De tien beste boeken over mindfulness

Laatste update door Obe Alkema op 12 april 2024

Richt je aandacht op wat er in je lichaam en geest gebeurt. We lichten tien boeken over mindfulness uit, zodat jij volledig aanwezig kunt zijn in het huidige moment.

Heb jij behoefte om meer en volledig aanwezig te zijn in het huidige moment? Wil jij je bewustzijn van de wereld om je heen en wat er in je lichaam en geest gebeurt vergroten?

Oftewel: wil jij minder op de automatische piloot leven en opmerkzamer en aandachtiger door het leven gaan? Kom er met onze boeken over mindfulness achter hoe je dat doet.

Wat is mindfulness?

Bij mindfulness train je jezelf om je aandacht te richten op wat er zich in je lichaam en geest afspeelt. Ook kijk je om je heen en neem je waar wat er gebeurt. Dat doe je allemaal zonder te oordelen: je probeert neutraal te observeren. Gedachten en gevoelens die zich aandienen, mogen er zijn, maar je weerstaat de verleiding je er direct door mee te laten voeren.

Mindfulness is een vorm van meditatie die je je eigen maakt door oefeningen. Het is heel toegankelijk, omdat je het gemakkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen: je bent bewust bezig met wat je aan het eten bent of tijdens een wandeling merk je op wat je allemaal om je heen ziet, hoort, ruikt en voelt.

Het woord ‘mindfulness’ komt niet voor in de bestseller De kracht van het NU van Eckhart Tolle, maar toch is dit boek een schoolvoorbeeld van mindful door het leven gaan.

Als je aanwezig bent, als je met je aandacht helemaal en heel intens gericht bent op het Nu, kun je Zijn voelen, maar je kunt het met je verstand nooit begrijpen. Herwinnen van het bewustzijn van Zijn en verblijven in die toestand van ‘voelende verwerkelijking’ is verlichting.

Onze boeken over mindfulness

Dat iedereen het overal kan doen, laten onze boeken over mindfulness zien. Bewustwording, aandacht en tegenwoordigheid van geest liggen stuk voor stuk binnen handbereik, of het nu over een moment van stilte gaat, over seks, over je adem, over mijmeringen of over het voorlezen aan je kind.


De kracht van het NU

De kracht van het NU

Bevrijd jezelf van je constante denken en leef in het NU! Wij zijn ons denken niet. Als je je van je verstand bevrijdt, laat je je ego, je onechte zelf varen, waardoor je je verlost van psychische pijn en innerlijke vrede vindt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Kom tot rust en weer in contact met jezelf en alles om je heen met de weldadige meditaties en rituelen van Mara Branscombe. Koester je lichaam, geest en ziel op jouw helende reis met transformatieve oefeningen en mantra’s.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Er is altijd wel ergens een vogel die zingt

Er is altijd wel ergens een vogel die zingt

Kijk naar buiten en open je hart met ‘Er is altijd wel ergens een vogel die zingt’ van Tammah Watts. Kijken naar vogels schenkt je kleine momenten van geluk en helpt je om door pittige tijden heen te komen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Mindful en mindblowing seks

Mindful en mindblowing seks

Breng mindfulness in je seksleven en stel jezelf open voor een ruimer en rijker leven in het nu. Jessica Graham laat zien dat ieder moment in het nu een kans biedt om spiritueel te ontwaken.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

De stilte spreekt

De stilte spreekt

Innerlijke stilte vind je door te leven in het Nu. Als je de tijd neemt om de wijsheid van deze teksten van Eckhart Tolle tot je te laten doordringen, zul je het wonder van de stilte beleven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 17,50

Bestellen

Radicale transformatie

Radicale transformatie

Doe definitief afstand van ingesleten patronen, triggers en overtuigingen tijdens het krachtige Deep Liberation Process van Langston Kahn in ‘Radicale transformatie’. Ruim die oude pijn op!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Ademen tot in je ziel

Ademen tot in je ziel

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, ‘Ademen tot in je ziel’ van Marleen van den Hout

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Overpeinzingen

Overpeinzingen

De klassieker ‘Overpeinzingen’ is het filosofische dagboek van Marcus Aurelius, de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, de filosofische stroming die volop in de belangstelling staat.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Embodied spiritualiteit

Embodied spiritualiteit

Leer je lichaam te ervaren als bron van kennis en spirituele groei in ‘Embodied spiritualiteit’ van Susan Aposhyan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Relax kids

Relax kids

Breng kinderen met behulp van sprookjesmeditaties in contact met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Verder lezen?

Wil je meer lezen over mindfulness en meditatie?

Op onze zustersite Inspirerend leven vind je allerlei artikelen over mindfulness, met tips, tricks en verdiepende inzichten.

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Gabor Maté komt naar Nederland
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *