Aura-energie: reinig en bescherm je aura

Laatste update door Obe Alkema op 12 april 2024

Het wordt steeds lastiger om jezelf energetisch te beschermen, aangezien onze persoonlijke grenzen steeds meer vervagen. Reinig jezelf energetisch en bescherm je aura met 'Aura-energie'.

We vinden persoonlijke hygiëne tegenwoordig heel vanzelfsprekend. Zo beschermen we ons tegen de impact die virussen, bacteriën en schimmels op onze gezondheid kunnen hebben.

Vergroot je persoonlijke hygiëne

Wat we ons niet realiseren is dat we onze persoonlijke hygiëne naar een heel nieuw niveau zouden moeten brengen. Alla Svirinskaya, auteur van Aura-energie, bedoelt hiermee de bescherming tegen al het schadelijks dat zich in de wereld om ons heen bevindt, maar niet kunnen zien.

Ze noemt dit ‘energiepathogenen’, net zo onzichtbaar als bacteriën, maar evengoed potentiële ziekteverwekkers. We hebben als het ware een digitale laag over ons aura heen liggen, door alle technologie waar we ons mee omringen, waardoor de energie om ons heen niet vrij kan stromen. 

Omdat we ons er niet van bewust zijn weten we ook niet hoe we ons er tegen kunnen beschermen, terwijl ons welzijn er wel degelijk door laten saboteren.  Ook al zijn we fysiek gezond, dat betekent nog niet dat we ons ook goed voelen. Chronische vermoeidheid, eenzaamheid, emotionele overbelasting, stress en burn-out zijn de epidemieën van onze tijd.

‘Holististische gezondheidsprakijken openen in iedere stad, maar mensen lijken nog steeds geen duurzaam welzijn te kunnen bereiken. En daarmee bedoel ik niet alleen een goede periode ervaren, maar welzijn als een natuurlijke, standaard status.’

Eigenaar van jouw energie

Alla Svirinskaya wil ons aan de hand van de analogie met het gebrek aan hygiëne in vroeger tijden laten zien wat er nu aan de hand is. Het gaat verder dan de disbalans zien en herstellen. Je energetische welbevinden is een belangrijk onderdeel van je self-care en zou net zo gewoon moeten zijn als je dagelijkse douche. 

Ons lichaam is omgeven door een energieveld of aura, zo leer je van Aura-energie. De vibrational pulse en frequentie daarvan zeggen veel over de gezondheid of ziekte van het lichaam. Haar handen leerden hoe ze het energetisch ID van verschillende medische aandoeningen konden onthouden.

Ook leerde ze hoe ze met blokkades in het aura om kon gaan en het aura weer in harmonie kon brengen. Helemaal afgestemd op de unieke energetische identiteit van de cliënt. Dit is ook een belangrijk uitgangspunt voor het boek; dat je onderzoekt wat op jouw situatie van toepassing is.

Het is voor ieder van ons van vitaal belang dat we weer eigenaar worden van onze energie. We geven (te) veel energie aan anderen, we nemen (te) veel energie van anderen in ons op.

Jouw energie wordt weer van jou door de overbelichting aan toxische energie en negatieve vibraties tegen te gaan en wanneer we beter voor onze energie gaan zorgen door er een dagelijkse routine van te maken. Energetische bescherming zou een van de pijlers van self-care moeten zijn.

Waarom is het beschermen van je aura zo belangrijk?

Iedereen heeft een persoonlijk energieveld, het aura. Een energie-identiteit, een soort paspoort (het Energie-ID).

Onszelf energetisch beschermen vinden we lastig. We kunnen het gevoel hebben dat onze persoonlijke grenzen anderen in de weg zitten en wanneer we worstelen met een laag gevoel van eigenwaarde is het nog moeilijker onze grenzen aan te geven. 

We voelen ons misschien zelfs bezwaard wanneer mensen zich beklagen over de grenzen die we aangeven. Om dit vervelende gevoel uit de weg te gaan we hebben de neiging om prioriteit te geven aan de gevoelens van andere mensen over wat voor ons goed zou moeten voelen en we gebruiken hun geluk als referentiepunt voor ons eigen geluk. Als de ander maar gelukkig is.

Zo laten we anderen op energetisch niveau ‘onder onze huid komen’.  We maken ons welbevinden afhankelijk van de energie van anderen en geven onze energie gemakkelijk weg. De vraag is alleen hoeveel er dan nog voor jezelf overblijft?

Een schoon aura

Je aura fungeert als een blauwdruk voor je leven. Door je aura te leren kennen kun je je authenticiteit vergroten en het leven dat bij jou past ook echt vormgeven.

Om vanuit jouw energie te leven en duurzaam welbevinden te ervaren, heb je een schoon aura nodig. Alla Svirinskaya laat in Aura-energie zien hoe je je aura kunt reinigen en van ‘aura rommel’ kunt ontdoen. Ze biedt oefeningen over hoe je je bewustzijn over jouw energie kunt vergroten, meditaties, visualisaties etc.

Hierbij zul je ook uit je comfortzone gelokt worden en neem je het ‘dieet’ van jouw leefstijlkeuzes onder de loep. Laag voor laag (er zijn traditioneel zeven lagen van de aura, er is een link met de chakra’s) ga je na waar je aura vervuild kan zijn. De eerste drie lagen worden uitgebreider besproken: fysiek, emotioneel en mentaal.

Een nieuwe tijd, een nieuwe auralaag

Alla Svirinskaya ontdekte dat in onze door technologie gedreven leefomgeving mensen een achtste laag ontwikkelen, waar ze uitgebreid op ingaat. Ons aura ondergaat in deze tijd een metamorfose en is nog bezig zich aan te passen. 

Onze online presence is een extensie van onze persoonlijkheid en we richten ons veel meer op de digitale energiestromen dan op natuurlijke bronnen. 

Dit heeft een grote impact op ons welzijn. De intense elektromagnetische velden brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. In evolutionaire termen gaat het allemaal zo snel, dat ons lichaam en ons aura het nauwelijks bij kunnen benen. Het is tijd om te balans te herstellen.

Dit zegt Alla Svirinskaya zelf in Aura-energie

Ik ben er zeker van dat velen van jullie soms zo sterk de behoefte hebben aan je persoonlijke ruimte, dat je het bijna vanuit je organen leek te voelen! Misschien dacht je dat je gewoon wat ademruimte nodig had, maar in werkelijkheid was je aura aan het verstikken onder de last van onverwerkte energieën.

Voor velen van ons is het levenstempo drastische versneld, en er wordt steeds meer van ons gevraagd. We hebben simpelweg geen tijd of niet de juiste tools om alles wat in het leven op ons af komt te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan werk, relaties en persoonlijke kwesties.

Maar als gevolg daarvan, hebben we de neiging om ons alleen comfortabel te voelen wanneer we onze persoonlijke ruimte delen met mensen die op dezelfde golflengte zitten als wij. Het voelt goed om hecht en intiem met hen te zijn.

Er is veel geschreven over de eigenschap van empaten om de energie van andere mensen ‘op te pikken’. Maar ik zie iets wat revolutionair is: dat we allemaal zijn als een mobiele telefoon die zich automatisch afstemt op andere netwerken.


Aura-energie

Aura-energie

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In ‘Aura-energie’ laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Luisteren naar en leren van je lichaam met onze boeken
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *