Het verlichte brein: helen met sjamanisme en neurowetenschap

Laatste update door Obe Alkema op 27 maart 2023

Verlichting ligt binnen handbereik door je hersenen tot op celniveau gezond te maken. Hoe je dat doet, wordt uitgelegd in 'Het verlichte brein'.

In Het verlichte brein. Sjamanisme en neurowetenschap brengen Alberto Villoldo en David Perlmutter hun vakgebieden samen: sjamanisme en neurowetenschap. Ze ontmoetten elkaar tijdens een tocht door de Andes, raakten met elkaar aan de praat en de rest is geschiedenis.

Zoals Villoldo in zijn introductie schrijft: ‘Waarom zouden wij onze kennis en methoden niet samenvoegen, zodat onze studenten en patiënten hun brein konden helen, hun gezondheid konden terugkrijgen en zichzelf konden bevrijden van destructieve emoties als woede en angst?’

Verlichting bereiken

Op weg naar verlichting dus, maar wat houdt dat in? Een zijnstoestand die voor iedereen binnen handbereik ligt. Om deze staat van bewustzijn te bereiken, moeten we ons niet alleen de oude verlichtingstechnieken eigen maken, maar ook onze hersenen tot op celniveau gezond maken. Verlichting in de neurowetenschap houdt in dat de hersenen optimaal functioneren. Deze twee aspecten zijn volgens de auteurs onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Het verlichte brein helpt je te begrijpen waarom je in plaats van optimaal te functioneren reageert vanuit je reptielenbrein. Dit boek wil je onder meer laten zien hoe je de schadelijke emoties van het oude brein, van een conditionering die gebaseerd is op negatieve ervaringen uit het verleden, te boven kunt komen.

Door het prehistorische brein te helen, activeer je de recenter gevormde, hogere, verder ontwikkelde hersendelen, die je kunnen helpen angst, armoedebewustzijn en woede uit je leven te bannen. Dit wordt bereikt door de vorming van nieuwe neurale netwerken in je hersenen.

Sjamanisme en neurowetenschap

Je vraagt misschien af wat sjamanisme en neurowetenschap met elkaar gemeen hebben. Beide wijzen ons de weg naar gezondheid en welzijn, optimale mentale vermogens, spiritueel bewustzijn, groei en welvaart, betere persoonlijke relaties, een hogere kwaliteit van leven en een groter vermogen om prestaties te leveren en bij te dragen aan de samenleving.

Sjamanisme en neurowetenschap komen samen op een fundamenteel niveau van ons leven, namelijk in de mitochondriën die je in onze cellen aantreft. Mitochondriën produceren energie en zijn daarom onmisbaar. Ze lijken te bezwijken onder de voortdurende last van de stress in onze moderne levens.

Sjamanistische geneeswijzen kunnen de balans en werking van mitochondriën herstellen, aldus Perlmutter, aangezien sjamanen veel waarde hechten aan het herstellen van de (vrouwelijke) levenskracht, met andere woorden: de energie in onze cellen.

Herstel de werking van mitochondriën

Wanneer je mitochondriën zich hebben hersteld, kunnen de eigenschappen van de genen die een gezonde hersenfunctie en een lang en gezond leven bevorderen tot hun recht komen en hoeven de ziekten en gebreken van onze ouders en voorouders niet te worden herhaald. Maar hoe herstel je die? Je kunt bij Villoldo en Perlmutter in retraite gaan, maar in Het verlichte brein maken ze hun intensieve programma beschikbaar voor hun lezers. Met behulp van dit boek kun je je mitochondriën en je brein programmeren voor vrede en vreugde in plaats van lijden.

Hun methode bestaat uit twee delen: enerzijds neem je voedingsstoffen die speciaal bedoeld zijn voor de hersenfunctie tot je, anderzijds ga je vasten en oefeningen voor spirituele verlichting uitvoeren. Hier komen de vakgebieden van Perlmutter en Villoldo samen.

Wanneer wij ons brein herstellen en onze schadelijke emoties helen, bereiken wij een toestand van persoonlijke gezondheid en welzijn. Dan kunnen we de eigenschappen gaan manifesteren die  worden toegeschreven aan verlichte mensen: innerlijke vrede, wijsheid, mededogen, levensvreugde, creativiteit en een nieuwe kijk op de toekomst.


Het verlichte brein

Het verlichte brein

In ‘Het verlichte brein’ van Alberto Villoldo en David Perlmutter worden trauma’s uit het verleden geheeld, en de weg vrijgemaakt voor innerlijke vrede, diepe inzichten en creativiteit.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Wijsheid uit het donker, voor dag én nacht
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *