De spirituele uitgeverij van Nederland

De weg van de heks

Magisch en intuitief leven

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Hekserij is leven vanuit je eigen natuurlijke, bezielde kern. Je bent een met de natuur en met jezelf, afgestemd op je innerlijke kracht en intuïtie. Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Lunadea hoe zij terecht kwam op het pad van hekserij en hoe zij deze manier van leven invult. Ze laat je kennismaken met rituelen en de invloed ervan, leert je hoe je magisch kunt denken en hoe je met kleine handelingen je leven bezielder kunt maken. Je ontdekt jouw eigen weg in de wereld van hekserij en kunt geïnspireerd en vol vertrouwen verder!

Lees meer >
Over de auteur
Recensies
Inhoudsopgave

Lunadea

Lunadea is Nederlands bekendste traditionele heks. Zij verdiept zich al 20 jaar in hekserij, heeft diverse opleidingen gevolgd en inwijdingen ontvangen. Als lerares heeft ze al honderden heksen opgeleid en hun geleerd te vertrouwen op hun eigen oerkracht. https://www.lunadea.nl/

Meer boeken van deze auteur

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Céline van Aalst deelt haar leeservaring.

Lunadea combineert in het boek de eigen persoonlijke zoektocht naar de heks in haar met een beschrijving van wat het heks zijn eigenlijk betekent en wat daar allemaal bij komt kijken. Aan bod komen onder meer de opleiding tot heks, rituelen, symboliek, vieringen en het gebruik van kruiden. Ze schrijft dat heksen “eenheid voelen met de natuur en hun eigen kracht en energie aanvoelen én die kunnen sturen.” Ik vind dat een heldere omschrijving. Lunadea schrijft prettig en toegankelijk waardoor het een makkelijk leesbaar boek is. Ze besteedt ook aandacht aan hoe het negatieve beeld over heksen is ontstaan. Interessant om daar meer over te weten te komen!

Wat ik knap vind van Lunadea is dat zij met haar boek twee groepen lezers aanspreekt: de groep die zich aangetrokken voelt tot het heks-zijn en misschien al zelf heks is en een groep die geïnteresseerd is in het dichter leven bij de natuur, het gebruik van de intuïtie en symboliek.

“Door het interpreteren van symboliek”, zo schrijft Lunadea treffend, “kijk je anders naar alles om je heen. Over het leven komt een extra laag te liggen, een met betekenis.”

Degenen die al heks zijn, kunnen hun hart ophalen aan de uitgebreide beschrijvingen van de maanfeesten en aan de soorten magie die toegepast kunnen worden in verschillende situaties.

Een onverwacht inzicht, dat ik heb ervaren tijdens het lezen, deel ik graag. Lunadea vertelt dat een takje heide op een altaar haar eraan herinnert dat onzekerheid de eigenschap is die ons het sterkste inbindt en belemmert om in onze kracht te staan. Maar ook dat zij de kracht heeft om die onzekerheid te verdrijven en te veranderen naar zelfvertrouwen. Voor mij is het waardevol te beseffen hoe veel invloed onzekerheid kan hebben en misschien wel bepalend is voor de keuzes die je maakt in het leven. Terwijl je met zelfvertrouwen andere keuzes zou maken die meer bij je passen en je uiteindelijk een vervulder en rijker leven geven.

Het boek past in de huidige tijd waar intuïtie en verbondenheid met de natuur weer een plek mag krijgen. En is waardevol voor zowel heksen als anderen die willen leven met meer magie!

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Marianne Römers deelt haar leeservaring.

Dit boek kwam bij ‘toeval’ op mijn pad en ik ben blij dat ik het heb mogen lezen.
Bij het woord ‘heks’ had ik het typerende beeld voor ogen: een oudere vrouw met een zwarte punthoed vliegend op een bezemsteel – enigszins achterhaald dus. Ik wist dat er heksen bestonden, de heks uit een sprookjesverhaal, heksenseries op Netflix en van de geschiedenis weet ik dat heksen door de eeuwen heen werden vervolgd, vervloekt en op de brandstapel terecht kwamen. En dat alleen omdat heksen werden gezien als vrije vrouwen die hun magie inzetten voor eigen gewin, wat absoluut niet waar was.
De heks van tegenwoordig is gelukkig beter af geen vervloekingen geen brandstapel al zullen er altijd mensen zijn die er niks van moeten weten. Ik wist dus heel weinig over heksen laat staan dat ik wist dat er ook mannelijke heksen zijn, de grote heksen van nu zijn mannen!

Dit boek is vanaf de eerste bladzijde een openbaring. Nooit bij stilgestaan dat er in Nederland nog zoveel heksen bestaan en dat ze ook nog bijzonder actief zijn. De auteur Lunadea, een bekende Nederlandse heks, neemt je mee op reis naar de magische wereld van een heks. Een stuk geschiedenis over de heksen door de eeuwen heen ontbreekt dan ook niet in dit boek en is ook van toegevoegde waarde, want wat weet je als leek nu van de heksenwereld?

Ook al weet je niet veel, toch zijn er ook herkenbare dingen zoals de maanstanden en welke invloeden ze op ons hebben.

Lunadea laat je kennis maken met haar leven. Een leven dat begonnen is met een gevoel ‘ik ben anders dan de meeste mensen’ en toen zij kennismaakte met de magische wereld van een heks was het alsof ze thuis kwam, alles viel op zijn plek en nu jaren later is Lunadea een bekende Nederlandse heks.

De bedoeling van dit boek is om iedereen die geïnteresseerd is op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met de magische wereld van een heks. Je krijgt uitleg over de stromingen, symboliek, rituelen, heksenfeesten maar ook gewone huis, tuin en keukenmagie. Vooral dat laatste vond ik leuk om te lezen, te weten waar al die kruiden die we bijna dagelijks zelf gebruiken voor staan. Je hoeft geen heks te zijn om toch gebruik te kunnen maken van deze informatie.

Er staan talloze oefeningen in om de heks in jezelf te ontdekken en die makkelijk uit te voeren zijn. Ook al kom je tot conclusie dat je geen heks bent dan nog kun je sommige oefeningen toepassen in je leven, zoals een beter contact maken met je intuïtie, wie wilt dit nu niet?

Dit boek is een cadeautje voor jezelf of voor iemand anders. Het klinkt raar, maar het is net alsof het boek magisch is, je wordt vanaf de eerste bladzijde geprikkeld om steeds verder te gaan met lezen en voor je het weet heb je het boek uit.

Het onverwachte inzicht wat ik heb gekregen, is dat magie bestaat en dan hoef je niet eens in sprookjes te geloven. Magie is aanwezig in ons leven, in ons huis, in de natuur, de dieren die we zien, de symbolen die we tegenkomen in de vorm bijvoorbeeld van een veer. We moeten ons er alleen bewust van worden maar ook met twee voeten op aarde blijven staan. Niet alles is magie, soms is een veer gewoon een veer.

Echt iedereen kan dit boek lezen! Twijfel je aan het feit of je ook een heks bent, dan vind je misschien in dit boek het antwoord. Ben je gewoon nieuwsgierig, dan vind je in dit boek heel veel informatie en haal je eruit wat je in je eigen leven kunt toepassen. Een ding is wel duidelijk geworden: je bent een heks of je bent het niet er zit niks tussenin. Ben je een heks, dan heb je nog altijd de vrije keuze om dit op je eigen manier in te vullen, soms heb je het te druk om al die rituelen uit te voeren of woon je in een omgeving waarbij je niet de vrijheid hebt om heks te mogen zijn. Heks zijn hoeft niet altijd groots te worden uitgeoefend; kies gewoon iets wat bij je past en waar jij je prettig bij voelt.

Het leven als een heks is in ieder geval niet saai en hoewel ik niet de behoefte voel om op een bezemsteel te springen heeft dit boek mij wel betoverd.

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Marja Tietze deelt haar ervaring.

Dit boek geeft uitleg over hoe het is om een heks te zijn. Zonder enige remming legt Lunadea uit hoe zij zelf ertoe is gekomen om zich heks te noemen, terwijl ze dat al een tijd voelde, maar niet durfde uit te spreken. Het was niet altijd een eenvoudig pad, maar ze raakte er van overtuigd dat ze heks is en heeft een soort ontdekkingstocht gemaakt om er uiteindelijk volledig eerlijk voor uit te komen.

Ze legt uit waar het om gaat in de hekserij. In eenvoudige woorden wordt een gecompliceerd onderwerp uitgelegd en daardoor begrijpelijk voor iedereen die er meer vanaf wil weten.

De thema’s worden één voor één behandeld zonder zweverig te worden. Met voorbeelden waarin Lunadea put uit eigen ervaring, verduidelijkt ze de betekenis van rituelen en symbolen. Je wordt er nieuwsgierig van en wil er nog meer van weten.

Verschillende rituelen worden behandeld zodat je, als je dat wilt, zelf ook een ritueel kunt uitvoeren. Met een eenvoudige uitleg en voor iedereen uitvoerbaar, en meestal met ingrediënten die in ieder huis te vinden zijn.

Een verademing om te lezen, want het is niet de bedoeling om je te bekeren, maar te informeren zodat je zelf kunt uitvinden wat jouw overtuiging is.

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Marjan van Druenen deelt haar ervaring.

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland. Zij voelt, net als andere heksen, dat de natuur bezield is en uit energie bestaat. Waarschijnlijk oefen jij bewust of onbewust weleens hekserij uit: kaarsje branden om iemand energetisch te steunen, talisman of amulet dragen, je huis reinigen of leven naar het ritme van de maan. Ongemerkt doen we allemaal aan heksenmagie. Denk aan het ritueel van kaarsjes uitblazen op de taart en het afkloppen op hout om ongeluk af te wenden.

Lunadea’s persoonlijke, spirituele heksen-pad krijgt veel aandacht in De weg van de heks. Wat ik leuk vind is dat je na het lezen aardig wat heksenkennis hebt opgedaan. Zo kom ik meer te weten over de verschillende stromingen, bijvoorbeeld: eclectische, solitair en traditionele, groene en Wicca hekserij. Over de symbooltaal en de rituelen om zo ons onbewuste te laten spreken. Het brengt me ideeën voor maanfeesten en inspireert me tot verdere verdieping in de magie van kruiden. Er zijn kruiden die helpen inzicht te krijgen, een geliefde aan te trekken of meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik wil er meer van weten!

Opvallend vind ik de schrijfstijl, het is namelijk net alsof je een persoonlijk gesprek hebt gehad met Lunadea. Het is merkbaar dat ze haar kennis graag met de lezer deelt. Ze vertelt veel over haar eigen proces, geeft tips tussen de teksten door zoals: hoe maak je een magische werkplek of hoe maak je maanwater en ze geeft oefeningen. Deze zijn overigens heel goed uit te voeren.

Het boek is geschikt voor iedereen die intuïtiever, meer met de natuur wil leven en interesse heeft in rituelen en symbolen. Daarnaast is het een praktische handleiding voor de beginnende heks. Maar laat het woord heks je niet weerhouden dit te lezen. Het geeft informatie en inspiratie om een persoonlijke reis te maken en zo je eigen pad te vinden.

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Lilian Leer deelt haar leeservaring.

De eerste indruk die ik van het boek had, is dat ik het direct wilde lezen. Mooie natuurlijke kleuren en symbolen die mij interesseerden voor de inhoud van het boek. Het boek is niet al te groot of dik, ligt makkelijk in de hand en is makkelijk in je tas te stoppen. Dit was overigens niet nodig want ik heb het in een adem uitgelezen. Het was overigens even moeilijk kiezen want op de eerste bladzijde van het boek staat een cadeautje. Het is een minitraining! Superleuk!

Het boek zelf is een feest van herkenning. Veel empathische, spirituele en/of intuïtieve mensen zullen zich erin kunnen herkennen dat zij zich van jongs af aan anders voelen. Vele van deze mensen hebben ervaren dat dit door de wereld om hen heen op een negatieve manier, keer op keer, is bevestigd en wat dit met je zelfbeeld doet. In het boek wordt ook besproken hoe fijn het dus is, ook als solitaire heks, met gelijkgestemden te delen. Ik vind dat Lunadea dat in dit boek zeer goed uitlegt.

Wat ik ook bijzonder aan dit boek vind, is dat Lunadea een eind maakt met het beeld van zweverige, sprookjesachtige, kruidenvrouw-heks. De Moderne heks is in Lunadea’s mening een mens dat dicht bij zichzelf en de natuur staat en daar ook de nodige moeite voor gedaan heeft. Door te kijken wat er is en hier een persoonlijk pad in te ontdekken en bewust te kiezen. Van vele stromingen wordt een korte duidelijke omschrijving gegeven. Verder schrijft zij dit zonder poespas of moeilijke taal waardoor het boek vlot leest.

Voor wat betreft de inhoud vind ik de basics duidelijk uitgelegd met leuke oefeningen die voor iedereen te doen zijn. Verder bevat het boek veel informatie en dat is handig om het als naslagwerk te gebruiken.

Ik heb maar een minpunt kunnen ontdekken! Het boek is te kort. Ik vond het werkelijk jammer dat het boek uit was. Wat mij betreft mag Lunadea snel weer een boek schrijven.

Wat vinden anderen van De weg van de heks van Lunadea? Monique Steen deelt haar leeservaring.

Het omslag van het boek ademt natuur, bos en kruiden. Wat mij nieuwsgierig maakte, staat op de achterkant van het boek; Heb jij altijd al het idee dat je anders bent dan anderen? Voel je een diepe verbondenheid met de natuur? Ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat jij een heks bent! Daar zou ik graag wat meer over willen weten en lezen.

De schrijfster beschrijft op een leuke verhalende manier haar zoektocht naar ‘wie ben ik’, om er achter te komen dat ze zich heks voelt en ook als heks wil leven. Eigenlijk vond ik dat het leukste gedeelte van het boek. Ik merkte tijdens het lezen van het boek dat ik me geen heks voel, dus die vraag was voor mij al snel beantwoord. De rest van het boek is dan leuk om te lezen, maar pas echt interessant als je je wel heks voelt of heks bent. De schrijfster vertelt over welke stromingen er zijn in heksenland, over rituelen die je kunt doen, de invloed van de maan en het vieren van maanfeesten, op welke manier je hekserij kunt beoefenen binnen en buiten, over kruiden en nog veel meer.

Er staan veel tips en oefeningen in het boek en dat is heel handig. Ook als je nog niet veel kennis hebt van heksen of spiritualiteit, kun je dit boek prima lezen. Achterin staat een woordenlijst waarin termen die met hekserij te maken worden uitgelegd. Het boek lees heel makkelijk en dat is fijn. Het is ook een handig naslagwerk, voor als je nog eens iets wilt opzoeken. Wat voor mij het belangrijkste is in dit boek is de zoektocht naar wie je eigenlijk bent, accepteren dat je bent wie je bent en leven vanuit je hart. Of je nu heks bent of niet…

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Annemieke Both deelt haar leeservaring.

Zojuist heb ik het prachtige boek van Lunadea De Weg van de Heks uitgelezen. Dit magische boek zal ik binnenkort nog een keer gaan lezen en voor nu vaak gaan raadplegen. Het boek is magisch, warm en toegankelijk geschreven. Zelf ben ik hierdoor uit de bezemkast gekropen en goed naar mezelf gekeken en dat intuïtie altijd klopt. Meditatie en rituelen krijgen nu een vast patroon in mij leven en alles wat Lunadea geschreven heeft voelt als een thuis komen, dat dit het is, dit ben ik.
Mijn dank aan Lunadea is dan ook heel groot, ook aan alle personen om haar heen die in haar geloven dit pad te volgen zodat wij het van het magische geluk kunnen genieten en het stokje kunnen overdragen. Ook dank voor het uitgeven van haar boek zodat alle heksen over de hele wereld (en ik citeer de laatste regels uit het boek) de wijsheid, kracht en magie verder kunnen bezielen.

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Liesbet Geuens deelt haar leeservaring.

Tijdens mijn eerste indruk was ik vooral heel benieuwd naar de inhoud: zou het heel “hekserig” zijn met veel betoverende spreuken of recepten?  Of zou het vooral over de geschiedenis van de heksen of wicca’s gaan of eerder over het hedendaagse leven van een huidige heks?  Of zou het meer zoals een sprookje zijn waarin “een boze vrouw” probeert iemand anders “de duvel aan te doen” en daarom de stempel “heks” krijgt?

Als ik naar de titel kijk, zou ik denken dat het vooral gaat over hoe je een heks wordt.  Welke hindernissen en struikelblokken je tegenkomt, maar ook waar je de nodige hulp of tips kan krijgen. Wat betreft de buitenkant: het omslag is mooi, past bij de inhoud van het boek en is toch niet “zweverig”.  En het gebruik van veel groen is erg toepasselijk als meest voorkomende kleur in de natuur.

Het lezen van De weg van de heks heeft me méér gebracht dan ik verwachtte: het geeft een mooi beeld van het leven van de heksen door de jaren heen zonder er al te diep op in te gaan, het is niet uitgesproken negatief over de jacht op de heksen in het verleden (vooral vanuit onbegrip of geldbejag – en zijn we in de loop van de tijden eigenlijk veel veranderd?  Nog altijd wil de wetenschap de natuur overheersen…)

Lunadea beschrijft veel persoonlijke voorbeelden heel duidelijk.  Ook krijg je een heel helder beeld over de verschillende soorten heksen of wicca’s en dat je zowel individueel als in groep activiteiten kan doen.  Mooie en summiere beschrijving ook over de rituelen en heksenfeesten die georganiseerd worden.  En of je nu in de natuur of in de stad woont, ieder kan zijn eigen betekenis geven aan het heks-zijn.

Wat heb ik geleerd?  Veel van Lunadea’s anekdotes over haar ervaringen komen overeen met hoe ik me voel of hoe ik dingen beleef en er is toch echt iets in mij wakker gemaakt… Ik begrijp nu ook beter hoe de verschillende cursussen (Mindfulness, Levenslessen, Kruidenleer,…) die ik de laatste vijf jaar gevolgd heb in elkaar beginnen te passen, tezamen met het lezen over spiritualiteit.

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Sytske de Jong deelt haar leeservaring.

Je hoeft geen heks te zijn om je toch aangesproken te voelen door Lunadea’s De weg van de Heks. Enige spirituele belangstelling is wel aan te bevelen, maar juist voor mensen zoals ik die niet opgegroeid zijn met spiritualiteit, hun halve leven een ‘meten is weten’- overtuiging hebben aangehangen en voor wie spiritualiteit (laat staan hekserij) lange tijd gelijk stond aan verantwoordelijkheid-ontwijkend-gezweef, is dit zeer toegankelijke boek een mooie stap op weg naar een meer intuïtieve manier van leven. Lunadea neemt je vriendelijk bij de hand, gidst je door een potentieel magisch leven zonder een moment dwingend te zijn en ze leert je vertrouwen op je eigen gevoel: ze wijst een weg, niet dé weg. Haar tips zijn praktisch, uitvoerbaar en van een hartverwarmende aardse eenvoud: kun je niet mediteren? Probeer gewoon te luisteren naar de stilte. Moeite met het lezen van symbolen? Realiseer je eens hoeveel symbolen je dagelijks leest in het verkeer. Woon je in de stad? Kruispunten zijn bij uitstek magische punten en waar vind je die veel? Juist, in de stad. Dat laatste geeft een ander sterk punt van het boek weer: werken met de omstandigheden en denken in mogelijkheden. We wonen niet allemaal in een huisje in het bos of aan zee, de meesten van ons hebben gewone (soms heel saaie) banen en een gezin dat om aandacht vraagt. Lunadea schrijft daarover:

‘Pas toen ik een baan kreeg en ging samenwonen merkte ik hoeveel tijd van de dag je als volwassene invult met verplichtingen als werk en huishouden. Ineens vlogen de dagen voorbij, had ik niet meer uren de tijd om te lezen en merkte ik pas na een paar dagen dat ik de volle maan had gemist.’ (p. 116)

Vervolgens vertelt ze hoe je door hele simpele kleine rituelen te verbinden aan dagelijkse handelingen als koken, huis schoonmaken en opstaan, magie kunt toevoegen aan je dagelijks leven en hoe deze ogenschijnlijk onbeduidende zaken, tezamen een groots effect kunnen hebben. En de volle manen kun je gewoon op de kalender schrijven.

Sytske de Jong

5 mei 2020

Wat vinden anderen van De weg van de heks? Paul Gebhard deelt zijn leeservaring.

Alles begint met telkens het gevoel hebben dat je ‘anders’ bent. Je werkt sterk met je intuïtie vaak zonder dat je dat nog in de gaten hebt, laat staan dat je beseft dat jouw intuïtie zo ontzettend groot en belangrijk is. En dat je erop kan leren vertrouwen. Dan begint als je dat wilt de zoektocht. Een zoektocht en een andere manier van leven die een leven lang gaat duren (en langer).

Stel je open voor de magie in alle dingen en ervaar hoe krachtig dat is en wat het met jou doet.

Lees het boek ‘De weg van de Heks’ langzaam, lees ieder hoofdstuk desnoods twee keer, en ervaar de kracht (en de magie) van de woorden die je tot je neemt.

Neem de kennis in je op en maak de keuze wat bij jou hoort en wat niet, daar word je in het boek ook regelmatig toe uitgedaagd.

‘De weg van de Heks’ is in ieder geval een waardevolle gids in veel facetten van wat Hekserij wordt genoemd voor een ieder die de zoektocht en uitdaging daarin aan wil gaan.

Lunadea, dank je wel.

Paul Gebhard, 7 augustus 2020

Inhoud

Voorwoord 7
Inleiding 13

Het heksenpad: leven vanuit oerkracht 19
Hoe ik de heks in mij leerde kennen 19
Vind de heks in jezelf 23
Werken met gevoel 28
Je intuïtie kun je trainen 29
Aarden en zuivering 32
Zeven manieren om jouw eigen oerkracht te vinden 37

Hekserij in alle soorten en maten: what’s in a name? 39
Zoveel stromingen, zoveel namen 47
De nieuwe traditionele heksen 52
Een aantal stromingen toegelicht 55

Heksen en magie: rituelen horen erbij 59
Hoe mijn eerste ritueel helemaal mislukte, maar toch goed ging 59
Symboliek opent deuren 67
Symbolisch kijken 70
Magisch denken: be careful what you wish for 72
Oefen het magisch denken 74
Een eigen magische plek, heilige ruimte, sacred space of altaar 76

Heksenfeesten: jaar- en maanfeesten vieren 83
Hoe de jaarfeesten mijn hekserij verdieping gaven 83
Leven naar het jaarwiel 87
Voorbeeldvieringen voor de jaarfeesten 92
Leven naar de maancyclus 104
Voorbeeldvieringen voor de 13 maanfeesten 108

Buiten- en binnenhekserij: hekserij in de natuur, de stad en thuis 115
Hoe mijn dagritme een ritueel werd 115
Natuurmagie en landschapsmagie 119
Waarom veel heksen kruidenheksen zijn 122
Hekserij vanuit je keukenkastje 126
Magie in de stad 130
Huis-, tuin- en keukenmagie 139

Hekserij voor jezelf: verbinding geeft kracht 143
Hoe de heideplant me zelfvertrouwen geeft 143
Wees het archetype heks 147
Verbinding begint bij loslaten 151
Zo trek je welvaart en geluk aan 158
De heks in jezelf accepteren 160

Nawoord 163
Woordenlijst 169
Dankbetuiging 175

20,00

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
paperback
e-book
Op voorraad

Gratis verzending

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020216547
 • Pagina's: 176
 • Publicatiedatum: 07-04-2020

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
 • Ideal
 • Mastercard
 • VISA
 • Bancontact
 • AfterPay
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Hekserij is leven vanuit je eigen natuurlijke, bezielde kern. Je bent een met de natuur en met jezelf, afgestemd op je innerlijke kracht en intuïtie. Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Lunadea hoe zij terecht kwam op het pad van hekserij en hoe zij deze manier van leven invult. Ze laat je kennismaken met rituelen en de invloed ervan, leert je hoe je magisch kunt denken en hoe je met kleine handelingen je leven bezielder kunt maken. Je ontdekt jouw eigen weg in de wereld van hekserij en kunt geïnspireerd en vol vertrouwen verder!

Lunadea

Lunadea is Nederlands bekendste traditionele heks. Zij verdiept zich al 20 jaar in hekserij, heeft diverse opleidingen gevolgd en inwijdingen ontvangen. Als lerares heeft ze al honderden heksen opgeleid en hun geleerd te vertrouwen op hun eigen oerkracht. https://www.lunadea.nl/

Meer boeken van deze auteur

Quotes

Al heel jong werd schrijfster Lunadea op het pad van hekserij gezet. Na twintig jaar ontdekken, in onder
meer Nederland en via diverse stromingen binnen deze natuurreligie, heeft zij haar eigen zogeheten
‘heksenpad’ ontwikkeld. In dit boek voert zij de lezer op integere wijze langs diverse stromingen en
denkbeelden in de hekserij. Auteur legt het verschil uit tussen heksen en wiccans, en gaat uitgebreid in op
rituelen, de jaarfeesten en hekserij in de natuur, de stad en thuis. Heel down-to-earth en open begint zij ieder
hoofdstuk met eigen ervaringen uit de afgelopen jaren. Daarop volgt informatie over achtergrond, theorie en
praktijk. Lunadea geeft ook de gelegenheid om zelf een eerste begin te maken in rituelen en vieringen.
Nergens krijgt de lezer het gevoel dat hier iets opgelegd wordt. Ze nodigt uit om je eigen pad te gaan
ontdekken en dat kan middels aansluiten bij bestaande groepen, maar ook je eigen intuïtie hierin te volgen.
Twee booklets gaf zij in 2018 uit in eigen beheer: ‘Wat is hekserij’ en ‘Dagelijkse hekserij’*. Prettige gids in
‘heksenland’.

NBD Biblion, 1 juli 2020