Wat zijn tweelingzielen?

Laatste update door Team AnkhHermes op 19 juni 2024

Volgens Patricia Joudry en Maurie Pressman zijn tweelingzielen ware spirituele partners. Als we er rijp voor zijn, zullen we die tegenkomen.

Sinds mensenheugenis wordt er over de volmaakte liefde gesproken en nog altijd weet die de verbeelding te prikkelen. Niet alleen de verbeelding van dichters, filosofen, mystici en minnaars, maar ieders verbeelding. We dromen er allemaal van: die ene, echte ware.

Patricia Joudry en Maurie Pressman spreken van tweelingzielen. Ze ontstaan wanneer een ziel in tweeën gespleten wordt en daarna dolen ze lang rond om weer één te worden. Terug naar volmaaktheid, of in de woorden van Sri Aurobindo, die als motto fungeren in Tweelingzielen: ‘De hoogste staat van menselijke liefde is… de eenheid van één ziel in twee lichamen.’

De ontmoeting met de ware hoeft geen droom te blijven. Jij kunt je tweelingziel vinden. Maar waar is je tweelingziel? En hoe zullen jullie elkaar vinden?

Tweelingzielen vandaag de dag

Het idee van de tweelingziel bestaat al sinds de oudheid en tegenwoordig zijn er verschillende benamingen en stromingen als het gaat om tweelingzielen, twin flames of zelfs tweelingstralen.

In november 2023 lanceerde Netflix Escaping Twin Flames, een Amerikaanse true crime documentaireserie geregisseerd door Cecilia Peck. Het verkent de wereld van Twin Flames Universe, een sekte gerund door Shaleia en Jeff Divine. In deze documentaire krijgen de volgers van Shaleia en Jeff te horen wie hun twin flame is.

Volgens Patricia Joudry en Maurie Pressman is de zoektocht naar je tweelingziel een persoonlijke en spirituele ontwikkelingsreis en word je geboren in het lichaam en op de plek waar je ziel haar lessen kan leren.

Je tweelingziel ontmoeten

Ten eerste moet je er wel aan toe zijn om je tweelingziel te ontmoeten. De ontmoeting kan pas plaatsvinden als je bij jezelf bent thuisgekomen. We moeten, schrijven Joudry en Pressman, een betrekkelijk hoge graad van heelheid en volledigheid in onszelf hebben bereikt. Het kleinere geheel weerspiegelt het grotere.

We moeten onszelf genoeg zijn, in staat alleen te leven zonder gevoelens van eenzaamheid of ontoereikendheid. Dan zijn we rijp voor de ontwikkelingssprong die op de tweelinghereniging volgt, in staat op eigen benen te staan en elkaar te ondersteunen zonder op elkaar te leunen.

Een tweelingzielenrelatie verschilt van reguliere relaties door de intensiteit en eendracht ervan. In een gewone goede relatie leven twee mensen samen in harmonie en leggen hun meningsverschillen snel bij. De tweelingzielrelatie is gebaseerd op een fundamenteel gevoel van eenheid: eenheid van visie, eenheid van doel, eenheid van gevoel.

Wat gebeurt er dan wanneer je je tweelingziel ontmoet? Het is een gedenkwaardig en dramatisch moment van zielsherkenning die door alle mentale barrières heen breekt en de omlaagtrekkende kracht van intellectuele rationalisatie overstijgt.

Het is het opnieuw met elkaar verbonden worden van twee individuen die uit de substantie van een en dezelfde ziel zijn gevormd, dezelfde lucht inademen en in hun diepste wezen de herinnering meedragen aan hun ongescheiden staat van zijn.

Wil je meer lezen over spiritualiteit en liefde? We hebben een aantal van onze boeken op een rijtje gezet om je op weg te helpen. Maak kennis met onze boeken over verbinding in dit artikel.

Obstakels bij de hereniging van tweelingzielen

Er kunnen zich verschillende obstakels voordoen bij de hereniging van de tweelingzielen. Die dienen zowel vanbinnen als vanbuiten aan. Die van binnen kunnen voortkomen uit onopgeloste problemen in je eigen persoonlijkheid en schaduwkanten. Angst speelt ook een grote rol. Externe factoren betreffen bijvoorbeeld dat je tweelingziel met een ander getrouwd is of aan de andere kant van de wereld woont.

Echter: welk obstakel ze ook op hun pad tegenkomen, niets kan hun zielsvereniging verhinderen. Fysieke hindernissen kunnen op andere manieren omzeild worden. Zo kunnen tweelingzielen elkaar ’s nachts ontmoeten in dromen of, naarmate het bewustzijn zich verruimt, in hogere regionen.

Hun mentale kracht en hun vermogen tot liefde nemen toe, wat zijn invloed heeft op hun leven en werk van alledag. Gemis spoort de hogere geest en ziel aan tot een krachtig gebruik van hun talenten. Daarin ligt de compensatie voor hun tijdelijke scheiding.

Bekende tweelingzielen

Als tweelingzielen bij elkaar komen genereren ze een wervelwind van energie die we kunnen beschouwen als een licht in de duisternis van de onbewustheid van de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan Marie en Pierre Curie, die in 1903 gezamenlijk de Nobelprijs voor hun ontdekking van radium kregen. Hun werk met radioactiviteit bracht een omwenteling teweeg in natuur- en scheikunde.

Dochter Eva Curie schreef over hun verwantschap: ‘De beide zielen waren, evenals de twee breinen, van gelijke kwaliteit. Zij vormden een van de mooiste relaties die ooit tussen een man en een vrouw hebben bestaan. Twee harten die samen klopten, twee lichamen die zich met elkaar verenigden en twee geniale geesten die geleerd hadden samen te denken.’

Andere tweelingzielen die Joudry en Pressman bespreken, zijn Héloïse en Abélard, de middeleeuwse geliefden, en de Italiaanse dichter Petrarca en zijn Laura: ‘Ik dank haar ziel en haar heilige verschijning / die met haar gelaat en de zoete pijlen van haar woede / mij bidden vurig te verlangen naar mijn verlossing’, schreef hij in een sonnet.

De groepsziel

In het slothoofdstuk van Tweelingzielen wordt nog een bepaalde verwantschap uitgelegd: de groepsziel. Vriendschappen voor het leven, ontstaat uit een intuïtieve verwantschap die uitstijgt boven het gewone, behoren daar bijvoorbeeld toe. Soulmates, zou je kunnen zeggen, zielsverwanten. Zij delen niet dezelfde ziel, maar lijken sterk op elkaar.

Leden van een groepsziel delen dezelfde wezenlijke aard, kijken in dezelfde richting, volgen hetzelfde pad. Onze groepszielverwanten kunnen vrienden, echtgenoten, ouders, kinderen en minnaars van dezelfde of de andere sekse zijn.

Ook in het geval van de groepsziel moet je op zoek naar je zielsverwanten. Die zoektocht begint, net als bij de tweelingzielen, binnenin. Als we onszelf openstellen voor de mogelijkheid onze zielsverwanten te ontmoeten, dragen we daarmee bij aan de uiterlijke manifestatie ervan.

Als we onze zielsverwant herkennen zal er direct sympathie zijn. Eenzelfde gevoel voor moraal, vergevingsgezindheid ten aanzien van andermans fouten en oog voor eigen tekortkomingen. Ondanks het verschil in persoonlijkheid zal er een onafgebroken harmonische interactie zijn. Persoonlijkheidsverschillen zullen onze belangstelling voor elkaar stimuleren en daardoor het groepsbewustzijn verruimen.


Tweelingzielen

Tweelingzielen

Vind je ware spirituele partner met behulp van ‘Tweelingzielen’. Als we ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn, kunnen we onze ’tweelingziel’ echt tegenkomen en herkennen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Meer lezen?

Als je meer wilt weten over de relaties die we met elkaar onderhouden en hoe je met een ander kunt en wilt omgaan, neem dan een kijkje bij deze 8 boeken over het omgaan met anderen.

Onze boeken zijn cadeautjes voor de ziel en handleidingen voor het leven. We hebben een aantal boekenplanken op thema ingericht, zodat jij snel je weg kunt vinden. Maak in dit artikel kennis met de handleidingen voor het leven van AnkhHermes.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

6 boekentips om echt tot rust te komen
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *