Gabor Maté komt naar Nederland

Laatste update door Obe Alkema op 11 maart 2024

In september komt de wereldberoemde auteur Gabor Maté naar Nederland. Op vrijdag 13 september 2024 vindt een symposium rondom zijn werk plaats.

Op vrijdag 13 september 2024 organiseren een aantal samenwerkende partijen waaronder Uitgeverij AnkhHermes een symposium met de wereldberoemde arts, trauma- en verslavingsdeskundige dr. Gabor Maté, met als doel om gezamenlijk verder te werken aan de transformatie van het Nederlandse zorg- en gezondheidssysteem.

Na zijn publieksoptreden in een uitverkocht Ahoy de avond ervoor is het gelukt om Gabor Maté op 13 september in ons midden te hebben bij Antropia in Driebergen. Vooralsnog betreft het een (betaalde) bijeenkomst op uitnodiging voor een brede groep van professionals, verschilmakers en veranderaars.

Transformatie en het rimpeleffect

Doel van deze dag is om een ripple effect teweeg te brengen en vanuit diverse maatschappelijke domeinen verder samen te werken aan de transformatie van het Nederlandse systeem: in zorg, gezondheid, welzijn, onderwijs, organisaties en andere domeinen. De talks over De mythe van normaal en wijsheid van Gabor Maté gebruiken we hierbij als inspiratie.

Beweging naar gezondheid

In zijn nieuwste boek De mythe van normaal deelt Maté zijn visie op de oorzaken van ziekte en geeft hij kritiek op hoe de maatschappij ons ziek maakt. Toch doet hij niet aan doemdenken: hij biedt perspectief en praktische toepassingen op weg naar gezondheid en heling.

Met zijn diepgaande kennis over trauma en vernieuwende denkwijze is Gabor Maté daarmee niet slechts een naam, maar een beweging naar een betere en gezondere wereld.

Speciale livestream

Om de verhalen, inzichten en ideeën van Gabor Maté toegankelijk te maken voor alle andere geïnteresseerden in Nederland, zullen we vanaf april ervoor zorgen dat zijn talks op de ochtend van deze dag te volgen zijn via een livestream. Houd deze website in de gaten voor updates, of laat hier je email adres achter.

Initiatief en samenwerking

Het symposium met Gabor Maté en zijn komst naar Nederland is een initiatief van Alles is Gezondheid, Stichting Emovere, Body Oriented Learning Academy, Uitgeverij AnkhHermes, de Geboortenis, Antropia en Optimist media.

Over Gabor Maté

Uitgeverij AnkhHermes geeft de boeken van Gabor Maté uit: Wanneer je lichaam nee zegt, Het verstrooide brein, Hongerige geesten en het standaardwerk De mythe van normaal, geschreven met Daniel Maté. Hieronder kun je een uitgebreidere biografie lezen.

Meer lezen?

Ben je benieuwd naar het oeuvre van Gabor Maté? Op onze website zijn verschillende achtergrondartikelen over zijn boeken te lezen.

Hoe beïnvloedt de wereld om je heen jouw gezondheid? In dit overzichtsartikel sommen we een aantal van onze belangrijkste boeken over de wisselwerking tussen omgeving en gezondheid op.

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Het is tijd om familiepatronen te doorbreken
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *