De kinderboeken van AnkhHermes

Laatste update door Team AnkhHermes op 1 maart 2024

Kom erachter hoe je je kind kunt helpen te ontspannen en bewuster te worden met de kinderboeken van Uitgeverij AnkhHermes.

De kinderboeken van Uitgeverij AnkhHermes dragen stuk voor stuk bij aan de bewustwording en opvoeding van (hoog)gevoelige kinderen. Wij geven géén kinderboeken meer uit, maar wij koesteren de klassiekers in ons fonds.

Wanneer je op zoek bent naar kinderverhalen voor het slapengaan of yoga-oefeningen om te ontspannen, ben je bij Uitgeverij AnkhHermes op de juiste plek.

Het belang van bewustwording en ontspanning

Waarom zijn bewustwording en ontspanning zo belangrijk voor het opgroeiende kind? Kinderen leren zo hun lichaam kennen, emoties voelen en grenzen aangeven. Ze openen hun verbeelding, leren omgaan met zichzelf én anderen en ervaren minder stress en angst.

Zoals Marneta Viegas in Relax Kids schrijft: de verhaaltjes voor het slapengaan ‘bieden kinderen de kans zich in zichzelf terug te trekken en hun eigen binnenwereld te verkennen, wat spanningen kan verlichten en een rustige slaap bevordert.’

Dit zijn de kinderboeken van AnkhHermes

In ons fonds vind je een aantal kinderboeken van Leo Lionni en Marneta Viegas, maar ook de kinderyogaboxen van Helen Purperhart.

Leo Lionni

De van origine Amsterdamse Leo Lionni (1910-1999) was schilder, graficus en ontwerper die zich voor de Tweede Wereldoorlog in de VS vestigde. Zijn faam als schrijver en illustrator van kinderenboeken begon toen hij in 1959 Blauwtje en Geeltje schreef, dat in Nederland inmiddels vijftien drukken beleefde. Er volgden nog vele prentenboeken, alle van ontwapenende eenvoud en bekoring.


Blauwtje en Geeltje

Blauwtje en Geeltje

Blauwtje en geeltje, zeventig jaar geleden geschreven, is een eenvoudig, warm en krachtig kinderboek.

Blauwtje en geeltje zijn vriendjes, ze spelen zo veel samen dat ze op een dag versmelten en samen groen worden. Dat begrijpt niet iedereen. Dus niemand wil meer met ze spelen. Zelfs hun eigen vader en moeder herkennen hun blauwtje en geeltje niet meer. Opeens zijn ze helemaal alleen.

Blauwtje en geeltje is een boek over kleuren en anders leren kijken naar nieuwe dingen. Maar het boek gaat ook over verdraagzaamheid en vriendschap. En het verhaal laat bovendien zien dat je in een relatie allebei je eigen kleur inbrengt, zodat je samen een nieuwe kleur maakt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

Marneta Viegas

De boeken van Marneta Viegas maakt kinderen en hun ouders op een relaxte en grappige manier vertrouwd met imaginatie en ontspanning. Kinderen ontspannen dankzij visualisatie van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven. Zo komen ze in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Daarom is Relax Kids een fantastische methode voor kinderen en ouders om samen te mediteren!


Relax kids

Relax kids

Sprookjes raken ons op een diep niveau en spreken tot de verbeelding door hun beschrijvingen van nieuwe en vreemde landen vol ongekende mogelijkheden.

Marneta Viegas heeft vertrouwde sprookjes omgezet in eenvoudige visualisaties krijgen kinderen (en volwassenen) de kans hun betoverende
kracht te ondergaan, omdat ze zo contact maken met de bron van zuivere en positieve gevoelens in henzelf.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

De wens ster

De wens ster

Ook in dit boek maakt Marneta Viegas op een relaxte en grappige manier kinderen vertrouwd met verbeelding en ontspanning.

Deze meditaties, 52 in totaal en bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar, brengen kinderen in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke vrede die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden.

Een fantastische methode voor kinderen en ouders om samen te mediteren!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

De toverdoos

De toverdoos

De toverdoos gaat op dezelfde voet verder als Relax Kids en biedt weer een aantal bekende en minder bekende sprookjes aan, bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

De toverdoos is een schat aan meditaties die kinderen overal en altijd kunnen gebruiken om zich te concentreren, kalm te worden en een rustig innerlijk leven te ontwikkelen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Helen Purperhart

Helen Purperhart is ’s lands bekendste kinderyogadocent en leidt bij haar Kinderyoga-academie kindercoaches en yogaleraren op. Ze creëerde voor uiteenlopende gelegenheden en leeftijden verschillende kaartenboxen die we de afgelopen jaren in een nieuw jasje hebben gestoken.

Net als bij volwassenen helpt yoga bij kinderen om rust in hoofd en lijf te brengen. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder.

Boeken voor ouders met (hoog)gevoelige kinderen

Ook als je wilt weten hoe je je kind kunt helpen met bewustwording en ontspanning, kun je bij ons terecht. We bieden verschillende boeken aan die handvatten bieden om het meeste uit de opvoeding van je kind te halen, zowel voor jezelf als ouder als voor je kind(eren). Het gaat in deze boeken om je in kind in zijn of haar kracht te laten komen.


Het fluisterkind

Het fluisterkind

Leer luisteren naar wat je kind te vertellen heeft – over het eigen leven en jouw leven.

Je kind gebruikt zijn eigen gedrag, spel, ontwikkeling en klachten als taal om duidelijk te maken wat er gebeurt in je leven en waar eventueel bijgestuurd kan worden. Door daaraan gehoor te geven verrijk je jezelf, maar ook je kind.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Handboek voor overgevoelige kinderen

Handboek voor overgevoelige kinderen

Wat gaat er in overgevoelige kinderen om? Wat zien en voelen ze? Voor volwassenen, zeker als zij zelf niet overgevoelig zijn, is het niet altijd gemakkelijk om met zulke kinderen om te gaan.

In Handboek voor overgevoelige kinderen geeft Norma Prikanowski, uitleg, achtergronden, tips, oefeningen en technieken voor de coaching van zulke kinderen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen

De levensopdracht van nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen zijn drukke, chaotische en gevoelige kinderen die we niet moeten laten voegen naar de heersende normen en waarden, maar juist moet helpen zich welkom te voelen zonder als afwijkend of ziekelijk gezien te worden.

De samenleving moet zichzelf aanpassen om hen op hun plek te laten zijn – zij spelen in dat proces een onmisbare rol. Ze bouwen aan de bruggen, waarlangs de mensheid vanuit een oude wereld een nieuwe wereld binnengeleid zal worden.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 16,50

Bestellen

Verder lezen?

Wil je meer weten over de boeken van AnkhHermes? We helpen je een handje op weg.

Bekijk hier ook onze top 25 spirituele boeken aller tijden.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Boeken om aan de slag te gaan met schaduwwerk
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *