Wat is de Voice Dialogue-methode?

Laatste update door Obe Alkema op 3 februari 2023

Ga in gesprek met al je innerlijke stemmen, luidt het liefdevolle advies van Hal en Sidra Stone, bedenkers van de Voice Dialogue-methode. Maar wat houdt die eigenlijk in?

Onze identiteit bestaat niet uit één stuk, maar kent verschillende gedaantes. Net zo is het met je persoonlijkheid: die bestaat uit meerdere ikken of, in de woorden van Hal en Sidra Stone, energiepatronen. De som van deze zelven is je individuele persoonlijkheid en die ontwikkel je al vanaf je geboorte. Tijdens dit ontwikkelingsproces wordt bepaald gedrag beloond, terwijl ander gedrag wordt bestraft, met als gevolg dat sommige ikken worden versterkt en andere verzwakt. Enkele van die versterkte of ‘primaire’ ikken: de Beschermer/Beheerser, de Innerlijke Criticus, de Behager of Pleaser, de Perfectionist.

Op de afbeelding zie je het omslag van Thuiskomen in jezelf. Het omslag is gebroken wit, met een gezicht en profil in het rood, getekend met een zwarte lijn. In dat rode gezicht staat in witte letters de titel, eronder staat in witte letters de ondertitel 'Voice Dialogue handboek'. Linksonder staan in rode letters de auteursnamen.
Thuiskomen in jezelf van Hal & Sidra Stone

We leren onze lessen goed en ontwikkelen daardoor een persoonlijkheid: de groep ikken die ons beschermen, ons handelende ego. Deze groep staat echter ons bewustzijnsproces in de weg, aldus Hal en Sidra Stone in Thuiskomen in jezelf, hun Voice Dialogue-handboek. Om ons te verlossen van woede, jaloezie, gekwetstheid en verlegenheid duwen we ze weg, terwijl ze in wezen wijzen op een ik (of meerdere) waarvoor we op de vlucht zijn. We hebben ze verstoten, omdat ze heftige emoties oproepen. Ze mochten er ook vaak niet zijn, vandaar dat we ze afzwakten of wegstopten. Maar we ontkomen er nooit aan, ze maken deel uit van onze schaduw, vandaar dat de auteurs ons aanraden het verloren erfgoed opnieuw op te eisen en de verstoten ikken te omarmen.

Dit boek en de Voice Dialogue-methode willen de ‘verloren’ delen van onszelf weer in ere herstellen. We hopen dat ook jij een diepe ‘brul van ontwaken’ zult slaken en de rijkdom van je onontdekte ikken zult ontdekken als je de technieken uit dit boek toepast en de processen gaat begrijpen die hierbij horen.

Hal & Sidra Stone in Thuiskomen in jezelf

Daarvoor is het allereerst nodig ze te verkennen. Voice Dialogue, de methode van Hal en Sidra Stone, verschaft ons toegang tot deze subpersoonlijkheden en het spel/conflict dat ze spelen/uitvechten. Het is de bedoeling om in gesprek te gaan met zo’n subpersoonlijkheid, opdat je je losweekt van zo’n primaire ik en meer in je kracht komt te staan.

In De Innerlijke Criticus ontmaskerd gaan Hal en Sidra Stone in op een hardnekkige ik: het stemmetje in je hoofd dat zegt dat het niet goed (genoeg) is, je van ongevraagd advies voorziet en ervoor zorgt dat je niet jezelf kunt zijn. De Innerlijke Criticus toont een verwrongen beeld van jezelf, bekritiseert en minacht je. Je kunt het hem nooit naar de zin maken.

In het algemeen kunnen we stellen dat wanneer de Innerlijke Criticus niet wordt herkend, hij bij vrijwel iedereen een verstorende werking heeft.

Robert Stamboliev in zijn voorwoord bij De Innerlijke Criticus ontmaskerd

In dit boek demonstreren de auteurs hoe de Voice Dialogue-methode de sterke invloed van de Innerlijke Criticus kan verminderen of wegnemen. Bevrijd je zelf en transformeer de Innerlijke Criticus naar een Ondersteunende Criticus.

Als je meer wilt weten over de energetische aspecten van de Voice Dialogue-methode, lees dan De energetica van Voice Dialogue van Robert Stamboliev. Hij werkt de methode uit door meer op aura, chakra’s, energie en het lichaam te focussen, want energie volgt de gedachte. Energiepatronen of de subpersoonlijkheden kunnen intenser ervaren worden, maar de transformatie zal evengoed intenser beleefd worden.


De energetica van Voice Dialogue

De energetica van Voice Dialogue

Robert Stamboliev legt in De energetica van Voice Dialogue de principes van Voice Dialogue uit die leiden tot meer levensgeluk.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Eckhart Tolle komt naar Nederland!
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *