Boeken die je helpen bij het begrijpen en toepassen van de Wet van Aantrekking

Laatste update door Team AnkhHermes op 29 maart 2024

Doorgrond en begrijp de Wet van Aantrekking met behulp van deze boekentips.

Manifesteren en de Wet van Aantrekking is trending en veel influencers lijken wondermiddeltjes te beloven: als je maar positief denkt, zou je alles kunnen krijgen wat je wilt. Wie langer zelfonderzoek doet en zich al langer spiritueel ontwikkelt, weet hoe genuanceerd dit ligt.

Als je nog niet zo goed weet hoe het zit met manifesteren en de Wet van Aantrekking, kun je het inzichtelijke artikel lezen dat Lisa Ensing voor ons schreef: “Omdat manifesteren redelijk mainstream is geworden, zijn belangrijke elementen weggevallen. Daardoor is het concept vertroebeld en ‘mislukt’ manifesteren vaak. Er zit veel meer achter manifesteren dan de populaire spiritualiteit uitlegt en soms krijg je simpelweg niet wat je wenst.”

De redenen waarom niet altijd krijgt wat je wenst, licht ze uitgebreid toe in haar artikel over de universele wetten en manifesteren.

Zeven boekentips om de Wet van Aantrekking te begrijpen

We delen in dit artikel een serie boeken die je helpen om de universele wetten, zoals de Wet van Aantrekking, beter te begrijpen en toe te passen in je leven.


Boek van de Universele Wetten

Terug naar de basis: wat zijn de universele wetten en hoe werken ze? ‘Boek van de universele wetten’ van Willem Glaudemans

Overal kom je boeken tegen over universele wetten of zelfs over één enkele wet (meestal de begeerlijke wet van aantrekking). Helaas baseren de meeste boeken zich op één enkele bron die niet helemaal klopt. In dit boek denkt Willem Glaudemans de universele wetten vanaf de fundamenten opnieuw door, brengt er logische samenhang in en past de naamgeving aan om ze helder en van deze tijd te maken.

Voor de liefhebbers van de Wet van Aantrekking schrijft Willem Glaudemans: “die begeerlijke wet van aantrekking, die onder ego’s heel populair geworden is als magisch verlanglijstje, is maar de helft van een wet. Dit verklaart precies waarom het voor velen niet werkt, zie de Wet van Uitstraling en Aantrekking.”

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

De hele olifant in beeld

Inzicht in het bestaan en de werking van Universele Wetten en de Gulden Snede: ‘De hele olifant in beeld’ van Marja de Vries

Marja de Vries verzamelde informatie uit vele wijsheidstradities en vergeleek en combineerde die met de huidige wetenschappelijke inzichten. Hiermee schept zij helderheid in het veld van de universele wetten. Ontdek hoe de Wet van Aantrekking werkt in jouw leven en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 32,50 met gratis verzending.

Bestellen

E-Kwadraat

Experimenteren en zelf binnen 48 uur ervaren: ‘E-kwadraat’ van Pam Grout

Wil je praktisch aan de slag met de Wet van Aantrekking en experimenteren of het voor jou werkt? E-kwadraat van Pam Grout bevat 9 experimenten om binnen 48 uur te ervaren dat er een goede, liefdevolle kracht in het universum bestaat die we kunnen beïnvloeden met onze gedachten.

In plaats van klakkeloos geloven of het altijd maar in twijfel blijven trekken laat E-Kwadraat zien dat de wetten van spiritualiteit net zo geloofwaardig zijn als die van de zwaartekracht en net zo consistent als de wetten van Newton. (Lees ook het vervolg, Kubieke E, voor negen nieuwe experimenten.)

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Het intentie-effect

Wat gebeurt er als je de Wet van Aantrekking toepast met meer mensen tegelijk? ‘Het intentie-effect’ van Lynne McTaggart

Lynne McTaggart las veel boeken over de wet van aantrekking en de kracht van intenties (het idee dat je wat je heel graag wilt teweeg kunt brengen door er alleen maar op een geconcentreerde manier aan te denken). Toch bleef ze een zekere twijfel houden: is dit een echt vermogen? Hoe universeel is het dan? Wat kun je ermee doen? Hebben we het hier over het genezen van kanker of over het verplaatsen van kwantumdeeltjes?

Haar belangrijkste vraag was: wat gebeurt er als heel veel mensen tegelijk dezelfde gedachte denken, wordt het effect van die gedachte dan versterkt? Dat en meer lees je in Het intentie-effect van Lynne McTaggart.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 32,50 met gratis verzending.

Bestellen

Creatief visualiseren

Zo gebruik je visualisatie om jouw dromen te manifesteren: ‘Creatief visualiseren’ van Shakti Gawain

Creatieve visualisatie kan een proces worden van diepe en betekenisvolle groei wanneer het je toont hoe jouw diepste, meest fundamentele houding ten opzichte van het leven is. Je ontdekt hoe je jezelf (onbewust) hebt tegengehouden en geblokkeerd door angsten en negatieve denkbeelden. Creatief visualiseren leert je steeds meer ruimte te scheppen voor je natuurlijke staat van geluk, vervulling en liefde.

Zoals Shakti Gawain schrijft: “Hoe meer positieve energie we stoppen in het verbeelden van wat we willen, hoe meer dat zich in ons leven gaat manifesteren.”

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Leven met de maan

Gebruik de magie van de maan om je dromen uit te laten komen: ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland

Wist je dat je gebruik kunt maken van de maanfasen om jouw manifestatiekracht te versterken? In Leven met de maan leert Yasmin Boland je waarom je jouw nieuwe plannen en wensen het meest kracht kunt bijzetten tijdens nieuwe maan, en waarom volle maan de ideale tijd is om met dankbaarheid terug te kijken. Je leert de betekenis van de maan in de verschillende dierenriemtekens kennen en hoe de maan op jou persoonlijk van invloed kan zijn.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Lichtwerker zielsreizen

Ontdek de oorsprong van de Wet van Aantrekking: ‘Lichtwerker zielsreizen’ van Sahvanna Arienta

Tijdens de zielsreizen die je onderneemt, kom je in werelden die een oneindige hoeveelheid waardevolle informatie voor je hebben. Die informatie neem je mee terug. Je krijgt meer inzicht in je authentieke zelf en in wat je doel op aarde is. We hebben namelijk een doel te bereiken hier op aarde en hebben dit leven en deze periode in de geschiedenis niet zomaar uitgekozen. Tegelijkertijd ontdek je ook waar de wet van de aantrekking vandaan komt en waarom deze voor ons werkt!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Is manifesteren niets voor jou of heb je andere interesses? Ook dan zit je bij ons goed. Wanneer je jezelf wilt beginnen te ontwikkelen, bijvoorbeeld door je destructieve relaties of narcistische opvoeding te helen, dan kun je bij ons terecht. Lees hier hoe je kunt beginnen met je zelfontwikkeling.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

De I Tjing stap voor stap: het belang van intuïtie
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *