De spirituele uitgeverij van Nederland

12 boeken met inzichten om je leven te helen

Laatste update door Anouschka van Wettum op 29 januari 2020

Heel je lichaam, geest, ziel en relaties met behulp van inzichten van wijze leraren. Lees de leestips met o.a. Hannah Cuppen, Louise Hay, Don Miguel Ruiz.

Een goed spiritueel boek geeft je geen oplossingen maar inzichten. Inzichten kunnen je iets laten zien wat je nog niet wist en in het mooiste geval ervaar je een aha-erlebnis. De wijsheid van een ander kan helpen om je eigen situatie met andere ogen te bekijken. Zelfs wanneer jouw situatie heel anders is, kun je iets leren. Een mooier cadeau kun je jezelf niet doen: inzichten om je leven te helen.

Daarom delen we in dit artikel boeken die over helen gaan: het helen van je lichaam, geest, ziel en relaties. Niet omdat deze boeken oplossingen bieden of een stappenplan, integendeel! Maar juist omdat de schrijvers wijze leraren zijn die de wereld op een andere manier zien. Zij hebben hun eigen obstakels doorleefd en delen hun wijsheid. De onderstaande lijst begint met onze Nederlandse auteurs, daarna volgen de buitenlandse.

1 Heel je relaties met Liefdesbang van Hannah Cuppen

Hoe je als kind liefde hebt ervaren, heeft een grote uitwerking op hoe je in je volwassen leven relaties aangaat. Wanneer je keer op keer teleurgesteld wordt in de liefde, is Liefdesbang een liefdevolle bron van steun en (h)erkenning. Hannah Cuppen deelt haar inzichten over de dynamiek tussen twee ‘liefdesbange’ partners en hoe je vanuit zelfliefde andere keuzes mag gaan leren maken. Lees hier meer over Liefdesbang en het werkboek erbij Liefdeskunst.

Weg van de pijn vol inzichten om je leven te helen2 Heel je oude pijn wanneer het opgeslagen ligt in je lichaam met Weg van de pijn van Saskia de Bruin

Pijnklachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak? Saskia de Bruin ontdekte dat ons lichaam pijn en andere klachten kan gebruiken om ons te beschermen tegen emoties die we als bedreigend, onacceptabel of overweldigend ervaren. In Weg van de pijn vertelt Saskia hier meer over en deelt ze oefeningen om te leren doorvoelen voor een beetje verlichting. Lees hier meer over Weg van de pijn.

3 Heel je lichaam met Body stress release van Edith Wiersma-Arts

Body stress release biedt ondersteuning van het zelfhelend vermogen.  ‘Bodystress’ ontstaat doordat het lichaam, door overbelasting, spierspanning vasthoudt. In dit ankertje schrijft Edith Wiersma-Arts over de techniek Body stress release die het lichaam helpt om deze spanning weer los te laten. Lees hier meer over Body stress release. 

4 Heel je sensitiviteit met Hooggevoeligheid als uitdaging van Marian van den Beuken

Sensitiviteit is een gave, en een die je kunt beschermen om het ook als zodanig te ervaren. In dit ankertje geeft Marian van den Beuken tips en oefeningen op weg naar een helende levenshouding vanuit jouw hooggevoeligheid. Lees hier meer over Hooggevoeligheid als uitdaging.

5 De klassieker: Je kunt je leven helen van Louise Hay

Louise Hay was een van de eersten die schreef over de mind-body connectie. Haar boeken zijn echte klassiekers en nog altijd even relevant. Zij schrijft dat wanneer je je gedachten verandert (bijvoorbeeld door middel van affirmaties) dat je gevoel verandert en daarbij ook wat je voelt in je lichaam. Zo heel je je gedachten, hoe je je voelt, en daarmee je leven. Lees hier meer over Je kunt je leven helen, het werkboek en de affirmatiekaarten.

De vier inzichten vol inzichten om je leven te helen6 Heel je ervaring van de wereld met De vier inzichten van Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz schrijft zijn boeken vanuit de wijsheid van de Tolteken. De vier inzichten zijn op zichzelf simpel: Wees onberispelijk in je woorden, Ga niet uit van veronderstellingen, Vat niets persoonlijk op, en Doe altijd je best. Maar Ruiz zijn omschrijving van waarom deze inzichten helend zijn is een helende leeservaring op zichzelf. We leven in een droom en met de inzichten maak je de keuze om uit de nachtmerrie te stappen naar een geheelde wereld. Lees hier meer over De vier inzichten

7 Heel radicaal je leven met Mind body spirit van Alberto Villoldo

Alberto Villoldo bundelde in dit boek sjamanistische wijsheid uit de Amazone met wetenschappelijke inzichten. Als je het boek van voor tot achteren doorwerkt, bereid je jezelf eerst voor op een Vision Quest en ga je deze vervolgens ook uitvoeren. Ook kun je het boek doorlezen als verzameling van inzichten om je leven te helen: op het gebied van je lichaam, geest en ziel. Lees hier meer over Mind body spirit.

8 Heel je ziel met Afdalen in je ziel van Alberto Villoldo

In dit boek leer je meer over Soul Retrieval, een techniek om de vier kamers van je ziel te doorlopen en de oude pijn die daar opgeslagen ligt te helen. Lees hier meer over Afdalen in je ziel.

9 Heel je energie met Bewustzijn van materie van Richard Gordon

Alles is energie en overal is energie. Richard Gordon is bekend van zijn werk in Quantum Touch en schrijft met dit boek over het helen met en overdragen van energie. Hoe kun je je energie inzetten om op een hoger energieniveau te leven? Lees hier meer over Bewustzijn van materie

De intelligentie van licht over het zelfhelend vermogen van je ogen door Jacob Israel Liberman10 Heel je zicht met De intelligentie van licht van Jacob Israel Liberman

Voormalig oogarts Jacob Israel Liberman werkt al zijn hele leven met licht en zicht. In dit bijzondere boek deelt hij hoe je beter kunt leren zien zonder dat je brilsterkte verandert, maar ook over de spirituele eigenschap van licht. Een bijzonder boek van een vriendelijke verteller die je laat zien dat licht meer impact op je leven heeft dan je zou denken… Lees hier meer over De intelligentie van licht.

11 Heel met behulp van je kosmische blauwdruk met Helen met de Akasha kronieken van Linda Howe

Wie de Akasha kronieken kent, weet van de bijzondere eigenschappen van dit zielsarchief. In dit tweede deel schrijft Linda Howe over hoe je de kronieken kunt inzetten om je oude pijn te helen en los te laten wat je niet meer dient. Lees hier meer over Helen met de Akasha kronieken.

12 Heel met behulp van woorden met I AM van Susan Shumsky

Affirmaties helpen je om met de kracht van herhaling positieve woorden in je gedachten te planten. De woorden van I Am gaan nog een stap verder: deze werken door in je onderbewuste. Het zijn woorden met helende kracht die je niet hoeft te begrijpen, waar je niets van hoeft te vinden. Alles wat je hoeft te doen is ze te lezen. Lees hier meer over I AM.

Zou je graag meer willen lezen over het helen van je lichaam en je zelfhelende vermogens? Hier delen we inspirerende links met inzichten om je leven te helen:

Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.

Lees ook

Deze 7 boeken helpen je in je persoonlijke groei en ontwikkeling
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *