6 boekentips om echt tot rust te komen

Laatste update door Melissa Blad op 13 maart 2024

Soms lijkt ons leven alleen maar uit beweging te bestaan en daarom is het zo fijn om af en toe stil te staan en te reflecteren. In dit lijstje vind je 6 boeken die je tot rust kunnen brengen, persoonlijk getipt door AnkhHermes!

Drukte, chaos, altijd maar iets ‘moeten’… We herkennen het allemaal wel. Je wil tijd aan je gezin besteden, met vrienden of familie afspreken, maar ondertussen heb je ook nog een baan, moet er eten op tafel komen én wil je eigenlijk ook nog een avondje sporten. Soms lijkt ons leven alleen maar uit beweging te bestaan en juist daarom is het zo fijn om af en toe stil te staan en te reflecteren. Om even tot rust en bezinning te komen in het drukke, dagelijkse leven.

Het team van AnkhHermes deelt daarom hun persoonlijke favoriete boeken die hun helpen om tot rust te komen. Brandmanager Anouschka van Wetttum vertelt waarom de poëzie van Rumi haar tot rust brengt, terwijl online redacteur Obe Alkema juist tot rust komt als hij zichzelf verder kan ontwikkelen. In dit lijstje vind je 6 boeken die je tot rust kunnen brengen, persoonlijk getipt door AnkhHermes!

José, uitgever:

Omslag van Ademen tot in je ziel

Het boek Ademen tot in je ziel van Marleen van den Hout is een heerlijkheid. Eindelijk een boek over de adem waarin niet wordt gehint op een methode, of in zeven stappen naar… want daar hebben we er genoeg van. De auteur legt uit dat adem er altijd is: ‘adem haal je niet, adem is er’. De ondertitel Je adem is de basis voor ontspanning, innerlijke rust en zelfvertrouwen is waarachtig, werkelijk! Toevallig heb ik een workshop bij Marleen gevolgd, zo fijn. Een auteur om trots op te zijn en een boek om te hebben en met een gerust hart aan iedereen cadeau te geven.

Miriam, redacteur:

Ook redacteur Miriam den Ouden tipt het boek Ademen tot in je ziel om tot rust te komen. Ze zegt er het volgende over:

“Voor wie zich tijdens de vakantie eens wil verdiepen in wat anders ademen voor je kan doen, raad ik Ademen tot in je ziel van Marleen van den Hout aan. Terwijl ik met haar boek aan het werk was, probeerde ik mee te ademen met wat ze schreef en het verraste me enorm hoe rustig ik werd van dieper in mijn lichaam ademen en vooral van uitademen. Marleen neemt je helemaal mee in de oefeningen en zegt zelf dat je met 3 minuten per dag oefenen al een enorme verandering in gang zet. Perfect voor tijdens je vakantie dus!”

Maria, acquirerend redacteur:

Omslag van De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid

Je vakantie is een tijd om bij te komen en jezelf op te laden met nieuwe energie. Maar kun je dat ontspannen gevoel ook vasthouden als je weer aan het werk gaat? De vrije tijd van je vakantie biedt een mooie gelegenheid om energierovers aan te pakken en aanpassingen te doen in je voeding en leefstijl, die ervoor zorgen dat je weer fijn in je vel zit. Dit boek staat vol eye-openers, tips en recepten om eens rustig uit te proberen voor blijvend meer energie.

Anouschka, brandmanager:

3D-cover van Het kleine boek van het leven van Rumi. Blauwe achtergrond waartegen een groen bloemenmotief (en een vogel) geplaatst is

Veel boeken maken me actief: doe een oefening, duik in je verleden, leer loslaten. Daarom is mijn boekentip om tot rust te komen een werk van poëzie: Het kleine boek van het leven van Rumi. Zijn poëzie kwam als een teken van het universum op mijn pad en de woorden raakten iets in me waar ik stil van werd. Alsof zijn poëzie me deed beseffen dat de Geliefde of het Universum allang op mij wacht zoals ook mijn ziel naar verbinding verlangt.

Obe, online redacteur:

Omslag van Ik voel me op mijn ziel getrapt

Ik kom tot rust als ik boeken lees die me iets over mezelf leren, zoals Ik voel me op mijn ziel getrapt van Bärbel Wardetzki. Geen lichte kost, ook niet per se leuk om te lezen, maar wél een eye-opener van jewelste. Ze maakt heel inzichtelijk hoe je om kunt gaan met gevoelens van kwetsing en afwijzing. Vooral het aandeel dat je daar zelf in hebt, zodat je ervoor kunt zorgen dat je je minder snel uit het veld laat slaan. Dit boek heeft me, ook al moest ik er even hard voor werken, langdurige rust gebracht.

Melissa, hoofdredacteur Inspirerend leven:

Omslag van De rijkdom van rituelen

Als je verlangt naar een diepere verbinding met jezelf en innerlijke kracht, raad ik je De rijkdom van rituelen van Mara Branscombe ten zeerste aan. Dit boek begeleidt je op een helende reis vol soul-care rituelen en ceremonies. Met paganistische rituelen, de elementen en de maancyclus leerde ik mijn geest, hart en ziel zuiveren en versterken. Helingsprocessen en transformerende oefeningen zoals meditaties, visualisaties en ademwerk activeerden mijn innerlijke kracht.

Of je nu een altaar wilt maken, je eigen mantra’s wilt ontdekken of diepere spirituele ceremonies wilt ervaren, dit boek biedt een overvloed aan tools. Het nodigt uit tot transformatie, heling en het omarmen van je zielsmissie.

Melissa, online marketingassistent:

Omslag van De geheimen van space clearing

Ik kom helemaal tot rust als mijn omgeving dat ook is. Als het thuis rommelig is, dan is mijn hoofd ook rommelig. Wanneer ik echt tot rust wil komen, vind ik het dan ook belangrijk dat mijn huis opgeruimd is. Niet alleen qua spullen, maar juist ook energetisch. In De geheimen van space clearing laat Denise Linn zien hoe je de energie in een ruimte kunt harmoniseren en reinigen. Hierdoor voel je je een stuk positiever en ben je meer in balans!

Melissa Blad

Melissa Blad is marketingassistent bij Uitgeverij AnkhHermes

Lees ook

Leer meer over de kunst van zelfcompassie en zelfliefde met deze boeken
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *