Rust in je hoofd krijgen voor kinderen – 5 boekentips

Laatste update door Team AnkhHermes op 15 maart 2024

Na een drukke dag kun je samen ontspannen om rust in je hoofd te krijgen met deze 6 boekentips met helende verhalen en sprookjesmeditaties.

Na een drukke dag wil je samen ontspannen: voorlezen voor het slapengaan is een prettig moment om rust in je hoofd te krijgen. Deze 5 boeken bevatten helende verhalen, sprookjesmeditaties en tips om met (over)gevoeligheid om te gaan.

Met aandacht voor emoties en het innerlijke leven van kinderen, geven deze boeken handreikingen om tot rust te komen. Kinderen kunnen met speelse oefeningen contact maken met zichzelf, en naast ontspanning ook plezier beleven aan de verschillende oefeningen: van meditaties om kinderen orde in hun gedachten te laten scheppen en het eigen innerlijk leven te ontdekken, tot herkenbare verhalen die met hun symbolen spreken tot het onderbewuste van het kind. Zo vindt je (klein)kind de rust van binnenuit.


Relax kids

Relax Kids van Marneta Viegas

Dit prachtige boekje bevat de mooiste sprookjesmeditaties om voor te lezen aan je (klein)kind en om samen uit te proberen. Bijvoorbeeld de regenboogmeditatie, waarbij het kind mag fantaseren welke betoverende wereld er aan het einde van de regenboog is. Het voor zich zien van de heldere kleuren helpt ze spelenderwijs te visualiseren, en brengt ze in contact met hun eigen blijheid en enthousiasme. Deze en vele andere oefeningen (Haasje en schildpad, Jack en Jill en de Elfentuin) zijn prachtige handreikingen die de fantasie van het kind stimuleren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Kinderyoga

Kinderyoga van Helen Purperhart

In Kinderyoga, ontdek je superkracht kunnen kinderen hun superkracht ontdekken. De oefeningen worden aangeboden door de bekendste kinderyoga-docent van Nederland en België, Helen Purperhart. Waar yoga voor volwassenen al rust en balans geeft in lichaam en geest, geldt dit net zo goed voor kinderen. Aan de hand van aansprekende teksten en duidelijke tekeningen kun je de oefeningen uitvoeren. De misschien wel bekende Krijger, Kat, Brug en Ploeg en de herkenbare oefeningen met (voor volwassen yogabeoefenaars) onbekende namen zoals de Zeehond, de Muis en de Beer. Zo krijgen kinderen vertrouwen en inzicht in thema’s als voor jezelf opkomen, leuke oplossingen voor problemen vinden en goed voor jezelf en voor anderen zorgen. Er staan ook oefeningen in die kinderen samen kunnen uitvoeren. De yogahoudingen zijn onderverdeeld in herkenbare thema’s als sprookjes, tuin, huisdieren, kerst en piraten.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Handboek voor overgevoelige kinderen

Handboek voor overgevoelige kinderen van Norma Prikanowski

Dit boek biedt je handvatten voor hoe je kunt omgaan met de overgevoeligheid van je (klein)kind. Gebruik het boek om in gesprek te gaan met je (klein)kind en nog fijner te kunnen luisteren naar wat hij/zij en jij nodig hebt. Norma Prikanowski zet haar jarenlange ervaring als therapeute, moeder en medium in om ouders, opvoeders en hulpverleners te ondersteunen bij het coachen van overgevoelige kinderen. In dit Handboek voor overgevoelige kinderen geeft Norma Prikanowski uitleg, achtergronden, tips, oefeningen en technieken en legt zij uit hoe kinderen gecoacht kunnen worden. Een gedegen, up-to-date handboek dat zowel ouders als professionals kan ondersteunen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Helende verhalen van Paul Liekens

Helende verhalen is een e-book boordevol metaforen voor kinderen met allergische reacties, overgevoeligheden of angsten.

Paul Liekens kwam vanuit een achtergrond in NLP op het briljante idee om het onderbewustzijn bij kinderen te bereiken via sprookjes, verhalen en beelden. En met resultaat. Allerlei klachten komen aan bod zoals allergieën voor gluten, koemelk, pollen, tomaten, stof, astma, nachtmerries, fobieën, faalangst en nog veel meer.
Met dit e-book krijg je eenvoudige regels en voorbeelden aangereikt om zelf als ouder een metafoor of verhaaltje te maken voor je eigen kinderen. Het kan je (klein)kind en jezelf een hoop levenslange ellende besparen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 9,99

Bestellen

Blauwtje en Geeltje

Blauwtje en Geeltje van Leo Lionni

Dit oud-maar-gouden boekje gaat over het gele bolletje en het blauwe bolletje die – als ze samen spelen – een groen bolletje worden! Op een zeer krachtige, maar eenvoudige manier laat Leo Lionni zien hoe mensen een gezamenlijke energie vormen… en ook hoe je dan soms je eigen kleur (deels) verliest. Een leerzaam en vooral herkenbaar boek voor jong en oud.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

 

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Spiritueel ontwaken: 9 boeken die je gids kunnen zijn
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *