Maak kennis met de vrouwelijke aartsengelen

Laatste update door Lisa Ensing op 20 juni 2024

Ben jij bekend met de vrouwelijke aartsengelen? In dit artikel ontdek je wie ze zijn en hoe ze je kunnen bijstaan in je spirituele reis.

De vrouwelijke aartsengelen (ook wel archeia genoemd) zijn de tweelingzielen van de mannelijke aartsengelen en vullen hun mannelijke wederhelft aan en andersom. Mannelijk en vrouwelijk heeft hierin niets te maken met gender: het gaat om de eigenschappen van de energieën. De energetische trilling van engelen is mannelijk of vrouwelijk.

De vrouwelijke aartsengelen belichamen het goddelijke vrouwelijke en de mannelijke aartsengelen belichamen het goddelijke mannelijke. Calista (auteur van De vrouwelijke aartsengelen) zegt hierover: “Engelen zijn etherische wezens zonder gender”.

Ook goed om te weten is dat de archeia niet bij een religie horen. Iedereen kan werken met de engelen.

Hoe zien de vrouwelijke aartsengelen eruit?

Omdat engelen etherische wezens zijn, hebben ze geen aardse vorm en zijn ze niet tastbaar. Ze bestaan uit trillingen: ze zijn gebundeld bewustzijn van de Bron en de meeste mensen kunnen deze trillingen niet zien.

Engelen passen zich daarom aan wanneer ze zich willen laten zien. Wanneer ze contact met je maken, verschijnen ze in een vorm die voor jou prettig is en die jij herkent. Dit kan de vorm van een engel zijn met vleugels of een symbool, kleur, geluid, een innerlijk weten of iets anders.

Op deze afbeelding is het omslag van 'De vrouwelijke aartsengelen' te zien.
De vrouwelijke aartsengelen van Calista

Waarom zijn de vrouwelijke aartsengelen nu op aarde?

De mannelijke helft van de aartsengelen zijn al lang op aarde. Lang voor de bewustzijnsshift die nu gaande is. De afgelopen jaren komen er steeds meer etherische wezens naar de aarde om te helpen of om dit bewustzijnsspel te aanschouwen.

De vrouwelijke aartsengelen zijn sinds 11-11-2011 op aarde om ons bij te staan bij die enorme bewustzijnsshift. We gaan met de complete planeet aarde naar een nieuwe bewustzijnsdimensie.

Dit is niet onbekend voor de aarde maar dit is niet eerder gedaan terwijl de bewoners op aarde nog leven. Eerder waren er meteorietinslagen, overstromingen en meer nodig om de aarde te ‘resetten’ en dan weer opnieuw op te starten in een nieuw bewustzijn. Dit is een enorme ‘taak’ en verandering voor ons. Verschillende entiteiten en andere onzichtbare vrienden helpen ons hierbij, waaronder dus de vrouwelijke aartsengelen.

In De vrouwelijke aartsengelen van Calista leer je 17 vrouwelijke aartsengelen kennen die het meest geschikt zijn om ons te helpen in het huidige tijdperk van ascensie. Calista zegt:

Weet dat je elke keer dat je een archeia toelaat en haar helende kracht in je leven verweeft, je de hele wereld zegent.”

Op de abeelding is de auteur Calista te zien.
Calista, de auteur van De vrouwelijke aartsengelen

Wie zijn de 17 vrouwelijke aartsengelen?

Deze 17 vrouwelijke aartsengelen kunnen je helpen en bijstaan bij van alles: van zelfvertrouwen tot communicatie en vrijheid. Je kunt de engelen dankzij de duidelijke beschrijven van Calista aanroepen en de liefde en kracht van de engel voelen.

Elke engel heeft haar eigen kleuren, planten, kristallen en bachbloesems die je kunt terugvinden in het boek De vrouwelijke aartsengelen van Calista.

Op dit moment is er nog weinig bekend over de vrouwelijke aartsengelen omdat ze nog maar kort op aarde zijn. De vrouwelijke aartsengelen van Calista biedt dan ook een uniek inkijkje in de wereld van deze vrouwelijke energieën.

In de onderstaande alinea’s worden Faith, Hope, Grace, Mercy en Joy kort aan je voorgesteld. De andere vrouwelijke aartsengelen zijn: Virtue, Purity, Victory, Grace, Charity, Clarity, Freedom, Harmony,  Patience, Serenity, Strength, Constance en Radiant. Met hen kun je kennismaken in De vrouwelijke aartsengelen van Calista.

1. Faith

Faith is de tweelingvlam van aartsengel Michaël. Ze helpt je bij het vinden van vertrouwen in jezelf, anderen en de wereld. Ze laat je inzien wie en wat je in goddelijk opzicht bent.

Ze helpt je ook je onafhankelijkheid en autoriteit terugwinnen, bijvoorbeeld wanneer je onderdrukt of overbelast voelt. Ze herinnert je eraan dat je wordt waar je je op richt en haalt je twijfels, angsten en blokkades weg.

Calista helpt je in haar boek met contact maken met alle engelen via speciale meditaties en bewustwording. Faith is een van de engelen die je helpt met contact maken met de engelen. Ze zegt hierover:

“Als je verbinding maakt met Faith, wees dan niet verbaasd als je voelt dat er goud in je aura doordringt. Dit helpt je om een brug te slaan tussen hemel en aarde, zodat je aantrekkelijker wordt (in de zin van trillingsfrequentie, maar het zal je ook zeker weten fysiek laten gloeien) voor de engelen en duidelijker met hen kunt communiceren.”

De bijzondere energie van Faith helpt je ook om meer duidelijkheid over je zielsmissie te krijgen en om alles in je omgeving te zegenen.

2. Hope

Aartsengel Hope is de tweelingvlam van Gabriël en de vrouwelijke aartsengel van communicatie. Woorden zijn erg belangrijk voor Hope en ze leert je dan ook krachtig en bewust met je woorden om te gaan. Verder helpt ze je bij het helen van je innerlijke kind, optimisme en innerlijk advies ontvangen.

Ze helpt je verder met het communiceren met andere engelen. Waar Faith je helpt om je communicatie met de engelen te verduidelijken, helpt Hope je met het verdiepen van je contact met de engelen en begeleid ze je wanneer je dit nog nooit gedaan hebt.

In De vrouwelijke aartsengelen heeft ze Calista geholpen met het opstellen van een stappenplan. Ze geeft je een uitgebreid en duidelijk stappenplan om te beginnen met contact te leggen met de engelen.

3. Grace

Archeia Grace is de tweelingvlam van Uriël. Grace vertegenwoordigt net als Purity Goddelijke alchemie: ze ondersteunt het proces om onderbewuste blokkades aan het licht te brengen. Vervolgens helpt ze je die energie te transformeren in levensenergie. Omdat je blokkades zijn weggehaald, wordt manifesteren makkelijker. Ze helpt je leven in de flow. Deze twee elementen gaan hand in hand, Calista zegt hierover:

“Zoals Grace zegt, ervaren we nooit dingen waar we nog niet klaar voor zijn, omdat er een goddelijke timing en volgorde voor alles is. Dit omarmen betekent dat we onze reis van persoonlijke en collectieve ascensie moeten omarmen, wat inhoudt dat we onze schaduwen accepteren en integreren, net zozeer als ons licht, want beide zijn goddelijk.

De sleutel tot alchemie is dat we begrijpen hoe onze schaduwen ons helpen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, onze innerlijke verwondingen leveren ons ook iets op; als dat niet zo was, zouden we ze namelijk niet hebben. We moeten zichtbaar maken wat hun waarde is en bereid zijn die in te wisselen voor iets anders, als we van het oude willen transformeren in het nieuwe.”

4. Mercy

Mercy is de tweelingvlam van Azraël. Ze helpt je met acceptatie, bij rouw, wedergeboorte en om de wijsheid van je ziel te integreren in je dagelijks leven.

Eén van haar belangrijkste missies is om je te leren houden van je lichaam en het te accepteren zoals het is. Haar energie, lessen en wijsheid helpt je dan ook om je lichaam te adoreren en ook om jezelf compleet te accepteren zoals je bent. Calista zegt hierover:

“Door met Mercy te gaan samenwerken, ben ik gaan beseffen dat ons lichaam geen kooi is voor ons bewustzijn, maar een middel om de volledigheid van alles wat we zijn te ervaren. We omgeven ons lichaam vaak met schaamte en schuld en negeren het als het via gevoelens tot ons spreekt. Als we de tijd nemen om te luisteren naar onze emoties en bereid zijn om ons daarmee te verbinden, kunnen we verschuiven van afkeer naar waardering en uiteindelijk van onszelf gaan houden.”

In haar boek heeft Calista twee prachtige oefeningen gechanneld van Mercy om meer van je lichaam te gaan houden.

5. Joy

Joy is de tweelingvlam van Barachiël. Joy ziet je graag genieten van het leven vindt dat het tijd is om te spelen! Samen met Barachiël helpt ze je beperkende opvattingen los te laten die de maatschappij en religies je hebben opgedragen zodat je je eigen keuzes kunt maken en daarnaar leeft zodat je écht jóuw leven leeft en niet voor anderen. Joy zegt:

“Jij bent de kunstenaar van je eigen leven. Breng kleur, vorm en gevoel aan. Maak een meesterwerk van je pad!”

Joy begeleidt je verder door alle oefeningen en meditaties in het boek. Ze gidst je op je engelenpad en door je ontwaking.

De archeia kunnen niet wachten om met je samen te werken en je te helpen. Hoe vaker je je verbindt met de archeia, hoe meer je je goddelijkheid en je kracht weer terugkrijgt. Je komt in lijn met je spirituele missie en de blokkades (in je onderbewuste) komen naar het licht en verdwijnen.


De vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke aartsengelen

In het rijk geïllustreerde ‘De vrouwelijke aartsengelen’ introduceert Calista de archeiai die hier zijn om je te helpen je engelenkracht te gebruiken en je eigen hemel op aarde te creëren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 27,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Lisa Ensing

Lees ook

Trauma en de ziel: ten volle leven tussen twee werelden
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *