Vind zelfkracht en zelfvertrouwen in de natuur met Lunadea, Nederlands bekendste traditionele heks

Laatste update door Team AnkhHermes op 16 december 2021

Nederlands bekendste traditionele heks Lunadea vertelt in deze video hoe de natuur je kan helpen meer vertrouwen in jezelf te vinden.

“Als ik de natuur in ga, dan voel ik gewoon dat de natuur bezield is, dat er een bezieling in zit en daar kan ik uit putten. En daar kan ik kracht uit opdoen”, vertelt Lunadea.

In deze video vertelt Lunadea over de kracht die ze uit de natuur kan putten en haar missie om meer kennis over hekserij te delen. Hekserij heeft door de eeuwen heen een slecht imago gekregen, en dat is volgens Lunadea helemaal niet nodig. Door hekserij toegankelijker te maken met haar online hexcademy, op festivals, en door te schrijven hoopt ze de magie van het leven te kunnen delen. Zij schreef De weg van de heks over hoe zij op het heksenpad terechtkwam en de lessen die zij leerde. Haar tweede boek is Heks in het groen over natuurmagie en het vinden van de oerkracht in jezelf.

Bekijk de video of lees de transcriptie hieronder.

Lunadea: “Vanaf het moment dat ik met hekserij aan de slag ging, klikte het. Ineens leerde ik mezelf echt leerde kennen. Het heeft mij heel veel zekerheid gegeven. Heel veel zelfvertrouwen.

Mijn eerste boek, De weg van de heks, vertelt het verhaal van hoe ik bij hekserij terecht gekomen ben. Hoe ik daar ingerold ben, hoe ik daar doorheen gegaan ben en welke lessen ik daaruit geleerd heb.

Oerkracht in de natuur vinden

Ik vind het leven magischer, er zit meer betekenis in. Ik merk dat ik heel veel uit de natuur in mezelf herken. Steeds meer ben ik het pad van de natuurmagie op gegaan. Dat houdt in dat ik de oerkracht vind in de natuur en ook in mezelf, omdat de natuur ook deel van mij uitmaakt. Dat is wat ik heb beschreven in Heks in het groen. Als ik de natuur in ga, dan voel ik gewoon dat de natuur bezield is, dat er een bezieling in zit en daar kan ik uit putten. En daar kan ik kracht uit opdoen.

Ik merk het direct wanneer ik vastzit in mezelf, of wanneer het leven mij heeft leeg getrokken. Dan voel ik dat ik te lang ben doorgegaan met werken, of met dingen doen van andere mensen. Dan moet ik opladen. En dat opladen dat doe ik vooral door in de natuur te zijn. Als ik daar ben, dan voel ik die natuurkracht aan. Daar laat ik me helemaal mee vullen. Ik neem, als het ware, een stukje natuurmagie of natuur levenskracht in mezelf op. Dat voelt als oerkracht.

Hekserij: verbinden met de natuur

Vanaf de heksenvervolging in de middeleeuwen is het beeld over hekserij negatief gemaakt. De boodschap was om je vooral niet in te laten met hekserij, omdat dat des duivels zou zijn. Maar als je ziet wat heksen tegenwoordig doen, heeft dat niets te maken met dat duivelse beeld wat geschapen is. Het gaat juist om verbinding met je natuur: met jouw natuur en met de natuur.

Dat staat haaks op het negatieve beeld van hekserij. Ik weet dat het negatieve beeld in honderden jaren zo gegroeid is, dus het gaat niet zomaar met één boek, of nu met twee boeken, zomaar veranderen. Toch wil ik me daar voor inzetten, al betekent het dat maar een paar mensen ineens ontdekken dat hekserij niet negatief is. Hekserij is juist heel positief. Het is niet des duivels.

Hekserij is juist heel krachtig en gaat over zelfkracht en zelfvertrouwen. En, ja, daar wil ik heel graag aan bijdragen. Vandaar dat ik zo open ben, in boeken, online, op alle manieren die maar kunnen. Dit is mijn passie, dit wil ik uiten.”

Lunadea


De weg van de heks

De weg van de heks

Lunadea neemt je mee op het heksenpad zodat je geïnspireerd kunt leven vanuit je eigen natuurlijke, bezielde kern!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Heks in het groen

Heks in het groen

Leer alles over oerkracht, natuurmagie, rituelen, elementen en de seizoenen in ‘Heks in het groen’ van bestsellerauteur Lunadea, een van Nederlands bekendste heksen!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending.

Bestellen

Videoportret door: Video’s met Hart en Ziel www.marjoy.nl

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Last van pijn door vastzittende emoties? Saskia de Bruin vertelt hoe je emotioneel in beweging komt
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *