Deze 8 boeken helpen je in je persoonlijke groei en ontwikkeling

Laatste update door Team AnkhHermes op 6 juli 2023

Wil je aan je persoonlijke ontwikkeling werken en ben je op zoek naar waardevolle boeken die je daarbij kunnen helpen?

Persoonlijke groei en ontwikkeling is voor iedereen weer anders: de een zoekt zijn heil bij cursussen of coaching, een ander trekt erop uit en weer een derde zal de boeken in duiken. Speciaal voor de derde categorie (maar ook voor wie naast het reizen en de cursussen zich wil verdiepen) zijn deze boeken aanraders. Deze boeken gaan niet zozeer over efficiëntie, zoveel mogelijk bereiken of een succesverhaal om van te leren. Integendeel: ze gaan over grenzen stellen, het verleden niet in de weg van het heden laten zitten, omgaan met lijden en omgaan met stress. Deze manier van je ontwikkelen heeft niet als doel je een supermens te maken, maar om je menselijkheid te omarmen – en dat begint met zelfkennis.

Bekijk hier ook de top 25 spirituele boeken aller tijden.


De kracht van het NU

De kracht van het NU

De nummer 1 op het gebied van zelfhulp, met De kracht van het Nu helpt Eckhart Tolle je te realiseren dat je niet je gedachten bent. Dat is de eerste stap naar meer rust in je hoofd en minder drama in je leven. Door te leren onderscheiden tussen je ego en je ware zelf, kun je je aandacht schenken aan dat wat er echt toe doet. Simpel, maar niet makkelijk. Bekijk hier De kracht van het Nu.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

De vier inzichten

De vier inzichten

In alle grote religies en stromingen draait het om die ene gulden regel: wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Maar hoe breng je dat in de praktijk? De vier inzichten is een krachtige basis in je persoonlijke ontwikkeling: Wees onberispelijk in je woorden, vat niets persoonlijk op, ga niet uit van veronderstellingen en doe altijd je best. Don Miguel Ruiz is een meesterverteller en neemt je mee in de Tolteekse wijsheid die de basis is van deze vier inzichten. Door herkenning en realisatie helpt dit kleine boekje je grote veranderingen teweeg te brengen in je leven. Bekijk hier De vier inzichten.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 19,50

Bestellen

Ik heb de tijd

Ik heb de tijd

Ben je altijd druk, kom je tijd te kort en zou je graag meer overzicht in je leven willen? Zenmonnik Paul Loomans laat met Ik heb de tijd zien dat je genoeg tijd hebt en hoe je hier slim mee om kunt gaan. De mooiste adviezen zijn bijvoorbeeld het inplannen van ‘witjes’: ruimte voor als er een keer iets onverwachts gebeurt. Voor iedereen met lange to-dolijstjes en een te hoge lat is Ik heb de tijd het begin van ruimte. Bekijk hier Ik heb de tijd. 

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Stop met pleasen

Stop met pleasen

Vrijwel iedereen heeft er last van: please-gedrag. De mens is een sociaal dier en zal anderen proberen te behagen, maar wanneer dat in de weg zit van je authentieke missie en jouw authentieke zelf, dan is het een grote hinder. Bekijk hier Stop met pleasen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Leed heeft niet het laatste woord

Leed heeft niet het laatste woord

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet alleen over efficiënt met je tijd omgaan en je doelen bereiken. Juist wanneer het leven tegenzit of het moeilijk wordt, heb je behoefte aan doorzettingsvermogen en veerkracht. Maar hoe kun je dit ontwikkelen in een wereld die meer gefocust lijkt op succes en geluk? In Leed heeft niet het laatste woord geeft psychiater Klaas-Jan Pos voorbeelden uit zijn praktijk: lijden en vreugde zijn twee kanten van dezelfde medaille. Als mens ben je completer wanneer je beide zijden omarmt. In dit boek laat Pos zien dat we allemaal over de vaardigheden beschikken om met moeilijke situaties om te gaan. Bekijk hier Leed heeft niet het laatste woord.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Eerlijk kijken naar jezelf

Eerlijk kijken naar jezelf

‘Ken uzelf’ zei men al in de oudheid en ook vandaag de dag is zelfkennis een belangrijk onderdeel in je persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe kun je daadwerkelijk eerlijk naar jezelf kijken? Hans Stolp schrijft hierover in zijn boek en geeft je oefeningen om jezelf echt te leren kennen. Ook kom je de diepere en verborgen achtergronden van je leven op het spoor. Een belangrijk boek voor wanneer je de volgende stap in je ontwikkeling wil zetten! Bekijk hier Eerlijk kijken naar jezelf.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 16,50

Bestellen

Gelijk hebben of gelukkig zijn

Gelijk hebben of gelukkig zijn

Miscommunicatie komt vaak voor: hoe kun je leren zeggen wat je wil op zo’n manier dat de ander je verstaat en dat de situatie er ook nog eens beter van wordt? Marshall B. Rosenberg heeft het model voor Geweldloze Communicatie ontwikkeld dat je helpt om precies dit te doen. Durf je je verantwoordelijkheid te nemen in je communicatie met anderen? Bekijk hier Gelijk hebben of gelukkig zijn.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Van slachtoffer van de omstandigheden naar weerbaar kunnen omgaan met de opmerkingen van anderen: Ik voel me op mijn ziel getrapt van Bärbel Wardetzki is een boek met grote helende waarde.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Er gaat niets verkeerd

Bonustip: Er gaat niets verkeerd

Waarom zou je aan persoonlijke ontwikkeling doen? Je huidige patronen werken niet en je loopt keer op keer tegen dezelfde situatie aan. Hoe kun je zorgen dat je anders reageert? Hier is Er gaat niets verkeerd het antwoord op. Niet omdat je je reactie op de situatie aanpakt, maar omdat je kijkt naar wat jou triggert. Met de zes-stappen methode van Saskia Teppema leer je de trigger te herkennen en nog voor je reactie een andere keuze te maken. Vanaf dat moment zijn triggers niet langer een bron van frustratie, maar belangrijke lessen op weg naar rust, vrijheid en innerlijke vrede. Bekijk hier Er gaat niets verkeerd.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,50 met gratis verzending.

Bestellen

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

De 10 beste spirituele boeken van 2019
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *