Boeken die je helpen Een Cursus in Wonderen te begrijpen

Laatste update door Obe Alkema op 12 april 2024

Wil je beginnen aan Een Cursus in Wonderen? AnkhHermes geeft boeken uit die je helpen Een Cursus in Wonderen te begrijpen.

Een Cursus in Wonderen is de voornaamste inspiratiebron van belangrijke spirituele leraren zoals Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson, maar wat houdt de Cursus eigenlijk in? In dit artikel sommen we een aantal boeken op die je helpen Een Cursus in Wonderen te begrijpen.

De Cursus gaat voornamelijk over liefde, vergeving, onschuld en niet-oordelen. Het boek openbaart de wijsheid die Helen Schucman doorkreeg:

De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat alomvattend is kent geen tegendeel.

Uit de inleiding bij Een cursus in wonderen

Hoe lees jij de Cursus?

De Cursus is geen gemakkelijk boek. Het is een hele klus om het van kaft tot kaft te lezen, niet alleen wanneer je nog niet zo bekend bent met de Cursus, maar ook wanneer je al verder gevorderd bent in je zelfontwikkeling.

Uitgeverij AnkhHermes geeft titels uit die helpen bij het leren kennen en begrijpen van Een Cursus in Wonderen (in het Engels A Course in Miracles). In deze wegwijzer helpen we je zo goed mogelijk op weg om toegang te krijgen tot de Cursus.

Ik ben benieuwd naar de Cursus, ik heb ervan gehoord, maar weet er nog niet veel vanaf

Veel mensen lopen eerst een tijdje om Een Cursus in Wonderen heen. Het boek intrigeert, trekt aan, wil gelezen worden. Maar het is ook dik, ingewikkeld of het taalgebruik schrikt af.

Ingangen tot Een Cursus in Wonderen van Willem Glaudemans – een van de vertalers van de Cursus! – geeft aanknopingspunten waardoor je met de Cursus aan de slag kunt gaan en vrij snel de boodschap van Een cursus in wonderen kunt begrijpen.


Ingangen tot een cursus in wonderen

Ingangen tot een cursus in wonderen

Willem Glaudemans, een van de vertalers van Een Cursus in Wonderen, biedt een aantal aanknopingspunten om uiteindelijk de Cursus zelf ‘binnen te gaan’ en profijt te hebben van de boodschap ervan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 18,50

Bestellen

Koos Janson werkte ook mee aan de vertaling van Een Cursus in Wonderen. Hij werd de leraar voor Lisa Portengen die al heel lang de Cursus wilde doorgronden. Zij beet zich erin vast en organiseerde met haar online community Smart & Sexy een 100-dagen feel good challenge organiseerde.

Elke dag belde ze met Koos en ze stelde hem alledaagse vragen, waar veel vrouwen mee worstelen: waarom lukt het me niet om af te vallen? Waarom kan ik maar geen afstand nemen van mijn werk? Waarom heb ik toch altijd ruzie om dezelfde dingen met mijn partner?

Koos gaf heldere antwoorden op basis van Een Cursus in Wonderen. Het resultaat: geluk! Hun tweegesprekken zijn gebundeld in Het regent geluk. Het biedt je een unieke combinatie van feel good en verdieping.

Ik wil de Cursus graag toepassen in mijn leven en met liefde, vergeving en niet-oordelen aan de slag gaan

Herinneren wie je bent, werken met het werkboek van Een Cursus in Wonderen van Elly Clabbers gaat over het lezen van de Cursus.

Elly deelt haar weerstand en haar inzichten, en de ‘glimpen’ van de herinnering aan haar werkelijke natuur als kind van God. Naast haar persoonlijke verhaal geeft ze tips voor een beter begrip van de lessen en het in praktijk brengen daarvan.


Herinneren Wie je bent

Herinneren Wie je bent

Herinneren Wie je bent, Elly Clabbers’ werkboek bij Een cursus in wonderen, vol tips voor een beter begrip van de lessen van ECIW en het in de praktijk brengen daarvan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Geïnspireerd door de Cursus schreef Marianne Williamson het beroemde Terugkeer naar liefde, leven met principes van Een Cursus in Wonderen waarin ze duidelijk maakt dat liefde de drijvende kracht achter alles is en hoe je je terugkeer naar liefde kunt maken.

Ik worstel met mijn gezondheid, hoe kan ik de Cursus toepassen?

Ziekte als geneesmiddel, heling volgens Een Cursus in Wonderen van Elly Clabbers kan een inspiratiebron zijn voor mensen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Met het lezen van de Cursus werd haar ziekte het middel dat haar werkelijke genezing bracht.

Ik ben veel bezig met familiezaken en misschien wel problematiek, hoe kan de Cursus me hierbij helpen?

Familieopstellingen en Een Cursus in Wonderen van Els Thissen combineert de boodschap van liefde en vergeving met tal van voorbeelden van werkzame opstellingen.

Wie zich openstelt zal een wezenlijke omslag kunnen ervaren voorbij angst naar liefde: zo kan er weer verbinding gevoeld worden met de eenheid waar we in onze relaties met anderen ten diepste naar verlangen.


Familieopstellingen en Een cursus in wonderen

Familieopstellingen en Een cursus in wonderen

In dit boek combineert Els Thissen de booschap van liefde en vergeving uit Een cursus in wonderen met tal van voorbeelden van werkzame familieopstellingen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Als therapeut wil ik me verdiepen in wat Een cursus in wonderen kan betekenen in mijn praktijk. Welke boeken kunnen me daarbij helpen?

Verschillende bovenstaande titels kunnen van pas komen, maar interessant is Attitudinal Healing en Een cursus in wonderen waarin Els Thissen het gedachtegoed van Attitudinal Healing en ECIW helder met elkaar in verband brengt.


Attitudinal Healing en Een cursus in wonderen

Attitudinal Healing en Een cursus in wonderen

In ‘Attitudinal Healing en Een cursus in wonderen’ laat Els Thissen zien hoe je de lessen van de Cursus en AH kunt gebruiken om je triggers te temmen en ego-patronen te doorbreken.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ik wil meer weten over hoe Een Cursus in Wonderen is ontstaan

Een leven geen geluk van Kenneth Wapnick is de biografie van Helen Shucman en gaat over het fascinerende proces van het ontstaan van dit boek. Wapnick werpt een fascinerend licht op de Cursus en helpt je Een Cursus in Wonderen op een andere manier te begrijpen.


Een leven geen geluk

Een leven geen geluk

De biografie Een leven geen geluk beschrijft het fascinerende proces van het ontstaan van Helen Schucmans Een cursus in Wonderen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 42,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

De Cursus opent een grote wereld aan kennis en wijsheid – te veel om in één artikel op te sommen.

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Begin jezelf te ontwikkelen met onze boeken
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *