Tien inspirerende wijsheden van Eckhart Tolle

Laatste update door Miriam den Ouden op 28 maart 2022

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat 'De kracht van het Nu' voor het eerst verscheen. Sindsdien helpt Eckhart Tolle miljoenen mensen wereldwijd op hun weg naar vrijheid.

Eckhart Tolle is een van ’s werelds bekendste spirituele leraren. Zijn wijze woorden blijven ons keer op keer herinneren aan het nu: het enige moment waarin we de keuze hebben om de situatie te accepteren of te veranderen. De kracht van het Nu is zijn eerste boek en werd wereldwijd vertaald en massaal gekocht. In Een nieuwe aarde vertelt hij dat we als mensheid door een bewustzijnsverandering gaan. Zijn woorden zijn een belangrijke rol gaan spelen in deze mondiale transformatie.

Hier zegt hij zelf over, in het voorwoord van De kracht van het Nu:

“Hoewel ik het voorrecht had het in de wereld te mogen zetten, is het boek een eigen leven gaan leiden en is het een kracht op zich geworden. Het heeft zijn weg gevonden naar miljoenen lezers over de hele wereld van wie velen mij hebben geschreven over de verandering die het boek in hun leven teweeggebracht heeft. Door de enorme hoeveelheid brieven en mails die ik ontvang kan ik spijtig genoeg niet meer persoonlijk reageren. Ik zou dan ook deze gelegenheid willen aangrijpen om mijn diepe dankbaarheid te uiten jegens al diegenen die me hebben geschreven om mij deelgenoot te maken van hun ervaringen. Veel berichten hebben me ontroerd en diep geraakt en er is voor mij geen twijfel mogelijk dat er in de wereld een niet eerder gekende verandering in bewustzijn gaande is.”

Hieronder delen we tien van zijn wijsheden om je te inspireren wanneer je dat nodig hebt. De afbeeldingen kun je opslaan* en als achtergrondafbeelding van je telefoon gebruiken, zodat je er keer op keer naar kunt kijken.

Zo sla je de afbeelding op: Klik op de afbeelding, dan verschijnt hij in volle grote. Op de desktop kun je met je rechter muisknop de afbeelding opslaan. Op je mobiel hou je je vinger op de afbeelding tot er een scherm oppopt. Kies dan ‘Download image’ om hem op te slaan. Vervolgens kun je hem als achtergrondafbeelding instellen.

1 “Het verleden heeft geen macht over het huidige moment.”

2 “De belangrijkste oorzaak van je ongelukkig voelen is nooit de situatie maar je gedachten erover.”

3 “Soms is loslaten een uiting van een veel grotere kracht dan verdedigen of vasthouden.”

4 “Het leven is niet zo serieus als de geest je wil doen geloven.”

5. “Realiseer je ten diepste dat het huidige moment alles is wat je hebt. Maak het NU het belangrijkste focuspunt van je leven.”

6. “Je kunt alleen iets verliezen wat je hebt, maar je kunt niet iets verliezen wat je bent.”

7. “Waar je tegen vecht, maakt je sterker, en waar je weerstand tegen biedt, blijft bestaan.”

8. “Accepteer – en onderneem dan actie. Wat het huidige moment ook bevat, accepteer het alsof je ervoor gekozen hebt. Werk er altijd mee, niet er tegen.”

9. “Het enige wat je hoeft te doen, is dit moment ten volste accepteren. Je bent dan op je gemak in het hier en nu en op je gemak met jezelf.”

10. “Als kleine dingen de macht hebben om je dwars te zitten, dan ben je precies wat je denkt dat je bent: klein.”

 


De kracht van het Nu

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als `overgave’, `vergeving’ en `het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu, hét spirituele boek van de afgelopen decennia.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 14,99

Bestellen

De kracht van het Nu journal

Alles in dit prachtige opschrijfboek ademt de sfeer en de leer van Eckhart Tolle: de mooie, zachte en levendige aquarelillustraties en de zorgvuldig gekozen teksten. Iedere bladzijde is ‘raak’ en zet je op een inspirerende en positieve manier aan het denken.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 14,99

Bestellen

Miriam den Ouden

Miriam den Ouden is bureauredacteur bij Uitgeverij AnkhHermes.

Lees ook

Gratis ontspanningsoefeningen en mantra bij Puur lichter leven van Jolijn Hendriks
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *