De spirituele uitgeverij van Nederland

Spiritueel ontwaken: 7 boeken die je gids kunnen zijn

Laatste update door Anouschka van Wettum op 14 juli 2021

In het proces van spiritueel ontwaken leer je jezelf en de wereld op een nieuwe manier kennen. Deze bronnen van inspiratie geven inzichten op jouw pad naar verlichting.

Spiritueel ontwaken: bij de een gaat het plotsklaps als donderslag bij heldere hemel, en bij de ander is het een geleidelijk proces. Wanneer we laag na laag loslaten en dichter bij de kern van ons wezen komen, stuiten we op verschillende obstakels en vragen. Deze 7 boeken ondersteunen je in het ontwaakproces door de juiste vragen te stellen, praktische oefeningen te bieden, en bovenal inzichten te geven op verschillende punten in het proces.

Gids voor spiritueel ontwaken van Mary Mueller Shutan1 De onmisbare gids: Gids voor spiritueel ontwaken

“Elke laag heeft zijn eigen trauma’s, emoties, verwondingen en patronen die de ontwaakte staat bedekken. Elke laag heeft zijn eigen overtuigingen en inzichten die onze werkelijkheid creëren en verborgen houden wie ze werkelijk zijn en wat de wereld in werkelijkheid is. Laten we ontwaken, zodat we ontdekken wie we zijn en wat de ware aard van de wereld is, zonder alle illusies, patronen en trauma’s die ons beperken en van elkaar afgescheiden houden.”

In Gids voor spiritueel ontwaken ontdek je de 12 lagen van spiritueel ontwaken. Een onmisbare gids voor wie zich middenin het ontwaakproces bevindt en wie  zoekt naar inzichten om een stap verder te gaan. Ook legt de auteur uit wat er voor, tijdens en na het ontwaken kan gebeuren. Bestel hier Gids voor spiritueel ontwaken van Mary Mueller Shutan. 

2 Een weg in het labyrint van spiritueel aanbod: Start vandaag met lichter leven

“Ontwaken betekent loskomen van de duistere vierdedimensiekrachten in jezelf en ze overstijgen zodat ze geen vat meer op je hebben en vrij bent. In feite is dit waar het proces van lichter leven om draait.”

Start vandaag met lichter leven biedt overzicht in de wirwar van spirituele leraren, cursussen, websites, stromingen en tradities die beschikbaar zijn. Je volgt Robert Bruggemans weg en ontdekt zo wat je wel en niet aanspreekt. Bovendien inspireert het boek om je spiritualiteit in de praktijk te brengen in je dagelijks leven. Bestel hier Start vandaag met lichter leven van Robert Bruggeman.

3 Ontwaken in een nieuwe dimensie: Ontwaken in 5D

Ontwaken in 5D van Maureen J. St. Germain

“Ontwaken is de herkenning dat het oneindige nu het enige is wat je tot je beschikking hebt. Ontwaken in de vijfde dimensie is anders dan je huidige manier van ontwaken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid is het goed om het toch te benoemen. Je zult merken dat je innerlijke rust zich verder verdiept naarmate je meer vijfdimensionaal wordt. Misschien merk je dat je het lastig vindt om ’s morgens of na een dutje te ‘ontwaken’. Dit ís ook echt zo. Je gaat op een nieuwe manier functioneren die hoort bij ontwaken in de vijfde dimensie. Dit komt doordat je dieper gaat, doordat je je verbindt met andere versies van jezelf en ontwaakt aan het innerlijk gewaarzijn van wie je werkelijk bent.”

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Bestel hier Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain.

4 Een studie in ontwaken: Boek van het Zelf

“Je kunt niet een beetje ontwaken. Je bent wakker of je slaapt, een van de twee. Maar de weg erheen en de weg erna zijn wel geleidelijk. Het ene is voorbereiding, al weet je niet waarop. Het andere is aanpassen, vormgeven, wennen, al weet je niet meteen hoe.”

Boek van het zelf van Willem Glaudemans laat op een praktische manier zien hoe je ontdekt wat je niet bent; je bent niet je lichaam, je verstand, je gevoel, je persoon of je ego. Als je je vereenzelviging hiermee loslaat, komt vanzelf in je bewustzijn omhoog wat je wel bent: je Zelf. Bestel hier Boek van het Zelf van Willem Glaudemans.

Lichtwerker van Sahvanna Arienta

5 Ontwaken voor jouw opdracht in deze tijd: Lichtwerker

“Voel je je verloren, maar weet je diep vanbinnen dat je hier bent met een reden, dan is je slapende lichtwerkersziel bezig met ontwaken. Dit is het moment om de reis van je levenswerk aan te vangen. Onderweg zul je tot de ontdekking komen dat je niet alleen bent op je pad.”

Je hebt de bijzondere opdracht om licht en liefde te verspreiden. Je weet diep van binnen dat je hier niet zomaar op aarde bent. Is het jouw moment om te ontwaken als lichtwerker? Bestel hier Lichtwerker van Sahvanna Arienta.

6 Deze wijzen gingen je voor: Ongetemde wijsheid

“Wanneer we ons herinneren dat we bij elkaar horen, ontvlamt er hoop. Door onze neiging om alles te willen regelen los te laten, onze verwantschap met al het leven te herontdekken en de aarde te omhelzen als onze moeder, kunnen we collectief ontwaken uit deze gevaarlijke droom van overheersing en het voorrecht van het rentmeesterschap aanvaarden, waarvan alle grote wijsheidstradities tegen ons zeggen dat het onze ware taak is.”

Volgens Mirabai Starr kun je in het verleden veel inspiratie vinden in de stemmen van vrouwelijke mystici en godinnen. Ongetemde wijsheid is een schat aan inspirerende voorbeelden om tot je eigen ‘voorouders’ te gaan rekenen. Door vrouwelijke spiritualiteit meer te omarmen in een wereld die zo lang naar het mannelijke neigde, kunnen we terug in balans komen en groeien als wereld. Bestel hier Ongetemde wijsheid van Mirabai Starr.

9789020216059 Ongetemde wijsheid van Mirabai Starr door Uitgeverij AnkhHermes7 Versterk je intuïtie: intuïtieve ontwikkeling

“De meeste oefeningen in het werkboek Intuïtieve ontwikkeling helpen je de communicatiekanalen te ontstoppen of te verbreden, waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot je innerlijke wereld en je intuïtieve wijsheid. Beschouw jezelf als een zorgvuldig afgestemd instrument dat heel subtiele informatie kan onderscheiden die je tot nu toe gewoonlijk over het hoofd zag.”

Intuïtieve ontwikkeling begint met het verhaal van Linda Keens ontwakingsproces. Het tweede deel is het werkboek waarin ze oefeningen geeft om je intuïtieve gaven verder te ontwikkelen. Een prettig werkboek voor wie ontwaakt en aan de slag wil met zijn of haar gaven. Bestel hier Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen.

Meer lezen over spirituele ontwikkeling? Op Inspirerendleven.nl vind je deze inspirerende artikelen:

Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.

Lees ook

Lezen over je levensverhaal: 8 boeken om een nieuw hoofdstuk te starten
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *