Ben jij een oude ziel? Ainslie MacLeod biedt handvatten en herkenning met zijn boek

Laatste update door Marjan van Druenen op 23 februari 2024

Heb je altijd al willen weten of je een oude ziel bent? Ainslie MacLeod vertelt er in 'Gids voor oude zielen' alles over.

Eenmaal mens, altijd mens

Voor velen van ons is de cyclus van (re)incarnatie iets wat onomstotelijk vaststaat. Zo ook voor het internationaal bekend spiritueel medium Ainslie MacLeod. Hij heeft een gids samengesteld waarin je alles te weten komt over de bron van je bewustzijn: jouw ziel. Menselijke zielen zijn ongeveer 55.000 jaar geleden ontstaan. Homo Sapiens onderging een radicale verschuiving in bewustzijn en ontwikkelde drie bestaansdimensies, te weten: het fysieke, het astrale (tussen levens in) en het causale (opgeslagen ervaringen uit vorige levens). Alle levens hebben bijgedragen aan de vorming van het unieke individu dat je nu bent. De geruststellende gedachte is dat we niet van soort wisselen in de loop van onze levens. Ben je eenmaal mens, dan blijf je mens en word je niet ineens een kakkerlak.

Wat kom jíj in dit leven doen?

Ergens willen we allemaal begrijpen wat het doel is van ons leven en wat het betekent om mens te zijn. MacLeods vakgebied omvat het onderzoeken van vorige levens om het doel van je leven te vinden en te begrijpen. Hij wil beogen dat we zicht krijgen op onze levensmissie, ons doel leren begrijpen en weten hoe we obstakels op ons pad kunnen overwinnen. Zijn overtuiging is dat alles met vorige levens heeft te maken, zelfs de meest zonderlinge gebeurtenissen zijn te verklaren in het licht van reïncarnatie.

Denk je dat je een oude ziel bent?

‘Om te kunnen weten wie je bent en waarom je hier bent, is het cruciaal om de leeftijd van je ziel te kennen.’

Laten we vooropstellen dat geen enkele ziel beter of slechter is. Er zijn jonge zielen en oude zielen en alles daartussenin. Heb jij een bovengemiddelde mate van empathie? Dat is een teken dat je een oude ziel bent. Zie jij vooral de binnenkant van mensen? Een ontwikkelde ziel heeft geleerd voorbij de buitenkant te kijken. In het latere stadium van zielsontwikkeling wéét de ziel. MacLeod geeft hierbij het voorbeeld dat jouw ziel weet dat moorden en sterven voor je vaderland of religie zinloos is en oorlog niets oplost. Oude zielen ervaren een soort eenheidsbewustzijn en hebben veel begrip voor jongere zielen. Om een oude ziel te worden heb je 10 verschillende niveaus of zielsleeftijden te doorlopen.

10 zielsstadia en 10 zielstypen

Middels een intuïtie-oefening kun je uitvinden welke zielsleeftijd je hebt. Met deze kennis krijg je inzicht in de geleerde lessen. MacLeod begeleidt je met een oefening zodat je jouw zielstype kan bepalen. Je zielstype is wie je in wezen bent. Er zijn 10 profielen: helpers, zorgers, leraren, denkers, creatievelingen, kunstenaars, jagers, leiders, spirituelen en tenslotte hervormers. Misschien heb je al een idee welk zielstype je bent. Het helpt je te weten waarom je in dit leven bent.

‘Als je terugblikt op je laatste levens blijkt vaak je daginvulling of je baan te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de kenmerken die je in deze incarnatie aan de dag legt.’

Op de afbeelding zie je het omslag van 'Gids voor oude zielen'.  Het omslag heeft een lichtpaarse kleur. In witte letters staat de titel 'Gids voor oude zielen' op het omslag.
Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod

Het ontwerp van je levensprogramma

‘Een levensprogramma is vooral succesvol als je alle of althans de meeste lessen leert die je ziel had voorbereid.’

Je kiest je ouders, relatie en zelfs de plek waar je woont. Maar kies je ook voor de narigheid die je meemaakt? Gelukkig probeert je ziel jou te allen tijde te behoeden voor erbarmelijke omstandigheden. Toch gebeurt het soms dat je ziel kiest om in nare situaties terecht te komen. Onthoud dan dat dit voor het goede doel is: het levert belangrijke lessen op, lessen die ervoor zorgen dat er groei en ontwikkeling plaatsvindt.

‘Je kunt niet echt weten wie je bent als je niet weet wie je was.’

Onze (onverklaarbare) angsten zijn het gevolg van gebeurtenissen die soms wel meerdere levens geleden hebben plaatsgevonden. Jouw zielsherinneringen blijven altijd intact. Een paniekaanval of een fobie kan een doodsherinnering zijn. Het niet durven spreken voor grote groepen kan de herinnering van je ziel zijn aan een oordeel dat zo verschrikkelijk zwaar woog dat het wellicht tot uitsluiting heeft geleid.

Zo kunnen veel symptomen verklaard worden: laag zelfbeeld, perfectionisme, fysieke kwalen. Lezers worden uitgenodigd oefeningen te doen om contact met hun spirituele gids(en) te maken. Zij helpen je je te herinneren wie je was en wie je nu bent.

Op de afbeelding is de auteur Ainslie Macleod te zien. Het is een witte man met grijs haar. Hij heeft een korte snor en baard. Hij draagt een zwart shirt met een zwarte blazer.
Ainslie MacLeod, auteur van Gids voor oude zielen

De herinnering van de ziel

Misschien heb je onverklaarbare lichamelijke klachten en kunnen artsen niks noemenswaardig vinden? Of loop je rond met diepgewortelde beperkende overtuigingen? Wellicht heb je je nooit op je plek gevoeld in het gezin? Wanneer je ziel herinnerd wordt aan de waarheid kan heling plaatsvinden. De waarheid is simpel: dat was toen en dit is nu. MacLeod geeft spannende voorbeelden uit zijn praktijk. Korte verhaaltjes waarin geen woord te veel gezegd wordt. Het geeft een goede indruk in de mogelijkheden van het onderzoeken van vorige levens en de heling die zich voordoet.

Oogsten wat je gezaaid hebt

Vorige levens en oude zielen worden vaak in één adem genoemd met karma. Karma is volgens MacLeod geen vergelding of straf voor misstappen uit vorige levens. Een enorme opluchting: er is geen wraakzuchtig wezen dat zich voorneemt om jou dwars te zitten omdat je onbehoorlijke dingen hebt gedaan. Karma gaat over balans. Stel je bent een oude ziel die zwaar onrechtvaardig behandeld werd in een vorig leven. In dit leven kun je dan gaan proberen om karma te compenseren door je in te zetten voor een meer rechtvaardige wereld. Bepaalde thema’s komen terug gedurende de levens die je leeft. Het is aan jou hoe er mee om te gaan, zodat onaangename karmische gevolgen uitblijven.

Soulmates: wees alert op de stem van je ziel

Dit werk zou niet compleet zijn als er niet over de liefde geschreven zou worden. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je je sterk tot iemand aangetrokken voelt. Deze persoon behoort tot jouw zielsfamilie óf jullie hebben gemeenschappelijke lessen te leren. Wanneer je met iemand een diepe verbinding ervaart is het een oude ziel uit een van je vorige levens, een soulmate. Omdat zielen de diverse levens niet makkelijk kunnen onderscheiden kun je ervaringen hebben die moeilijk te plaatsen zijn. Een zielsrelatie strandt vaak door de gevolgen van angst, (alcohol)misbruik of persoonlijkheidsstoornis. Een zeer opmerkelijk gegeven. Ben jij op zoek naar je zielenmaatje? De oefening ‘vind een soulmate’ helpt je te krijgen wat je wil. Of liever gezegd: wie je wil! Maya Anglou, vermaard schrijfster en activiste geeft een goed advies mee: ‘Als mensen laten zien wie ze zijn, geloof ze dan meteen. Zielen zijn gedwongen zichzelf te laten zien in de eerste dagen, weken of maanden van een relatie, ten goede of ten kwade. Negeer die rode vlag niet!’

Alles is liefde

MacLeod geeft je handvatten hoe te leven vanuit je hart. Hij leert je jouw vorige levens te onderzoeken waardoor je inzicht krijgt in wat er gebeurd kan zijn. Het gevolg is dat je meer in je kracht kunt gaan staan en je keuzes gaat maken die resoneren met wie je werkelijk bent. Zo kun je van allerlei (vage) klachten en angsten afkomen, maar ook van een verslaving. Gids voor oude zielen is een boek met een boodschap: als je je leven niet inricht op grond van je eigen wereldbeeld maar dat van anderen, zul je daar op je sterfbed spijt van hebben. Volg jouw authentieke pad; verdiep je in de incarnaties die achter je liggen. Dan weet je wat het betekent om mens te zijn. En vergeet nooit: liefde is het ultieme doel van de ziel. Altijd.


Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ontdek of je een oude ziel bent met ‘Gids voor oude zielen’ van Ainslie MacLeod. Leer de reis van je ziel begrijpen en ga aan de slag met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

De beste spirituele boeken

Bekijk ook onze andere toplijsten voor de beste spirituele boeken.

Marjan van Druenen

Ik luister naar de naam Marjan, ben geboren en getogen in regio nultien. Mijn spirituele reis begon toen ik zestien was en het universum bestudeerde. Ik ging op zoek naar antwoorden. Ik bezocht de bibliotheek wekelijks en kwam met stapels boeken thuis, die ik ook nog eens ging lezen. Overigens waren het vaak veel te moeilijke boeken, maar ik worstelde mezelf erdoorheen. Altijd nieuwsgierig gebleven ben ik blijven studeren naast mijn werk. Astrologie, intuïtieve ontwikkeling, tarot, Jungiaanse psychologie, aura-en chakra reading en nog veel meer. Niet zomaar een cursus, maar veelal een beroepsopleiding. Non-dualiteit is waar ik nu veel over lees en probeer toe te passen in mijn leven. Met veel plezier schrijf ik boekrecensies en besprekingen. Liefs, Marjan

Lees ook

Astrologie & self-care: 122 tips voor jouw sterrenbeeld
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *