Vijf boeken over meditatie

Laatste update door Team AnkhHermes op 2 mei 2024

Maak kennis met meditatie, de eeuwenoude geestelijke oefening die rust en helderheid bevordert. We lichten vijf boeken over meditatie uit.

Bij meditatie gaat het om het trainen van de aandacht, zodat je geestelijke rust en helderheid kunt bevorderen. Dat is ook wat onze boeken over meditatie voorstaan.

Meditatie is een universeel fenomeen, omdat het in uiteenlopende religies en culturen van over de hele wereld voorkomt. Er zijn heel veel vormen van meditatie, met elk hun eigen focus en techniek, maar het gaat altijd om aanwezigheid in het huidige moment.

Beginnen aan meditatie

Meditatie helpt stress en angstgevoelens te verminderen en je concentratie te verbeteren. Je zelfbewustzijn wordt vergroot, je slaapt beter en voelt je gelukkiger.

Dit bereik je door op een rustige en comfortabele plek te ontspannen. Concentreer je op je ademhaling of herhaal een mantra die door je hoofd spookt. Al het andere dat opkomt in gedachten, mag er gewoon zijn, maar laat je er niet door afleiden. Heb vooral geduld, want meditatie vergt oefening.

Je kunt je laten ondersteunen door apps, websites en cursussen, maar je kunt ook kennis en vaardigheden opdoen met onze boeken over meditatie.

Vijf boeken over meditatie

Verbeter met onderstaande boeken je geestelijke en fysieke gezondheid!


Afdalen in je ziel

Afdalen in je ziel

Herstel je verloren zielsdelen met sjamanistische technieken zoals soul retrieval, zoals uitgelegd door Alberto Villoldo in ‘Afdalen in je ziel’.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

De stilte spreekt

De stilte spreekt

Innerlijke stilte vind je door te leven in het Nu. Als je de tijd neemt om de wijsheid van deze teksten van Eckhart Tolle tot je te laten doordringen, zul je het wonder van de stilte beleven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 17,50

Bestellen

Embodied spiritualiteit

Embodied spiritualiteit

Leer je lichaam te ervaren als bron van kennis en spirituele groei in ‘Embodied spiritualiteit’ van Susan Aposhyan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Met zen beginnen

Met zen beginnen

Zen beoefenen is eindeloos ‘beginnen’, leer je in ‘Met zen beginnen’ van Shunryu Suzuki, deel van de AnkhHermes Klassiekers-reeks. Wijsheid van over de hele wereld!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Mara Branscombe beschrijft in ‘De rijkdom van rituelen’ uitgebreid wat rituelen voor jou kunnen betekenen en biedt een keur aan inspiratie

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen over zelfbewustzijn en ontspanning?

Bewustwording is een van de speerpunten van Uitgeverij AnkhHermes. Hieronder lichten we een aantal artikelen uit die je zelfbewustzijn vergroten.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Dopamine: alles over het ‘gelukshormoon’
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *