Wat gebeurt er als je doodgaat? Hans Stolp vertelt

Laatste update door Team AnkhHermes op 16 december 2021

In deze video vertelt Hans Stolp over nieuwsgierigheid naar wat er na de dood gebeurt en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

“Ik zoek steeds naar een groter kijken. Bijvoorbeeld als mensen doodgaan, wat gebeurt er dan? Dus dat je niet ophoudt bij de grenzen die door dit beperkte aardse leven worden aangegeven”, vertelt Hans Stolp.

Hans Stolp heeft meer dan 60 boeken op zijn naam staan waarin hij steeds zoekt naar een groter kijken, over thema’s zoals de dood en hoe we ons daartoe verhouden. Bekende titels zijn bijvoorbeeld Wat gebeurt er als je doodgaat?, Als een geliefde sterft…, Stervensbegeleiding in een nieuwe tijd. In deze video vertelt hij over zijn eigen ervaringen met overlijden van naasten en zijn nieuwsgierigheid naar de geestelijke wereld. Bekijk de video of lees de transcriptie eronder.

Hans Stolp: “Toen mijn broer overleed, was ik 30 jaar. In het jaar na zijn dood, stond hij drie keer zomaar in mijn kamer als een stralende lichtgestalte. Dat was zo mooi. Toen kreeg ik antwoord op wat de dood echt is.

Ik zoek steeds naar een groter kijken, naar verbanden en ‘hoe zit het dan?’ Ook als mensen doodgaan: wat gebeurt er dan?

Wat gebeurt er als je doodgaat?

Je houdt niet op bij de grenzen die door dit beperkte aardse leven worden aangegeven. Er is meer mogelijk om te ontdekken en te beleven. En dat ervaar je als je langzamerhand gaat leven in verbinding met die geestelijke wereld.

Het is heel belangrijk hoe mensen sterven. Hoe ze sterven, bepaalt namelijk ook de manier waarop ze aan de overkant beginnen: dat vloeit in elkaar over.

Ik vind het belangrijk dat je je daarop kunt voorbereiden, dat je weet wat werkt. Hoe kan ik mij dan voorbereiden op dat nieuwe leven?

Ik merk juist in deze tijd dat steeds meer mensen aan de overkant, als het ware verdwalen. Ze weten de weg niet, omdat ze zich niet bewust zijn dat het leven daar doorgaat en om een andere levenshouding vraagt.

Toen mijn man was overleden, hoorde ik zijn stem heel luid in de kamer. Één van de eerste dingen die hij na zijn dood zei, bijna verbaasd, was: sterven is helemaal niet erg! Het is eigenlijk een zegen. Zozeer genoot hij van die nieuwe wereld en dat bevrijd zijn van de zwaarte van het lijf en van het aardse leven.

Na de dood kom je daardoor meteen in een groter bewustzijn. Nou, dat is een feest.

Op zoek naar antwoorden in onszelf

We moeten nu op zoek gaan naar antwoorden in onszelf die ons vrede geven. Antwoorden waarvan we voelen: dat is het.

Maar we zitten nog steeds in die overgang. De oude antwoorden zijn ons ontvallen. We kunnen niet meer geloven in wat allerlei autoriteiten buiten ons aanreiken. We hebben nog niet geleerd hoe we nou van binnenuit die nieuwe antwoorden vinden kunnen. En het vinden van die antwoorden hangt natuurlijk samen met een diepere gevoeligheid ontwikkelen in jezelf. Waardoor je leert kijken tot voorbij de buitenkant.

Eén van mijn eerste boeken heet Eerlijk kijken naar jezelf. In dit boek wil ik heel simpel mensen methodes aanreiken, waardoor ze duidelijker en eerlijker met zichzelf om leren gaan en ook gevoeliger kunnen worden. Door allerlei overtollige dingen los te leren laten.

In wezen is dat wat vroeger in de mysterie-centra, door de grote ingewijden, aan uitverkorenen geleerd werd. Nu mag het openbaar. Iedereen mag leren om verder te kijken dan de buitenkant. Maar je moet het willen.

Sterven vraagt bezinning op het leven. Hoe meer je hier helder krijgt, hoe meer je aan de overkant zult kunnen zien. Dat is een parallel.”

Hans Stolp


Wat gebeurt er als je dood gaat?

Wat gebeurt er als je dood gaat?

Hans Stolp beschrijft in ‘Wat gebeurt er als je dood gaat?’ de reis door de astrale wereld die na overlijden begint. De gestorvene zal het gevoel krijgen: eindelijk ben ik thuis.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 16,50

Bestellen

Eerlijk kijken naar jezelf

Eerlijk kijken naar jezelf

Echte levenswijsheid ontstaat volgens Hans Stolp in Eerlijk kijken naar jezelf, wanneer mensen de moed hebben om kritisch naar zichzelf te kijken.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 16,50

Bestellen

Videoportret door: Video’s met Hart en Ziel www.marjoy.nl

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Hoe herstel je van burn-out? Je leven voor en na burn-out volgens Mieke Lannoey
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *