Leer meer over de kunst van zelfcompassie en zelfliefde met deze boeken

Laatste update door Team AnkhHermes op 6 november 2023

Maak de weg vrij voor zelfliefde en zelfcompassie precies hoe jij er het meest behoefte aan hebt met deze boekentips.

Hoe kun je meer zelfliefde ontwikkelen en zelfcompassie krijgen? Vaak weet je wel wanneer je iets liever voor jezelf zou kunnen zijn, maar hoe pak je dat aan? Op deze pagina vind je een tiplijst met boeken die verschillende kanten van zelfliefde en zelfcompassie belichten zodat je de vorm kunt vinden die het best bij jou en jouw situatie past.


Je kunt je leven helen

Zelfliefde 101: Je kunt je leven helen van Louise Hay

Louise Hay is misschien wel de koningin van de zelfliefde. Zij leert je in dit boek hoe je liefdevol tegen jezelf kunt spreken in plaats van de automatische negatieve interne monoloog. Leer affirmaties toe te passen en heel je leven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Nooit meer bang voor angst

Compassie in tijden van angst en stress: Nooit meer bang voor angst van Sheryl Paul

Angst staat aan de basis van veel negatieve en beperkende gedachten. Natuurlijk kun je niet ‘nooit meer bang’ zijn, maar je kunt wel leren om niet langer bang te zijn voor je angst. Sheryl Paul laat je zien hoe je angst als boodschapper kunt zien en de lessen van angstige gedachten kunt aangaan om te groeien als mens.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

De rijkdom van rituelen

Zielvolle zelfliefde: De rijkdom van rituelen van Mara Branscombe

Of je met de rituelen in dit boek aan de slag gaat of niet: alleen al het lezen van Mara Branscombe’s woorden maakt je direct vriendelijker en liever voor jezelf. Voor wie met hart en ziel leest en minder vanuit het hoofd wil leven, is dit boek een bron van zachte gedachten om de negatieve woorden te verdunnen. Voed je geest met helende woorden en stel je hart open voor een onbewuste transformatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Psychologie van een gebroken hart

Zelfcompassie als je door verlies heen gaat: Psychologie van een gebroken hart van Akke-Jeanne Klerk

Een gebroken hart komt niet alleen door een verbroken relatie, maar ook door andere soorten verlies. Akke-Jeanne Klerk geeft je inzicht in je rouwproces, biedt erkenning voor jouw pijn en ervaringen en laat zien dat er lichtere tijden aan kunnen komen. Zelfcompassie tijdens en na een zware periode.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Leed heeft niet het laatste woord

De weg naar zelfcompassie: Leef heeft niet het laatste woord van Klaas-Jan Pos

“Veel mensen kunnen woorden van mildheid en van liefde jegens zichzelf letterlijk niet over hun lippen krijgen. De overtuiging niet goed genoeg te zijn, niet te voldoen of erger nog, niets waard te zijn, is voor sommigen een bittere realiteit.” Volgens psychiater Klaas-Jan Pos kun je alleen diepe vreugde ervaren wanneer je ook je lijden omarmt. Ervaar meer zelfcompassie door begrip.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Perfect verborgen depressie

Compassie voor wanneer het eigenlijk allemaal te veel is: Perfect verborgen depressie van Margaret Robinson Rutherford

Misschien herken je het wel: vanaf de buitenkant zou niemand kunnen zien dat je vanbinnen eigenlijk al veel te lang op je tenen loopt. Eigenlijk is het nooit genoeg, hoe hard je ook je best doet. Vanbinnen voel je dat er barstjes beginnen te ontstaan. Laat je informeren over de invloed van perfectionisme op je mentale gezondheid en herken mogelijk onbewuste depressieve gevoelens op tijd.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Liefdeskunst

Eerst een liefdevolle relatie met jezelf: het werkboek Liefdeskunst van Hannah Cuppen

Heb jij last van verlatingsangst en/of bindingsangst? Investeer vandaag nog in zelfliefde door jezelf helemaal te zien en te horen. Ontdek de bron van je oude pijn en vind steeds meer manieren om vol compassie met jezelf om te gaan met al je sterke en zwakkere kanten. Met het werkboek bij de bestseller Liefdesbang ga je de diepte in om jezelf ten volste te omarmen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Detox je liefdesleven

Zelfliefde na een toxische relatie: Detox je liefdesleven van Mjon van Oers

Heb jij een toxische relatie achter de rug, of misschien wel meer toxische ervaringen met mensen gehad? Mjon van Oers geeft je de sleutels om je liefdesleven te detoxen zodat giftige mensen geen grip meer op je hebben. Zo kun je jezelf de liefde geven die je verdient en je openstellen voor gezonde relaties in de toekomst.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ruimte om te helen

Maak ruimte voor jezelf wanneer je dat het hardst nodig hebt: Ruimte om te helen van Matt Licata

Geef jezelf Ruimte om te helen. Transformeer als een alchemist wat loodzwaar is in je leven in spiritueel goud met Matt Licata. Maak van je innerlijk een veilig toevluchtsoord dat altijd beschikbaar voor je is.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Krijgergodin

Een masterclass in zelfliefde: Krijgergodin van HeatherAsh Amara

In jou zijn twee soorten krachten: de kracht van de strijdvaardige krijger en de kracht van de zachte godin. In dit boek volg je de inwijding in jouw kracht als krijgergodin en reken je stap voor stap af met maskers, de slachtofferrol en beperkende overtuigingen om zo de wereld ten volste te ervaren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Wie waren de katharen?
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *