Hoe werkt I AM? De helende werking van prayers

Laatste update door Fabienne Peters op 23 februari 2022

Wil je weten hoe prayers werken en hoe je ze kan inzetten in je dagelijkse leven? In dit artikel vertelt Fabienne Peters je er meer over.

Zodra je I AM van Susan Shumsky in handen hebt, wil je van start. Door de praktische opzet nodigt het boek uit om eventuele bedenkingen aan de kant te schuiven en je open te stellen voor wat het oplevert. I AM, in het Engels uitgegeven onder de naam Instant Healing, is een boek vol met prayers; gebeden. Het bijzondere is: zodra je een prayer uitspreekt, voelen de woorden zo natuurlijk dat je je niet eens afvraagt hoe het precies werkt. Het beste advies is dan ook: schaf het boek aan zonder al te diep in de achtergrond en opzet te duiken. Ben je toch nieuwsgierig? Hieronder lichten we een tipje van de sluier op.

Een praktisch boek

Prayers en affirmaties; de termen vliegen je om de oren in het spirituele landschap. Het zijn meditatieve mantra’s om in liefde mee te manifesteren. Maar werkt dat echt of is het magisch denken? Marjolein Loderichs, vertaler van I AM,  is sterk overtuigd van de kracht en werking van prayers. In I AM neemt ze je in het voorwoord en de inleiding mee in haar passie, want het boek veranderde haar leven. In I AM zijn 243 prayers en behandelingen te vinden. Het is daarmee een praktisch boek, geen leesboek. In een compacte inleiding door zowel Shumsky als Loderichs krijg je een beetje achtergrond en wat tips. Gelezen? Dan kun je aan de slag. De vraag die je het boek kunt stellen is de volgende: Welke woorden spreek ik uit om de oorzaak van [vul in waar je tegenaan loopt] op te lossen? Nu sla je het boek op gevoel open en lees je de prayer of behandeling waar je oog op valt hardop voor.

Helende werking van prayers

Voor het uitspreken van de prayers is geen voorkennis nodig. Je leest ze helder en duidelijk aan jezelf voor. De woorden en het uitspreken ervan hebben een helende werking. Ze buigen een hardnekkig patroon om door je te herinneren aan je essentie. Spreek uit, doorvoel, bezie, laat los; dat is wat je doet tijdens het uitspreken van prayers.

Het omslag bestaat uit een zwart vlak met daaromheen een gouden rand. Bovenaan staat de tekst in gouden letters: 'Prayers en affirmaties die je leven verbeteren'. 
Op ongeveer de helft van het omslag staat de titel groot afgebeeld: I AM. De letter I is geel van kleur en de letters AM hebben een lichtblauwe kleur. 
Onder de titel staat in witte letters: 'Woorden met helende kracht'. 
Onderaan het omslag is de naam van de auteur te lezen in gouden letters: Susan Shumsky.
Onder de auteursnaam staat in iets kleinere letters in de kleur lichtblauw de zin: 'Vertaald en bewerkt door Marjolijn Lodrichs'.
I AM van Susan Shumsky

‘Door het transformeren, helen of behandelen van je denken, kun je de uitkomst veranderen van acties die je eerder door je oude manier van denken in gang hebt gezet.’

Susan Shumsky

Maar wat nu als je een aversie hebt tegen bidden en iedere vorm van religie? Of als je juist een specifieke religie aanhangt? De termen Goddelijk Zelf, Goddelijke Leiding en I AM/IK BEN komen in alle prayers terug. Ze verwijzen volgens Loderichs naar ons Hogere Zelf. De energie in ons die het ego overstijgt.

‘Wil je liever een ander woord gebruiken voor “I AM/IK BEN” omdat je je hebt gewijd aan een bepaalde religie, voel je dan vrij om de woorden te vervangen zoals het passend voor jou voelt. Voor diegenen die géén religie aanhangen, kan het helpen om die Aanwezigheid te bezien als “Volmaakte Levensenergie”, de Kracht die maakt dat je leeft.’

Marjolein Loderichs

Pak je gedachtepatronen aan

I AM bestaat naast prayers uit behandelingen. Hiermee werk je op dezelfde manier, alleen zijn ze uitgebreider van vorm. De prayers en behandelingen  in het boek zijn over drie delen verspreid. Verander jouw denken, is het eerste deel. De prayers in dit deel zijn onderverdeeld in:

1. Het opbouwen van Innerlijke kracht en zelfvertrouwen
2. Het helen van emoties en diepgewortelde overtuigingen
3. Het helen en vergeven van relaties
4. Verslavingen en afhankelijkheden oplossen
5. Het wegnemen van illusies en valse perceptie
6. Alles worden wat je kunt Zijn.

‘Veel mensen laten zich beïnvloeden door anderen om hen heen. Ze raken af van hun Goddelijke doel en verdwalen in een donkere, klamme jungle van waan en onwetendheid.’

Susan Shumsky

De prayers in het eerste deel van het boek bieden je een weg uit deze jungle, terug naar jezelf. Voorbeelden van prayers en behandelingen uit deel 1 zijn Prayer voor vergeving en Behandeling voor bevrijding van wederzijdse afhankelijkheid. Deel 1 focust op de beperkingen die je jezelf mentaal hebt opgelegd. De prayers en behandelingen helpen je daarvan los te komen. Dat kan al na één keer uitspreken het geval zijn, maar vaak merk je dat er onder dat ene patroon een ander gedachtepatroon zit. Kortom: een boek om altijd bij de hand te hebben.

Op deze afbeelding is de auteur Susan Shumsky te zien. Susan Shumsky is een witte vrouw van ongeveer 70 jaar en heeft blond, krullend haar. Ze heeft een rood shirt aan met daaroverheen een zwarte jas.
Susan Shumsky, auteur van I AM

Energetische onrust

‘Je mentale sfeer omringt je zoals de lucht die je inademt. Indien opgeladen met coherente, positieve gedachtevormen, wordt het emotionele klimaat optimistisch, verheffend en inspirerend’, schrijft Shumsky. De omgeving verlichten, is het tweede deel van het boek. Dit deel richt zich op het opschonen van de omgeving waarin je je bevindt. De prayers in dit deel zijn onderverdeeld in:

7. Het helen van het mentale veld
8. Het helen van entiteiten en energieslurpers
9. Het helen van slachtofferschap
10. Van jouw ruimte een heilige ruimte maken.

De prayers en behandelingen in het tweede deel van het boek schonen op. Voorbeelden van prayers en behandelingen uit deel 2 zijn Het helen van druk vanuit je familie en Behandeling voor volledige uitsluiting van huiselijk geweld. De druk die je omgeving je op kan leggen; daar gaat het om in dit tweede deel. Zowel mensen, energieën als ruimtes staan hierbij centraal. Energetische onrust vindt vaak onbewust plaats, dus kies niet mentaal een prayer uit om iets op te lossen. Laat het boek voor je kiezen.

Positief affirmeren

‘Zoals je denkt, zo word je. De dingen die je aandacht geeft, worden sterker in je leven.’

Susan Shumsky

Positief affirmeren voor het bereiken van je doelen en dromen; dat is de essentie van deel 3. De prayers en behandelingen in het derde deel bekrachtigen jouw wensen en dromen. Ze zijn onderverdeeld in:

11. Leven in Volmaakte gezondheid
12. Liefde aantrekken
13. Welvaart aantrekken
14. Het leven tot een succes maken
15. Genieten van geluk
16. Het transformeren van de planeet
17. De hemel op aarde creëren

Voorbeelden van prayers en behandelingen uit deel 3 zijn Je aantrekkelijkheid verhogen en Behandeling voor Volmaakte overvloed.

Volg je intuïtie

De uitdaging bij het gebruiken van I AM? Niet beïnvloeden. Eigenlijk is het een boek waar je de opbouw beter niet van kunt kennen om je intuïtie de overhand te geven op het moment dat je het boek openslaat. Om je krachtige brein af te leiden, kun je je ogen sluiten en het boek een paar keer omdraaien voordat je het openslaat. Op die manier weet je niet meer wat de voor- en achterkant is. Kies met je gevoel. Of beter: laat het boek kiezen. Om je te begeleiden bij het werken met de prayers heeft Marjolein Loderichs een online cursus gemaakt die je bij het boek krijgt. De Nederlandse vertaling van I AM biedt alles om op een prettige en praktische manier door je patronen heen richting je dromen te bewegen.

De opengeslagen prayer voor de lezers van deze recensie:

Prayer 137: Volmaakte materiële gezondheid
Mijn leven is vervuld met het licht van het Goddelijk Zelf.
Mijn leven wordt onderhouden door deze Aanwezigheid.
Mijn leven wordt geleid door de Wijsheid van dit Goddelijk Zelf.
Mijn leven is verzadigd met de Liefde van het Goddelijk Zelf.
Ik leef mijn ware doel en Goddelijk plan,
dat me geluk inhoud en vreugde brengt.
IK BEN goddelijk geleid en geïnspireerd,
dat vervult me met vertrouwen en richting.
Mijn leven is gezegend met wonderen
want IK BEN afgestemd op mijn Goddelijk Zelf,  
die de bron is van mijn voorraad en mijn brenger van overvloed.
Ik claim mijn Goddelijke, perfecte Volmaaktheid, nu,
die eeuwig blijft aanhouden.
IK BEN nu in volmaakte materiële gezondheid.
Dank U, I AM en ZO IS HET.

(Uit deel 3)

Geschreven door Fabienne Peters, februari 2022


I Am

I Am

Lees de teksten van Susan Shumsky hardop voor en laat de woorden werken voor directe en onmiddellijke heling. Haal nu nog meer uit I AM met de bijbehorende gratis cursus van de I AM Academy!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Fabienne Peters

Schrijver die zich bezighoudt met zingeving, literatuur en theater, dat ben ik: Fabienne Peters. Mijn streven? Op zoveel mogelijk plekken artikelen en verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Die geen dagelijkse kost zijn, maar wel leven. Onderwerpen die raken en die net een beetje verder gaan; daarover schrijf ik. Vanuit mijn tekstbureau FAABL Blogs & Verhalen schrijf ik naast artikelen en recensies over zingeving ook verhalen en theaterteksten.

Lees ook

ADD: Gabor Maté kijkt naar de rol van ouders in het helingsproces
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *