De spirituele uitgeverij van Nederland

Spirituele boeken die je gelezen moet hebben

Laatste update door Anouschka van Wettum op 27 november 2019

10 spirituele boeken die je gelezen moet hebben (+bonus tip)

Boeken over spiritualiteit worden steeds populairder en liggen regelmatig in de boekhandel op grote stapels. Influencers lezen de boeken van Eckhart Tolle en Hannah Cuppen en wie kent niet De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown? Als grootste spirituele uitgeverij van Nederland zetten we voor je op een rijtje de spirituele boeken die je gelezen moet hebben.

Spirituele boeken die je gelezen moet hebben

Spirituele boeken dagen je uit om uit de waan van alledag te stappen. Doorbreek de constante stroom van gedachten en leer emoties en gedachtepatronen die je niet meer dienen los te laten. Je wordt je meer en meer bewust van wat er echt toe doet in het leven en van wat blijvend is: liefde. Stuk voor stuk leren deze boeken ons om gelukkiger te worden, niet alleen voor onszelf, maar voor de wereld.

Bijzonder is dat deze boeken de tand des tijds hebben doorstaan: hoewel de meeste boeken in de boekhandel en online na een jaar niet meer leverbaar zijn, zijn deze boeken jaar na jaar, generatie na generatie, waardevol gebleken. Dat maken dit spirituele boeken die je gelezen moet hebben.

1 De kracht van het Nu van Eckhart Tolle

De kracht van het Nu is hét spirituele boek van het afgelopen decennium. Het beschrijft een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je constante denken te bevrijden. Lees meer.

2 Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita is een van de oudste en mooiste boeken uit de wereldliteratuur. Het geeft het gesprek weer tussen Arjuna, die vlak voor een grote veldslag staat. Hij raakt dan ook vertwijfeld en wil de oorlog niet meer. Op dat moment raakt hij in gesprek met Krishna, die hem vertelt over het wezen van leven en dood. Lees meer.

3 Ongetemde wijsheid van Mirabai Starr

Door de eeuwen en culturen heen zijn er schatten aan wijsheden van vrouwelijke mystici en godinnen te vinden. Meer dan ooit heeft de wereld vrouwelijke spiritualiteit nodig. Een ontroerend mooi interspiritueel boek met een boodschap van liefdevolle vriendelijkheid en community voor de 21ste eeuw. Lees meer. 

4 Autobiografie van een yogi van Yogananda

Deze autobiografie heeft wereldwijd mensen geïnspireerd en is voor velen een eerste stap geweest in hun interesse voor yoga, mystiek en de Indiase ideeënwereld. Zijn leer is niet verbonden aan kerk of religie en is daarmee universeel. Lees meer.

5 Inwijding van Elisabeth Haich

Inwijding, priesteres in Egypte is een tijdloze spirituele klassieker die op het eerste gezicht leest als spannend boek maar op iedereen die het leest een blijvende persoonlijke impact heeft. De auteur herinnert zich vorige levens in het oude Egypte. Het lezen van Inwijding is een inwijding op zichzelf. Lees meer. 

6 Je kunt je leven helen van Louise Hay

Je kunt je leven helen is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. En niet voor niets: Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest en de kracht van positieve gedachten. Lees meer.  

7 De vier inzichten van Don Miguel Ruiz

De vier inzichten van Don Miguel Ruiz is wereldwijd een van de meest geliefde spirituele boeken. En niet voor niets! De kracht zit hem in de eenvoud: Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op, Ga niet uit van veronderstellingen, Doe altijd je best. Deze vier inzichten inspireren kunstenaars, creatievelingen en leiders om liefdevol te kijken door de illusie van het ego heen. Lees meer. 

8 De diamant in jezelf van Gangaji

De diamant in jezelf bestaat uit 55 korte teksten; beschouwingen en inzichten die je dierbaar worden en je telkens opnieuw boeien en verrijken. Door het hele boek heen stelt Gangaji je vragen die aanzetten tot oprecht, diepgaand zelfonderzoek. Lees meer. 

9 Start vandaag met lichter leven van Robert Bruggeman

In Start vandaag met lichter leven deelt Robert Bruggeman zijn wereldwijde zoektocht langs 33 religies, mystieke tradities en methoden. Dit boek helpt je je eigen weg te vinden in het soms overweldigende aanbod aan spirituele leraren en methoden. Lees meer. 

10 Spirituele intelligentie van Altazar Rossiter

Altazar Rossiter legt uit wat spirituele intelligentie is en hij geeft handvatten om het te ontwikkelen. Een bijzondere en down-to-earth manier om je spirituele kant een grotere rol te geven in o.a. je relaties, werk en privéleven. Lees meer. 

Bonus: Liefdesroep van Hannah Cuppen

Spiritualiteit gaat om het volgen van je hart waarin de wijsheid besloten ligt. Daarom deze bonustip: Liefdesroep, over het luisteren naar je hart. Iedereen zoekt in zijn of haar leven naar invulling, vervulling en passie. Het gaat erom dat we vaak vergeten – of niet durven – om ons hart te volgen. Lees meer.

Ben je op zoek naar nog meer spirituele boekentips?

Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.

Lees ook

Eckhart Tolle in Europa
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *