt en koppelt dit aan hoe we werkelijk taal verwerven als kind. In beide gevallen is er geen sprake van les, het gaat veelal vanzelf.

Daarom wordt dit proces verwerving genoemd. Gesproken taal én de taal van energie leer je al doende. Het meeste profijt haal je uit dit boek door het de eerste keer van voor naar achter te lezen. Daarna kun je het op je eigen manier gebruiken en zelfs inzetten als een orakel. Sla het open nadat je jezelf een vraag gesteld hebt en zie welke oefening of welke tekst jou behulpzaam is.

Op de afbeelding is het omslag van het boek te zien. Het heeft een paars-roze omslag, met een half vrouwenlichaam erop. Op de bovenste helft staat in gele letters de naam van de auteur vermeld. In het midden is in witte letters de titel te lezen. Onder titel is in kleinere, gele letters de ondertitel te lezen.
‘Wat je lichaam vertelt’ van Ellen Meredith

Van perspectief wisselen

We beleven een crisis in de gezondheidszorg. Er zijn veel belangenverstrengelingen waardoor werkelijke heling uit het oog is verloren. Gezondheidsproblemen worden toegeschreven aan organische en chemische processen, waarbij emoties, zingeving, ziel, gedrag, overtuigingen en eigen beleving compleet genegeerd worden.

Aan artsen wordt gevraagd hun intuïtie uit te schakelen en te vertrouwen op wetenschappelijk ‘bewijs’ (waarbij niet gecontroleerd wordt wie het betreffende onderzoek heeft gefinancierd en of daar bijvoorbeeld een financieel belang bij zit).

Door opnieuw na te denken over genezing, gezondheid en zorg, kunnen we ons begrip van ziekte en welbevinden bijstellen. Wanneer we zelf aan ons lichaam vragen wat het wil of nodig heeft, kunnen we veelal de dure pillen en drankjes achterwege laten.

Meredith is zeer behulpzaam in het leren afstemmen op de energieën die in patronen in ons lichaam bewegen. Alles is in interactie met geest, bewustzijn en ziel. Ze leert je een nieuwe benadering, we gaan anders denken.

‘Kan wat ik zeg waar zijn, als ik niet een wetenschappelijke studie citeer die het bewijst?’

Laten we ons niet enkel op de wetenschap richten, maar ook focussen op dat wat ons lichaam en onze geest te vertellen hebben.

Wat je lichaam vertelt: sleutels voor zelfgenezing

De taal van energie bestaat niet uit woorden of zinnen. Ziekte is een schreeuw van het lichaam om te laten weten dat er iets mis is gegaan in de communicatie tussen jouw lichaam, geest en ziel. Als kind hadden we een aangeboren vermogen om energieën waar te nemen die echter in de loop van de tijd weggefilterd werden, het paste niet bij de algemeen gangbare overtuigingen.

Een enkeling behoudt deze aanleg. Het fijne is dat je het weer kunt oppakken. Gewoon door te doen. Mediteren, intenties zetten en oefenen zijn hierin belangrijke schakels. In de regel gebruik je je handen om energie te scannen, maar ook je intuïtie is een belangrijke factor.

Luisteren naar je zintuigen en aandacht geven aan ingevingen: een woord, beeld of sensatie. Je kunt naast jezelf ook iemand op afstand behandelen. Wanneer je iemand anders energetisch wil lezen is het belangrijk dat je expliciet toestemming krijgt.

Op de afbeelding is de auteur Ellen Meredith te zien. Ze is een witte vrouw van middelbare leeftijd, met grijs haar en een blauwe bril. Ze draagt een blauwe trui.
Ellen Meredith, auteur van ‘Wat je lichaam vertelt’

‘Je zou ook niet zomaar iemands broek naar beneden trekken om zijn ondergoed te bekijken, dus ga alsjeblieft hoffelijk om met zijn energieën’, grapt de auteur.

Kloppen stimuleert de energiestroom

Communiceren met energieën doe je instinctief al. Als je bijvoorbeeld geschrokken bent en je hand op je voorhoofd legt, bedek en activeer je punten die je emoties tot rust kunnen brengen.

De taal die we gaan gebruiken bestaat uit: aanrakingen, gebaren, beelden, symbolen, visualisatie, licht en kleur, geluid en ritme, beweging, ademhaling, vormen, geur en smaak. Door te kloppen, strijken, kneden, vasthouden, trekken en/of drukken breng je de energie weer in evenwicht. Jij voelt zelf wat het meeste effect heeft.

Jouw creativiteit en intuïtie leiden je. Ook gaan we vormen zoals achtjes of hartjes op je lichaam tekenen, niet met een stift of permanent marker maar met de hand. Veel van de oefeningen die in dit boek staan helpen je energiesysteem weer in balans te brengen. Met de eenvoudige energetische zelftest krijg je handigheid in het testen van energie. Deze Slinger-zelftest heeft iets weg van Touch For Health (kinesiologie).

‘Als je energieën uit evenwicht zijn raakt je instinct ook uit evenwicht. Als deze situatie chronisch wordt kan het hele geleidingssysteem zich tegen zichzelf gaan keren. Dit is de kern van auto-immuun ziektes.’

Disbalans op de schop

De praktische gids geeft specifieke oefeningen voor energetisch lichaamswerk in de vorm van helende gesprekken. Elke oefening kan worden gebruikt met 3 verschillende intenties: evalueren (afstemmen op de energie), herstellen van het evenwicht of aanroepen van dat wat nodig is.

Het doel van deze dialogen is dat het gesprek begint bij: wat is er mis? En eindigt bij: wat is er nodig? Fijne, simpele illustraties complementeren het geheel. Ook de principes van gronden, wortelen en verankeren krijgen een podium, omdat gebrek hieraan vaak ten grondslag ligt aan chronische energetische disbalans.

Deze disbalans uit zich in de vorm van disfunctioneren of stress. Wat je hieraan kunt doen wordt duidelijk weergegeven.

De natuur helpt een handje

Bij zelfheling heel je niet alleen de ziekte, je heelt het zelf. Per slot van rekening zijn lichaam, geest en ziel een dynamisch geheel en nauw met elkaar verbonden. Naast energetische werkmethodes krijg je veel tips die eenvoudig in je leven te integreren zijn.

Stap eens onder de douche met de intentie om niet alleen het vuil van je af te spoelen, maar ook de omgevingsenergieën. Of dompel jezelf eens in water zodat de stroom van het water jouw lichaamsstromen kan resetten.

Maak gebruik van de luchtstroom van de wind, deze reinigt je geest en ontdoet je energieveld van alle stagnerende energie die jou vervuilt. Maak gebruik van de elementen. De omgeving en elementen van de natuur doen ertoe. Zorg daarnaast voor vers en gezond voedsel en de juiste mensen om je heen waar je je goed bij voelt.

Dit boek gaat over alle manieren waarop met energie wordt omgegaan, hoe energie beweegt, wordt gevormd, wordt belichaamd en wordt losgelaten. Het leert je hoe je jezelf kunt verbinden met jouw energie en hoe los te laten wanneer nodig. Het is een open uitnodiging om energetisch werk te doen waarbij je experimenteert en manieren onderzoekt waarop je kunt communiceren met subtiele energieën.


Wat je lichaam vertelt

Wat je lichaam vertelt

Ellen Meredith laat je in haar boek ‘Wat je lichaam vertelt’ zien hoe je met behulp van energetische tools en technieken lekkerder in je vel kunt zitten.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen in de lijn van Wat je lichaam vertelt?

Het lichaam is een bron van kennis, weten wij bij AnkhHermes.

Mocht je meer willen lezen over lichaamswerk, neem dan een kijkje bij onze boeken over de psoas, de meridianen en de fascia.

Marjan van Druenen

Ik luister naar de naam Marjan, ben geboren en getogen in regio nultien. Mijn spirituele reis begon toen ik zestien was en het universum bestudeerde. Ik ging op zoek naar antwoorden. Ik bezocht de bibliotheek wekelijks en kwam met stapels boeken thuis, die ik ook nog eens ging lezen. Overigens waren het vaak veel te moeilijke boeken, maar ik worstelde mezelf erdoorheen. Altijd nieuwsgierig gebleven ben ik blijven studeren naast mijn werk. Astrologie, intuïtieve ontwikkeling, tarot, Jungiaanse psychologie, aura-en chakra reading en nog veel meer. Niet zomaar een cursus, maar veelal een beroepsopleiding. Non-dualiteit is waar ik nu veel over lees en probeer toe te passen in mijn leven. Met veel plezier schrijf ik boekrecensies en besprekingen. Liefs, Marjan

Lees ook

Een emotioneel afwezige moeder? Jasmin Lee Cori biedt inzichten én manieren om te helen
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *