Deze boeken verschijnen in het najaar bij AnkhHermes

Laatste update door Melissa Blad op 6 december 2023

In het najaar verschijnen er bij AnkhHermes veel mooie boeken. Nieuwsgierig geworden? Je leest er in dit artikel meer over.

Het najaar is de tijd van stilte en bezinning. De tijd om naar binnen te keren en de tijd voor jezelf te nemen. In het najaar verschijnen er bij AnkhHermes veel mooie boeken die bij deze tijd van het jaar passen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inspirerende Bhagavad Gita, een van de oudste teksten uit de wereldliteratuur? Of van Ongeboren herinneringen, een boek dat ons laat zien dat we veerkrachtiger zijn dan we denken. Kortom, het wordt een mooi najaar met deze boeken. Ben je benieuwd geworden? Hieronder vind je alle nieuwe boeken die in het najaar bij AnkhHermes verschijnen. Welk boek staat er op jouw verlanglijstje?

Ben je niet alleen benieuwd welke boeken er in het najaar verschijnen, maar ook welke boeken er deze zomer verschijnen? Bekijk dan alle verwachte boeken. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe boeken die verschijnen? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je als een van de eersten welke boeken er binnenkort verschijnen én wanneer je de verwachte boeken kunt reserveren zonder verzendkosten te hoeven betalen. Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief en dan ontvang je direct het gratis e-book met daarin 3 gratis leesfragmenten van Gabor Maté in je inbox!

Deze boeken verschijnen in het najaar bij AnkhHermes:


Houdt het dan nooit op

Houdt het dan nooit op

Een van de eerste boeken die in het najaar bij AnkhHermes verschijnt is Houdt het dan nooit op. Het is een pijnlijke waarheid die Karyl McBride brengt: kinderen van narcistische ouders ontdekken al vroeg dat wat zij denken, willen of voelen niet belangrijk is, want binnen het gezin komt de narcist altijd op de eerste plaats. Ze proberen alles om te voldoen aan de behoeften en eisen van hun ouders. De narcistische gezinsdynamiek heeft schadelijke gevolgen voor de eigenwaarde en ontwikkeling van deze kinderen met blijvende impact in de volwassenheid. McBride heeft antwoorden voor iedereen die zoekt naar erkenning en herstel. Houdt het dan nooit op verschijnt op 11 oktober.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Iedere herinnering verdient respect

Iedere herinnering verdient respect

Op 18 oktober verschijnt Iedere herinnering verdient respect. We maken allemaal ingrijpende dingen mee in ons leven. De herinneringen slaan we op en deze blijven ons achtervolgen. EMDR, Eye Movement Desensitization en Reprocessing, is een bekende en bewezen methode om de pijnlijke herinneringen uit het verleden los te koppelen van ervaringen in het nu. Aan de hand van persoonlijke verhalen en heldere, wetenschappelijk onderbouwde uitleg lichten ervaringsdeskundige Michael Baldwin en wetenschapper Deborah Korn toe hoe EMDR werkt. Voor iedereen, voor vele soorten trauma. Iedere herinnering verdient respect.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ongeboren herinneringen

Ongeboren herinneringen

Alles wat wij meemaken slaan we op in ons lichaam. Met name de nare ervaringen, onze persoonlijke trauma’s, dragen we met ons mee. Toch blijken we telkens weer ongekend veerkrachtig, hoe zwaar we het ook hebben gehad. Deze veerkracht wordt al in de baarmoeder aangelegd. Door de prenatale fase nauwgezet te bestuderen, ontdekken we de blauwdruk voor onze latere gezondheid. Stephanie Mines beschrijft op een originele manier hoe we in contact kunnen komen met het prenatale wezen dat nog altijd in ons leeft, puur, intelligent en vol vertrouwen in zichzelf. Ongeboren herinneringen verschijnt op 25 oktober.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Hedendaagse Christuservaringen

Hedendaagse Christuservaringen

Hedendaagse Christuservaringen gaat over intieme en onbeschrijfelijke ervaringen: verschijningen van Christus. Je bent daarna nooit meer dezelfde. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen Christuservaringen hebben. Hans Stolp legt uit dat deze ervaringen wijzen op een nieuwe doorbraak uit de geestelijke wereld: Christus is geen achterhaald begrip, Hij is hier en nu bezig met mensen, met name wanneer ze in nood zijn. Hedendaagse Christuservaringen verschijnt op 8 november

 

Bestel nu jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending.

Bestellen

Bhagavad Gita

Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita is het zesde deel van de Mahabharata, het wereldberoemde Indiase epos en een van de oudste teksten uit de wereldliteratuur. In dit onomstreden meesterwerk gaat de vedische prins en boogschutter Arjuna in gesprek met zijn wagenmenner en vriend Krishna, beter bekend als de Heer. Arjuna staat aan het begin van een grote veldslag tegen een nauwverwante stam en twijfelt daardoor aan de oorlog. Hij kan en wil niet winnen. Op dat moment raakt hij in gesprek met Krishna, die hem vertelt over zijn plicht als krijger, de noodzaak tot overgave en het wezen van leven en dood. Bhagavad Gita verschijnt op 22 november.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Doe jezelf niet tekort

Doe jezelf niet tekort

‘Ik ben toch niet zo belangrijk’, ’Het is mijn schuld’ of ‘Ik ben te dom’ zijn van die typische zinnetjes die we ons al in onze vroegste jeugd eigen maken. Uit zulke zinnen ontwikkelen we onbewuste levensplannen, ook wel levensscripts genoemd in de Transactionele Analyse (TA). We geloven er in en leven er naar, al brengt het ons niets. Almut Schmale-Riedel analyseert de meest voorkomende scripts en hun effecten op ons leven, relaties en werk. Op basis van jarenlange ervaring toont zij de weg uit de ban van deze patronen. Wie een andere afslag durft te nemen, zal zichzelf bevrijden uit de gevangenis van keuzes die we ooit zelf maakten. Doe jezelf niet tekort verschijnt op 6 december.

 

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Niet langer achtervolgd door het verleden

Niet langer achtervolgd door het verleden

We worden allemaal bewust of onbewust beheerst door allerlei vormen van hersenspinsels . Denk aan (voor)ouderlijke invloeden, innerlijke stemmetjes, dromen, impulsen, complexen en geheimen die door ons en de geschiedenis heen blijven spoken. James Hollis laat zien dat het verleden je blijft achtervolgen als je geen aandacht geeft aan wat je dwarszit en tegenhoudt. Wie deze onzichtbare wereld durft te ‘zien’ en in het reine komt met wat was, gaat op weg naar een bewuster en meer vervuld leven. Niet langer achtervolgd door het verleden verschijnt op 13 december.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Meridianen

Meridianen

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) onderscheidt twaalf energiebanen in ons lichaam, de meridianen. Iedere meridiaan staat voor een fundamenteel levensprincipe; een brug die lichaam en geest met elkaar verbindt en er voor zorgt dat onze levensenergie vrij kan stromen. Mike Mandl geeft je alle tools in handen om deze principes te onderzoeken, jezelf beter te leren begrijpen en om met je gezondheid aan de slag te gaan. Je komt steeds meer in balans, voelt je sterker en kunt deze harmonie moeiteloos vasthouden in je dagelijks leven. Meridianen verschijnt op 10 januari 2024.

 

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het gaslightproces

Het gaslightproces

Gaslighting is een vorm van verborgen narcisme en een geniepige vorm van emotionele manipulatie, waarin de pleger een loopje neemt met de werkelijkheid. Het slachtoffer wordt stelselmatig afgebrand en weggezet als overgevoelig, gek of neurotisch. Gegaslight worden is een subtiel en glibberig proces van onzekerheid en angst, achterdocht en desinformatie. De nadruk in het nieuwe boek van Robin Stern ligt op romantische relaties, maar ook familie- en werkrelaties komen aan bod. Het bevat alle stappen om uit deze ongezonde dynamiek te ontsnappen. Het gaslightproces verschijnt op 17 januari 2014.

 

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Melissa Blad

Melissa Blad is marketingassistent bij Uitgeverij AnkhHermes

Lees ook

Wat behelzen esoterie en spiritualiteit?
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *