5 boeken om beter te ademen

Laatste update door Obe Alkema op 22 april 2024

Adem haal je niet, het is er, schrijft Marleen van den Hout. Maar hoe kun je beter adem halen en meer uit je adem halen? We zetten vijf boeken over ademen op een rij.

Je denkt er niet zo vaak over na, omdat het vanzelf gaat: ademhalen. En dat terwijl luisteren naar of focus op je ademhaling je enorm veel kan vertellen. Adem kan je, net als gebaren, aanrakingen of kleuren, weer bij jezelf terugbrengen. Ontdek de kracht van ademen met onze boeken over ademen.

Ademwerk

Ademwerk is een mind-body-techniek die je bewuster maakt van het hier en nu. Het houdt ons stabiel en wakker, schrijft Mara Branscombe in De rijkdom van rituelen.

Lucht is wat je in- en uitademt, wat je leven geeft. Door je bewust te worden van je ademhaling, ontwikkel je een bepaalde eerbied voor je adem en het element lucht die ervoor zorgt dat je anders naar het leven gaat kijken.

Als we ons bewust worden van de dingen die de toon, het ritme en de kwaliteit van onze ademhaling beïnvloeden, gaan we meer in het moment leven.

Misschien zeg je dan wel tegen jezelf: ik voel dat ik niet helemaal vrij, ontspannen en diep kan ademhalen. Hoe kan ik diep en lang in- en uitademen en daarbij loslaten wat ik op dit moment vasthoud?

Dat is ook wat onze boeken je vertellen. Hieronder lichten we vijf boeken over ademen uit, maar niet voordat we een laatste aansporing van Branscombe genoemd hebben: Wees die hoogvlieger, haal diep adem, verander je perspectief, en laat je meevoeren door de wind van verandering als ze door je lichaam raast.

5 boeken over ademen


Ademen tot in je ziel

Ademen tot in je ziel

Marleen van den Hout geeft in Ademen tot in je ziel geen quick fixes om zo goed mogelijk adem te halen. Nee, ze gaat naar de basis en dat is dat je geen adem haalt, omdat adem er altijd is.

Adem is de basis voor ontspannend, innerlijke rust en zelfvertrouwen. Het gaat erom die basis vast te houden en een diep vertrouwen te voelen.

Ademen tot in je ziel helpt je te doorgronden hoe je adem werkt en hoe die jou kan ondersteunen om lekker in je vel te zitten.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Adembeweging

Adembeweging

De ademhaling is onze belangrijkste bron van energie. Het is iets gewoons en gaat vanzelf, totdat het niet meer vanzelfsprekend is. Dan stagneert de ademhaling en moet je weer leren goed adem te halen.

Adembeweging laat zien wat de invloed van ziekte, stress en andere omstandigheden zijn en hoe adembewegingen het hele lichaam gezond houden.

 

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,00

Bestellen

Ademspelkaarten voor kinderen

Ademspelkaarten voor kinderen

De ademspelkaarten van Helen Purperhart laten kinderen spelenderwijs hun ademhaling onderzoeken, herstellen de energiebalans en vergroten het concentratievermogen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Leef gezond, adem rustig

Leef gezond, adem rustig

De Buteyko-methode zegt dat je minder diep moet ademen. Deze Russische arts zag dat mensen met chronische ziekten als astma vaak heel diep ademhaalden. Wanneer ze minder diep ademhaalden, verminderden hun klachten.

Een leerling van Buteyko, Masha Anthonissen-Kotousova, schreef dit Ankertje over de Buteyko-methode: disciplineer je ademhaling en krijg je gezondheid terug.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,00

Bestellen

Start vandaag met ademen

Start vandaag met ademen

Ademhalingstechnieken zijn er in alle soorten en maten, maar er is ook een techniek die elke andere krachtiger maakt: de Bridgeman Ademmethode.

Uitgangspunten is een focus op een onderbuik-ademhaling, waardoor je snel en effectief uit je hoofd gaat en in je lijf landt. Kom erachter hoe je deze techniek op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau inzet.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Het beoefenen van mind-body-technieken verandert je leven ten diepste. Kom erachter hoe met de volgende artikelen.

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Boeken over het hiernamaals, reïncarnatie en vorige levens
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *