7 boeken vol wijsheid van vrouwen

Laatste update door Team AnkhHermes op 14 mei 2024

Doe met deze 7 boeken inspiratie op bij vrouwen die lang geleden leefden en wier wijsheid nog als een paal boven water staan of bij vrouwen van nu die je de weg naar wijsheid wijzen.

In alle wijsheidstradities, religies en culturen zijn talloze vrouwen aan te wijzen die hun steentje bijgedragen hebben – zonder daarvoor de erkenning te krijgen die ze verdienen, omdat mannen de dienst uitmaakten. Binnen ons fonds heeft deze wijsheid van vrouwen een bijzondere plek en in dit artikel lichten we zeven boeken van/over wijze vrouwen uit.

Wat is vrouwelijke wijsheid?

Wijsheid van vrouwen neemt vele vormen aan, want elke vrouw is uniek. Toch zijn er een aantal gemene delers te ontwaren die je vaak tegenkomt. Deze wijsheid is intuïtiever van aard en wijst verbanden aan die de logica over het hoofd zou zijn. Ook is er meer empathie te ontwaren in de wijsheid van vrouwen.

Deze gemene delers zijn niet in steen gebeiteld, want zo rigide is het niet, maar toch zie je bij vrouwen dat ze zich doorgaans gemakkelijker kunnen verplaatsen in andermans schoenen. Ze hechten ook veel waarde aan relaties, wat zich ook uit in de gedeelde wijsheid. Hieruit spreekt behalve intuïtie en empathie ook zorg, liefde en menselijkheid.

Vrouwen worden anders gesocialiseerd dan mannen. Hun ervaringen verschillen dusdanig dat er vrouwelijke kwaliteiten in hun wijsheid te herkennen is. Hun perspectief op de wereld is anders.

Zeven boeken vol wijsheid van vrouwen

Hieronder sommen we zeven boeken op waarin veel wijsheid van vrouwen terug te vinden is. Sommige van onze auteurs spreken uit ervaring, zoals Louise Hay en Hildegard van Bingen, anderen schrijven over vrouwelijke wijsheid, zoals Mara Branscombe en Seana Zelazo.


Krachtboek voor vrouwen

Krachtboek voor vrouwen

In ‘Krachtboek voor vrouwen’ deelt Louise Hay wijze levenslessen voor vrouwen om van de komende jaren de meest productieve, bevredigende en krachtige tijd van hun leven te maken

Bestel nu jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending.

Bestellen

Ongetemde wijsheid

Ongetemde wijsheid

Ongetemde wijsheid van Mirabai Starr laat aan de hand van inspirerende en mystieke vrouwen uit de wereldgeschiedenis zien wat vrouwelijke spiritualiteit is.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Brandend licht

Brandend licht

Het leven op aarde is een pelgrimstocht: ontdek de visioenen van Hildegard van Bingen in ‘Brandend licht’

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

De vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke aartsengelen

In het rijk geïllustreerde ‘De vrouwelijke aartsengelen’ introduceert Calista de archeiai die hier zijn om je te helpen je engelenkracht te gebruiken en je eigen hemel op aarde te creëren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 27,50 met gratis verzending.

Bestellen

Zeven vrouwelijke archetypen

Zeven vrouwelijke archetypen

Wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin: deze zeven vrouwelijke archetypen spelen een belangrijke rol in je innerlijke leven, laat Mara Branscombe zien.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

De initiatie van Inanna

De initiatie van Inanna

In ‘De initiatie van Inanna’ van Seana Zelazo volg je de Soemerische godin van de liefde door de zeven poorten van haar zielenreis van ontwaken tot ascensie

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Krijgergodin

Krijgergodin

Ben je toe aan het krachtiger maken van jezelf? Reken af met maskers, slachtofferrol en beperkende overtuigingen om zo de wereld ten volste te ervaren en ga de weg van de Krijgergodin.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Wijsheid van vrouwen komt in verschillende soorten en maten, dus lees vooral verder over het onderwerp.

Bekijk hier de lijst met de 25 beste spirituele boeken aller tijden.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Crisis als drempelervaring: een moderne inwijdingsweg
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *