Boeken op het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit

Laatste update door Team AnkhHermes op 1 maart 2024

Waar spiritualiteit en wetenschap samenkomen worden ongelofelijke ontdekkingen gedaan, zo laten deze boeken zien.

Nieuwe wetenschap vind je op verschillende terreinen. Denk aan de invloed van de ontdekking van kwantumfysica op theorieën over gedachtekracht, maar je kunt ook denken aan een serieuze kijk op het heelal als bron voor complete geschiedschrijving.

AnkhHermes geeft van oudsher boeken uit op het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit. Erich von Dänikens klassieker Waren de goden kosmonauten stond zelfs aan de wieg van wat nu Uitgeverij AnkhHermes is.

In dit artikel sommen we een aantal onderwerpen op waarover wij de perfecte naslagwerken hebben.

Kwantumfysica en spiritualiteit

De kwantumfysica leert ons dat onze aanwezigheid en observatie een situatie al kan veranderen op subatomisch niveau. Wetenschappers hadden, zo valt te lezen in Het intentie-effect, bewijzen gevonden dat de werkelijkheid in haar totaliteit een onderlinge verbondenheid bezat via het nulpuntveld, een onderliggend kwantumenergieveld waarin via een uitgestrekt netwerk energie wordt uitgewisseld.

We weten nog altijd niet veel over het bewustzijn en de kracht van gedachten en overtuigingen en juist daarom is dit kennisgebied, waar spiritualiteit en wetenschap samenkomen, ideaal om te onderzoeken wat het betekent om mens te zijn. Wat voor invloed hebben deze kennis en dit veld op onze gezondheid en ons bewustzijn?


De biologie van de overtuiging

De biologie van de overtuiging

Niet onze genen, maar onze fysieke en energetische omgeving stuurt ons aan en daar kunnen we invloed op uitoefenen. We kunnen onze unieke menselijke geest inzetten om de omgeving op verschillende manieren waar te nemen.

Bruce Lipton laat zien dat het dus onze overtuigingen zijn die ons leven sturen en dat biedt je de kans om je leven weer in eigen hand te nemen en de weg van gezondheid en geluk te bewandelen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het intentie-effect

Het intentie-effect

Ook Lynne McTaggart, bekend van haar baanbrekende boek Het veld, laat in haar werk zien wat de kracht van gedachten is. We zijn in staat om ons leven en dat van anderen te helen en de wereld positief te veranderen, zeker wanneer we in kleine groepjes samenkomen.

McTaggart zette mensen in groepjes van acht bij elkaar, omdat ze wilde zien wat er zou gebeuren als de deelnemers probeerden één persoon uit het groepje met behulp van collectieve gedachten te genezen.

In Het intentie-effect geeft McTaggart wetenschappelijke context bij de wonderen die ze aanschouwde.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 32,50 met gratis verzending.

Bestellen

E-Kwadraat

E-Kwadraat

De ondertitel van E-Kwadraat luidt: ‘Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid. Negen experimenten om het te bewijzen’. Pam Grout laat je zien hoe je kunt werken met het energieveld dat ons de mogelijkheid geeft om ons leven te bepalen en vorm te geven.

Zoals twee plus twee altijd vier is, heeft een gedachte altijd invloed op de fysieke werkelijkheid. E-kwadraat toont je dat jouw gedachten macht hebben en dat een veld van oneindige mogelijkheden wacht tot jij er aanspraak op maakt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

De (zelf)herstellende vermogens van je lichaam

Je lichaam is een ontzettend fascinerend en mysterieus organisme, bijvoorbeeld door zijn zelfhelende vermogens. Daar hoef je vaak niet eens zo veel voor te doen. Hippocrates zei niet voor niets: ‘Iedereen heeft een arts in zich, een heler.’


Zelfherstel van binnenuit

Zelfherstel van binnenuit

Of je nu gezond of ziek bent, je kunt de regie over je gezondheid nemen en in actie komen om je gezondheid te bevorderen, dankzij Zelfherstel van binnenuit van Pascale Bruinen.

Aan de hand van de laatste inzichten uit de wetenschap en haar persoonlijke ervaringen laat Bruinen zien wat je met je gedachten, gevoelens en overtuigingen kunt doen om je gezondheid te optimaliseren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Spontaan genezen

Spontaan genezen

In Spontaan genezen haalt Jeffrey Rediger tal van casussen aan waarbij genezing spontaan optrad. Het zijn in zijn woorden ‘zwarte dozen die niet door de medische wetenschap geopend zijn’.

Rediger brengt daar verandering in. Hij brengt tal van verhalen in kaart van spontane genezingen, probeert de puzzelstukjes bij elkaar te leggen en vraagt aandacht voor de onderliggende oorzaken van ziekten.

Oftewel: ‘We moeten het buitengewone op de operatietafel leggen zodat we het kunnen ontleden en ervan kunnen leren, zodat de mogelijkheden voor het buitengewone die in ieder van ons aanwezig zijn voor iedereen aan het licht komen.’

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het gepeste brein

Het gepeste brein

Jennifer Fraser schrijft dat de epidemie van mishandeling, misbruik, verwaarlozing en trauma tot een epidemie van verwonde hersenen heeft geleid. Dankzij technologische innovatie is het mogelijk om te zien dat de hersenen letterlijk verwond zijn.

Pesten laat neurologische littekens in de hersenen achter met alle gevolgen van dien. Tijd om in actie te komen en Fraser laat zien hoe: ze somt talloze remedies op die neurowetenschappers hebben ontdekt en die de hersenen helen en de gezondheid herstellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Buitenaardse invloeden

Pionieren betekent je ogen openhouden voor wat vreemd is en misschien op het eerste gezicht onwaarschijnlijk lijkt – en ook daarover hebben we een aantal onmisbare boeken.


Waren de goden kosmonauten

Waren de goden kosmonauten

Erich von Däniken schreef met Waren de Goden kosmonauten? een alternatieve geschiedenis van de mensheid die veel raadselachtiger en geheimzinniger is dan gebruikelijk is.

In het verleden wemelt het van de onbekende goden, die in bemande ruimteschepen de stokoude aarde bezochten. Er bestonden geheime superwapens naast een onvoorstelbare technische kennis, waarvan wij de knowhow nog maar gedeeltelijk hebben herwonnen.

Von Däniken zet eeuwenoude mysteries in een fascinerend licht.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Ufo's bestaan gewoon

Ufo’s bestaan gewoon

Ufo’s zijn onbekende vliegende objecten en die categorie omvat meer dan de buitenaardse voertuigen en bemanningen, laat Coen Vermeeren zien. En er zijn zeer veel buitengewoon betrouwbare en gedetailleerde waarnemingen gedaan, door goed getrainde mensen, zoals astronauten, piloten en militairen.

Met Ufo’s bestaan gewoon kun je je bewust worden van een grotere realiteit. Dat vereist inspanning en kritische reflectie, waarbij Vermeeren je helpt door als ingenieur te kijken naar wat we weten over ufo’s en van hen die erover getuigen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Buitenaardse beschaving

Buitenaardse beschaving

Deze klassieker en bestseller verscheen in 1969 en spreekt nog altijd tot de verbeelding. Stefan Denaerde stond oog in oog met acht buitenaardse wezens afkomstig uit een ufo.

Buitenaardse beschaving leest als een avonturenroman: ‘We waren vastgelopen op een groot magnetisch monster! We zaten gevangen, vastgekleefd op een geweldige magneet. In de greep van vreemde, buitenaardse wezens.’

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het werk van Gregg Braden

Net als Bruce Lipton en Lynne McTaggart maakt ook Gregg Braden wetenschap en spiritualiteit toegankelijk voor een breed publiek.

Zo deelt hij in De mens als ontwerp een aantal buitengewone ontdekkingen voor een gezonder en langer leven. Wij zijn meer dan een aantal evolutionaire toevalligheden: we beschikken al vanaf het begin van de mensheid over buitengewone mogelijkheden.

Wil je meer lezen over De mens als ontwerp? Lees dit artikel over het baanbrekende boek van Gregg Braden.

En in De wijsheidscodes laat hij de helende kracht van woorden zien. Eeuwenoude spirituele geschriften hebben grote invloed op ons lichaam, gevoel en zelfbeeld, zoals ook recent biologisch en neurolinguïstisch wetenschappelijk onderzoek steeds meer aantoont. Kom erachter wat de geheime kracht van woorden is.

Meer lezen?

Benieuwd naar meer over dit of aanverwante onderwerpen? Lees dan onderstaande artikelen.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de marketingassistent en de hoofdredacteur van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Hoe werkt I AM? De helende werking van prayers
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *