Hoe herstel je van burn-out? Je leven voor en na burn-out volgens Mieke Lannoey

Laatste update door Team AnkhHermes op 5 februari 2024

In deze video vertelt Mieke over de nautilus-schelp als symbool voor de groei die burn-out kan brengen en hoe haar boek tot stand kwam.

“Iedereen is erop gefocust dat je na je burn-out weer naar je werk gaat, dat je hersteld bent, en dat het klaar is. Maar eigenlijk begint het dan pas”, vertelt Mieke Lannoey. Mieke schreef Nooit meer de oude. Burn-out als uitnodiging voor een nieuwe manier van leven en werken.

In dit boek, het vervolg op Burn-out, het begin van verandering, deelt Mieke Lannoey zowel haar persoonlijke zoektocht als haar inspirerende visie op wat wil ontstaan. Ze gelooft dat de post-burn-out generatie aan de basis ligt van een nieuwe maatschappij. Bekijk de video of lees de transcriptie eronder.

Mieke Lannoey: “Iedereen is gefocust op als ge een burn-out hebt en ge herstelt, terug is gegaan, terug naar uw werk, dat het klaar is. Maar eigenlijk begint het dan pas.

Bij mij ligt mijn burn-out intussen zes jaar achter mij. En er is toch wel duidelijk een Mieke voor en na. Dus de titel “Nooit meer de oude” vond ik wel geschikt. Het is een nieuwe versie van jezelf dat je moet ontdekken en leren kennen, zowel jijzelf, maar ook jouw omgeving.

In de eerste instantie voelde ik me heel hard een slachtoffer, tot ik bij een therapeute kwam en die zei: wees dankbaar, want je krijgt de kans om uw leven te heroriënteren.

Ik had zoiets: Huh, wat zegt u nu? Ik voel me helemaal niet dankbaar. Maar dat was toch, ja, dat was toch zo’n kantelpunt. Dan ben ik ook gaan kijken, wat komt die burnout mij eigenlijk vertellen?

Mijn naam is Mieke Lannoey en ik noem mezelf een student van het leven.

Bij veel mensen is een burn-out een keerpunt, waar je op het pad van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnsgroei, spiritualiteit brengt. En als je die weg inslaat, ja, het stopt eigenlijk nooit.

De betekenis van de nautilus schelp

Voor mij is de nautilus schelp echt het symbool van groei en evolutie. Omdat het diertje dat er in leeft, dat creëert voor zichzelf steeds een groter kamertje in de schelp, om genoeg ruimte te hebben.

Ons leven dient ook mee te groeien met het potentieel dat we in ons dragen. En vaak is een burn-out voor mij een teken dat eigenlijk een groeiproces op die plaats, het maximale heeft bereikt en dat het tijd is voor een nieuwe kamer in uw spiraal eigenlijk te gaan ontwikkelen.

Hoe meer dat je in die natuurlijke staat komt en hoe meer dat je je leven vanuit stroming kunt vormgeven, dat is wel een intensief proces, maar het is ook heel lonend, omdat je veel meer, ja,  die innerlijke vrijheid, die levensvreugde, die voldoening uit je leven ook haalt.

Dus ik geloof wel dat burn-out een voorbode is van een nieuwe maatschappij. Die meer belang hecht aan waarden als een verbinding met jezelf, met de natuur. Omdat ik wel zie dat de mensen die hun burn-out benut hebben als een keerpunt, of een leermoment, vaak heel anders in het leven gaan staan en vaak iets willen doen om bij te dragen aan die betere wereld, vanuit eerst de balans in zichzelf te herstellen en dan ook anderen in dat proces te helpen. Of door projecten op te zetten die, ja, de wereld een beetje mooier maken.”

Mieke Lannoey


Nooit meer de oude

Nooit meer de oude

‘Nooit meer de oude’ van Mieke Lannoey is verplichte kost voor iedereen die in een burn-out zit of er al uit is. Pak de kans om je leven anders in te richten en je hart te volgen met beide handen aan!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,50 met gratis verzending.

Bestellen

Videoportret door: Video’s met Hart en Ziel www.marjoy.nl

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Kun je leven zonder een gebroken hart? Akke-Jeanne Klerk onderzocht de psychologie erachter
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *