Boeken over rouwverwerking, verlies en overlijden

Laatste update door Team AnkhHermes op 30 januari 2024

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies en het overlijden van dierbaren. Deze boeken kunnen tot troost en inspiratie zijn.

Onderstaande boeken over rouwverwerking, verlies en overlijden kunnen troost bieden en een inspiratie zijn voor wie kampt met vragen over de dood en afscheid nemen. Ieder boek heeft zijn eigen insteek: van vragen over de dood tot vragen over sterven tot vragen over afscheid nemen.

Troost bij rouw


Rouw

Rouw

Zielzorg na verlies: Hoewel je meestal geen controle hebt over verlies, kun je wel je eigen herstel begeleiden en je verdriet langzaamaan verwerken. Ruiz helpt je door het pijnlijke proces van het omgaan met verdriet en rouw.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,00

Bestellen

Als een geliefde sterft ...

Als een geliefde sterft …

Voor bijna iedereen betekent het verwerken van het verdriet het gaan door een donkere tunnel, waarin je soms geen hand voor ogen kunt zien. Wanneer het einde van de tunnel in zicht komt, ben jij op die lange tocht door het donker tot een ander mens geworden. Want elk rouwproces is ook een transformatieproces.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 16,50

Bestellen

Afscheid van je huisdier

Afscheid van je huisdier

Gary Kowalski geeft in Afscheid van je huisdier hartverwarmende en helende tips om om te gaan met het verlies en de rouw om je beste maatje. Het moment van afscheid nemen van een huisdier is zwaar, zeker in deze tijd waarin onze dieren een volwaardig lid van het gezin zijn geworden.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending.

Bestellen

Woorden van afscheid bij het sterven en de dood

Woorden van afscheid bij het sterven of de dood van Hans Stolp biedt hulp bij het vinden van de juiste woorden.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 9,99

Bestellen

Vragen over de dood


Wat gebeurt er als je dood gaat?

Wat gebeurt er als je dood gaat?

Als iemand sterft, ziet hij zijn lichaam wegglijden. Anders dan de achterblijvenden denken, is dit een moment van diepe vreugde: de gestorvene ervaart nu dat de geest sterker is dan de materie en dat hij leeft, ook al is zijn lichaam hem ontvallen. Bij het sterven wordt hij bijgestaan door gestorven geliefden en engelen. Daarna volgt het levenspanorama, de reis door de astrale wereld en de intrede in de zeven sferen van de lichtwereld. In dit boek wordt die reis van stap tot stap beschreven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 16,50

Bestellen

Boek van het Eeuwige Leven

Boek van het Eeuwige Leven

Wie antwoorden heeft over de dood, heeft ook een antwoord op het leven. Er zijn tal van boeken verschenen over het leven na de dood. Maar geen beschrijft in rustige poëtische taal rechtstreeks, het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar God. Het boek baseert zich op bijna-doodervaringen, oude culturele overleveringen, wetenschappelijk onderzoek, parapsychologie, bewustzijnstechnieken, uittredingservaringen en innerlijk weten.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Klassiekers over leven en dood


Het Egyptische dodenboek

Het Egyptische dodenboek

Een van de klassiekers op dit gebied is Het Egyptische dodenboek, een verzameling teksten uit de periode 1500 tot 400 v. Chr. Het zijn rituele teksten, bezweringen, gebeden en spreuken die bedoeld waren de overledene te helpen bij zijn tocht door het hiernamaals.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 32,50 met gratis verzending.

Bestellen

Het Tibetaanse dodenboek

Het Tibetaanse dodenboek

Een ander invloedrijk boek vol oude wijsheid is Het Tibetaanse dodenboek. Deze tekst wijdt ons in in de zin van het leven dat de doodservaring omvat, niet als gebeuren op een bepaald tijdstip, maar als een voortdurend bereid-zijn, dat werkelijk leven pas mogelijk maakt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 30,00 met gratis verzending.

Bestellen

Verhalen over het overlijden van naasten


Aan het sterfbed

Aan het sterfbed

Korine van Veldhuijsen tekende verhalen op van naasten over een overlijden dat hen diep heeft geraakt. Verhalen van ouders, grootouders, kinderen, verzorgenden, medewerkers van een hospice of een ziekenhuis. Over hun zonen, dochters, vaders, moeders, broers, zussen, gasten en patiënten. Van een plotselinge dood tot een langdurig ziekbed en vanuit diverse culturele achtergronden. Ieder verhaal is troostend en aangrijpend. Een boek om er telkens weer bij te pakken als je het nodig hebt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

In het licht van sterven

In het licht van sterven

Dit boek geeft antwoord op de vraag ‘Hoe bereidt de stervende mens zich voor op de dood?’ Deze verhalen over de naderende dood – of levenseinde-ervaringen – duiden op een overgang naar een andere vorm van bestaan. Een overgang die niet eenzaam of angstig hoeft te zijn maar die troostrijk en geruststellend is. Door meer openheid en begrip te ontwikkelen voor deze persoonlijke levenseinde-ervaringen ontstaat er ruimte voor de behoeften van stervenden. Daarmee kunnen we hen beter ondersteunen in het proces van acceptatie en overgave dat sterven heet.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Stervensbegeleiding


Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd

Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd

Wie gelooft dat de dood het einde van de mens is, zal bijvoorbeeld gemakkelijk euthanasie adviseren. Waarom zou een mens meer moeten lijden dan nodig is? Maar wie inziet dat de dood niet alleen het einde is van het fysieke lichaam, maar ook de geboorte van de geest, zal zich afvragen wat er aan geboortebegeleiding bij het sterfbed nodig is. En dan blijkt dat euthanasie soms een voortijdige geboorte van een nog niet volgroeide geest betekent.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,50

Bestellen

Rouw en erna


Psychologie van een gebroken hart

Psychologie van een gebroken hart

Na een verbroken liefde, maar ook na het verlies van een dierbare, een onvervulde levenswens of het verlies van een baan kunnen we ons hart breken. Een moeilijk en verdrietig proces, maar Akke-Jeanne laat ons zien dat het herstelproces begrijpen – het omzetten van een gebroken hart in persoonlijke groei – perspectief biedt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Voor onderweg: Het luisterboek ‘Het betoverende leven’
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *