De Meesters van het Verre Oosten

Complete editie

De Meesters van het Verre Oosten - cover
De Meesters van het Verre Oosten - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

'De meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding uit 1924 geldt nog altijd als een van de meest spraakmakende boeken van onze tijd. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de Meesters van de Himalaya.

'De meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding uit 1924 geldt nog altijd als een van de meest spraakmakende boeken van onze tijd. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de Meesters van de Himalaya. Deze onsterfelijke wezens verrichten wonderbaarlijke daden en slaan een brug tussen het christendom en het boeddhisme. Volgens hun filosofie vertegenwoordigt Boeddha de weg naar verlichting, terwijl de figuur van Jezus Christus de verlichting zelf belichaamt. Het boek leest als een spannende roman en bevat tegelijkertijd duidelijke spirituele boodschappen.
Deze editie is aangevuld met deel 6, het laatste deel dat ruim 45 jaar na de dood van Spalding werd gepubliceerd en is samengesteld uit ongepubliceerd materiaal dat zijn redacteur in 10 dozen verstopt vond.

Lees meer ➔

'De meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding uit 1924 geldt nog altijd als een van de meest spraakmakende boeken van onze tijd. Tijdens een expeditie in de Himalaya, eind 19e eeuw, ontmoeten de schrijver en zijn metgezellen de Meesters van de Himalaya. Deze onsterfelijke wezens verrichten wonderbaarlijke daden en slaan een brug tussen het christendom en het boeddhisme. Volgens hun filosofie vertegenwoordigt Boeddha de weg naar verlichting, terwijl de figuur van Jezus Christus de verlichting zelf belichaamt. Het boek leest als een spannende roman en bevat tegelijkertijd duidelijke spirituele boodschappen.
Deze editie is aangevuld met deel 6, het laatste deel dat ruim 45 jaar na de dood van Spalding werd gepubliceerd en is samengesteld uit ongepubliceerd materiaal dat zijn redacteur in 10 dozen verstopt vond.

Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud
Recensies

Baird T. Spalding

Baird T. Spalding

Baird T. Spalding (1858-1953) verhuisde als vierjarige van Engeland naar India en was sindsdien verknocht aan dat land. Hij studeerde en werkte in Californië en Duitsland (archeologie). Zijn leven lang gaf hij lezingen en schreef hij artikelen over de Meesters.

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020218923
 • Pagina's: 800 pagina's
 • Vertaler: Chris Mouwen

Wat vinden anderen van 'De Meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding?

Gaat van een avonturenboek over in een spiritueel boek

 • Lilian Leer
 • 18/05/2022

Ondanks dat het niet gebonden is, is dit een mooi stevig boek met fijne kwaliteit papier en een mooie omslag. Het boek is wel bijna 800 pagina’s en nogal ...

Lees recensie

Ondanks dat het niet gebonden is, is dit een mooi stevig boek met fijne kwaliteit papier en een mooie omslag. Het boek is wel bijna 800 pagina’s en nogal zwaar daardoor. Ik vond het eerste deel nogal formeel geschreven, maar ik vond dit niet vreemd aangezien de schrijver dit schreef in 1894. Na een tijdje gelezen te hebben, merkte ik dit een stuk minder en werd ik zo het boek ingezogen.

Dit boek begint als een regelrecht avonturenboek, iets wat ik ook verwachtte. Baird T. Spalding reist in 1894 met een onderzoeksgroep naar het verre oosten waar hij de meesters ontmoet. Deze meesters nemen de onderzoeksgroep mee op een reis door verschillende landen en laten zien hoe hun leven en leringen eruitzien. Daardoor verandert de toon na een tijd. Het gaat van een  avonturenboek over in een spiritueel boek. Dit is niet een boek dat je zomaar even uitleest, maar meer een boek dat je er nog eens bij pakt of naleest. Dit boek wil je vaker lezen.

Het boek gaat niet over de verschillen, maar juist over de overeenkomsten in geloof. Dit boek is een hoop- en liefdevolle boodschap. Over dat de tijd is gekomen om te kiezen tussen geloofsovertuiging en de broederschap van de mens. Deze meesters willen door liefde kennis en verlichting brengen.

Ik wilde de dingen die ik echt interessant vond gaan aanstrepen, maar ik ben na een tijd maar weer gestopt, want dan kon ik het hele boek wel kleuren. Het is een aaneenschakeling van mooie, diepe leringen en zeker de moeite waard.

Lees minder

Voor de een onwaarschijnlijk, voor een ander een bron van wijsheid en een gevoel van thuiskomen

 • Ali Manenschijn-Ponsteen
 • 17/05/2022

“De Meesters van het Verre Oosten, een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw.” Dat lees ik op de achterkant van het boek. Op de ...

Lees recensie

“De Meesters van het Verre Oosten, een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw.” Dat lees ik op de achterkant van het boek. Op de voorkant staat een rustige afbeelding van hoge spitse bergen, gebouwen waarover een oranje/rode gloed schijnt en aan de zijkant hiervan nog een verdwaald geel stuk papier met tekst. Al lezende in het boek worden deze beelden duidelijk. Dorpjes in de bergen, een avondzon die een prachtige kleur geeft aan de huizen en oude manuscripten die gelezen worden.

Het is een omvangrijk boek van 795 pagina’s, maar het leest makkelijk. Het is een mooi en boeiend verhaal over de expeditie die de schrijver Baird T. Spalding met enkele metgezellen heeft gemaakt naar de Himalaya waar ze de Meesters van het Oosten hebben ontmoet.

Spalding deed unieke ontdekkingen betreffende de leer van Jezus en de levens van de Grote Meesters waar hij mee sprak. Deze ontdekkingen, lessen en ervaringen worden opgetekend in dit boek. Spalding heeft nooit beweerd dat hij een groot genezer, ziener of iets dergelijks zou zijn. Het ging hem om het ware Leven van ieder individu, “De Christus is in ieder van u”, dat is het belangrijkste waarvan hij wilde dat iedereen het besefte. Daar gaat het in dit boek dan ook over.

Het is een wonderlijk boek. Mensen kunnen over afstand reizen zonder vervoer. Van het ene op het andere moment zijn ze ergens anders, terwijl dit rationeel niet mogelijk zou zijn. Tijdens de reizen is aan voedsel nooit een gebrek, ook al is er weinig of niets voorhanden. Het doet denken aan het verhaal van de wonderbaarlijke spijziging uit het bijbel. De verhalen zullen voor de een onwaarschijnlijk lijken, terwijl ze voor een ander een bron van wijsheid zijn, een gevoel van thuiskomen betekenen en tot een beter begrijpen leiden. Ze bevatten bijvoorbeeld een andere uitleg van de bekende Bijbelverhalen/teksten, dat zet de betekenis van die verhalen in een heel ander licht. Dat vond ik heel interessant en heel verfrissend. De beschrijvingen van de landschappen en de natuur zijn prachtig.

Een mooi stukje:

“…De mens begint zich te realiseren dat elk ander mens zijn broeder is in plaats van zijn vijand. Wanneer de mens dit ten volle beseft, zal hij inzien dat omdat allen uit de ene Bron afkomstig zijn, allen ook weer naar die Bron moeten terugkeren, en werkelijk als broeders moeten worden. Dan zal hij in de hemel zijn en beseffen dat de hemel de innerlijke vrede en harmonie betekent die de mens gewoon hier op aarde creëert. Hij zal dan begrijpen dat God in hem woont, en niet alleen in hem, maar in alles om hem heen, in elke rots, elke boom, elke plant, elke bloem, in elk schepsel; dat God aanwezig is in de lucht die hij inademt, het water dat hij drinkt, het geld dat hij uitgeeft; dat God de essentie is van alle dingen. Wanneer hij ademt, ademt hij evenzeer God als lucht; wanneer hij geniet van voedsel, geniet hij evenzeer van God als van voedsel…“

Het is geen boek om in één keer uit te lezen, maar wel een boek dat je nog eens ter hand neemt om iets weer na te lezen. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn door dit boek, ik denk dat enige feeling met spiritualiteit wel een pré is. Maar er is zoveel te lezen wat bijzonder is dat ik alleen maar kan zeggen: lees het boek en neem in je hart mee wat voor jou van waarde is.

Lees minder

Een lange ontdekkingsreis en niet zomaar een boek dat je op een zondagmiddag uitleest

 • Marga van den Boom
 • 18/05/2022

Dit boek is uitermate geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in het hoe en waarom het leven loopt zoals het loopt. Het is een lange ontdekkingsreis ...

Lees recensie

Dit boek is uitermate geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in het hoe en waarom het leven loopt zoals het loopt. Het is een lange ontdekkingsreis en niet zomaar een boek dat je op een zondagmiddag uitleest. Het is een lange reis, uitvoerig beschreven, leerzaam en biedt stof tot nadenken.

Het boek is dikker dan ik verwachtte, maar geeft wel een goed wereldbeeld dat van alle tijden is en verklaringen geeft over zaken die niet te verklaren zijn. Voor wie zijn levenslessen beter wil begrijpen is dit boek zeker een aanrader.

Het boek is zeer bijzonder, heeft een mooie rustige harde kaft met een mooie illustratie van tempels op de Himalaya, waar de reis zich voornamelijk afspeelt en toch ook weer niet. Iedereen is met elkaar verbonden en de wijze lessen inspireren tot nader onderzoek en geeft handvatten om zelf te onderzoeken. Het is een eyecatcher op de leesplank of het nachtkastje en ook zeer geschikt om af en toe eens in te lezen als men niet te gehaast is. De verhalen bieden rust en verruimen de geest.

Lees minder

Een bijbel van spiritualiteit en oosterse meesters

 • Dana
 • 25/05/2022

Een indrukwekkend boek. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het uit de verpakking haalde; een stuk dikker dan ik had verwacht, het leek haast een ...

Lees recensie

Een indrukwekkend boek. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het uit de verpakking haalde; een stuk dikker dan ik had verwacht, het leek haast een bijbel. Misschien is het dat in een bepaald opzicht ook wel: een bijbel van spiritualiteit en oosterse meesters. In het voorwoord wordt ook een link gelegd tussen het leven en onderricht van de Meesters die in dit boek aan bod komen, en dat van Jezus van Nazareth. Met een tekening van een dorpje tegen de achtergrond van besneeuwde bergen op omslag, en de ondertitel “De complete editie: Deel I t/m VI”, was ik niet alleen onder de indruk, maar wilde ik het ook direct openslaan.

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, een verhaal met een rode draad, losse delen of stukken? Het bleek een combinatie. De inleiding laat je kennismaken met Meester Emil, die de auteur ontmoet in India, en die door een deel van het boek als een van de belangrijkste leermeesters fungeert voor de auteur, en daarmee ook voor de lezer. Het boek bestaat uit diverse delen, en vanaf het tweede deel gebruikt de auteur ook zo min mogelijk namen van mensen en plaatsen. Hij schrijft nog steeds verhalend, wat het goed te volgen maakt, maar het door de abstractie en dikte is het geen boek dat je in één keer kunt lezen, of elke dag blijft pakken. Ik zou het daarom ook niet zomaar aanraden aan vrienden en familie, maar meer aan degenen die al geïnteresseerd zijn in spiritualiteit, en echt heel veel meer willen weten over oosterse wijsheden.

Lees minder

DEEL I 9

Voorwoord 11
Kennismaking met de Meester Emil 12
Kerstochtend: Emil spreekt over Jezus 17
De Wet 20
Astrale projectie 25
Leringen van de Siddha’s; het Goddelijke kind 28
Bezoek aan de ‘Tempel van Stilte’ 32
De geestelijke aard van de werkelijkheid 38
Over water lopen 46
De Tempel van Genezing 49
Emil spreekt over Amerika 52
Een comfortabele pleisterplaats 60
De sneeuwmensen van de Himalaya 63
Nieuw licht op de lessen van Jezus 67
Genezingen 71
Ontmoeting met de schrijver van de annalen 74
Transformatie 78
De tempel bij de bergpas; visioen op het tempeldak 81
De zuster van Emil 85
Voordracht uit de annalen 90
Kennismaking met Emils moeder 93
Een maaltijd met de Meesters 98
Ontmoeting met een onbekende Meester 110
Winterverblijf 118
Oudejaarsavond: samenkomst van de Meesters 120
Aanhangsel 126

DEEL II 129

Voorwoord 129
Bezoek aan de Tempel van het Grote Tau-kruis 130
De kleitabletten 141
Bezoek van Meester Jezus 151
Leringen van Jezus 156
Jezus bespreekt wat de hel is; wat God is 161
Het mysterie van gedachtetrillingen 168
ankBWdemeestersvanhetverreoosten1121-new.indd 5 04-01-2022 08:58
Een wedergeborene spreekt 173
De levenskracht 178
Bezoek van bandieten 182
Jezus voedt de menigte 192
De macht van het denken 201
Een oude beschaving 209
Een verslag van een genezingservaring; Jezus en Boeddha bezoeken de groep 213
Maaltijd bij het dorpshoofd: ontmoeting met de lama’s 226
De hogepriester spreekt 229
Oudjaar in het bijzijn van Jezus en Boeddha 236

DEEL III 246

Voorwoord 247
Een van de Meesters spreekt over het Christusbewustzijn 251
Bandieten sturen een koerier 259
De beschermende kracht van liefde 265
De aanval wordt afgeslagen 271
De God-mens 276
De geestelijke ontwikkeling van de mensheid 281
Wat kosmische energie is 288
De reis naar Lhasa 299
Ontvangst bij de Dalai Lama 306
De marmeren tabletten 312
Bezoek aan de tempel Pora-tat-sanga 321
Uitleg over de geheimen van levitatie 327
Het Godbeginsel 333
Een twijfelaar raakt overtuigd van het bestaan van Jezus 338
Verwezenlijking van de Christus 345
De Rishi 352
De topsteen van de piramide 357
Volharding 369
Aanhangsel 374

DEEL IV 377

De grote witte broederschap en wereldvrede 378
De ene geest 387
De tweeledige geest 397
Basis van de komende maatschappelijke reorganisatie 407
De macht van het gesproken woord 417
Bewustzijn 428
God 441
De mens 455
Het leven 466
Het Universum 477
Uw zelf 488
Prana 499
De kwantumtheorie 508
Samenvatting 517

DEEL V 525

Opdracht 526
Noot van de redactie 527
Voorwoord 528
Beelden van vroegere gebeurtenissen 529
Ken uzelf 534
Bestaat er een God? 541
Het eeuwige leven 547
Het goddelijke patroon 560
‘Weet dat u weet’ 568
De werkelijkheid 577
Meesterschap over de dood 583
De wet van voorziening 590
‘De waarheid zal u vrijmaken’ 594
Mensen die wandelden met de meester 602
Credo 606

DEEL VI 609

Bericht van de uitgever 612
Bladzijden uit Mind Magazine 1935-1937 615
De boodschap en de boodschapper 617
Biografische schets: Baird T. Spalding 620
Lezing bij Triunity, Los Angeles, 28 juli 1935 622
Zonder titel 625
Zonder titel 632
Gebruik uw door God gegeven vermogens 637
Lezing in Hollywood, Los Angeles, 14 augustus 1935 640
Goddelijk meesterschap 645
Zonder titel 648
Zonder titel 651
Zonder titel 655
Zonder titel 659
De kracht van het denken 664
De kracht van positief denken 672
Spirituele harmonie 676
Beginsel in handelen 679
De endocriene klieren 682
Oprijzen uit beperking 686
Eeuwige jeugd 690
Zonder titel 693
Manuscripten en documenten 697
Het oorspronkelijke Onze Vader 698
‘U hebt elk vals verhaal bedacht’* 699
‘Spreek nu tot de Christus in u’ 700
De wolkenlopers van Kasjmir 701
‘God de kracht van vibratie’ 705
‘De hoogste geest bevat geen geheimen’ 707
‘Jezus zei…’ 709

Baird T. Spalding: een lofrede 711
Baird T. Spalding: een memoir 716
Uit het ‘verloren’ Spalding-archief 720
Biografische schets Baird T. Spalding 791

Wat vinden anderen van 'De Meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding

35,00

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 19.99

Meer info ➔

Hardback
Op voorraad
 • Gratis verzending
 • Op werkdagen voor 20.00 besteld, binnen 48 uur in huis (NL)

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 19.99


Over de auteur ➔

Baird T. Spalding

Baird T. Spalding

Baird T. Spalding (1858-1953) verhuisde als vierjarige van Engeland naar India en was sindsdien verknocht aan dat land. Hij studeerde en werkte in Californië en Duitsland (archeologie). Zijn leven lang gaf hij lezingen en schreef hij artikelen over de Meesters.

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020218923
 • Pagina's: 800 pagina's
 • Vertaler: Chris Mouwen
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'De Meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding?

Gaat van een avonturenboek over in een spiritueel boek

 • Lilian Leer
 • 18/05/2022

Ondanks dat het niet gebonden is, is dit een mooi stevig boek met fijne kwaliteit papier en een mooie omslag. Het boek is wel bijna 800 pagina’s en nogal ...

Lees recensie

Ondanks dat het niet gebonden is, is dit een mooi stevig boek met fijne kwaliteit papier en een mooie omslag. Het boek is wel bijna 800 pagina’s en nogal zwaar daardoor. Ik vond het eerste deel nogal formeel geschreven, maar ik vond dit niet vreemd aangezien de schrijver dit schreef in 1894. Na een tijdje gelezen te hebben, merkte ik dit een stuk minder en werd ik zo het boek ingezogen.

Dit boek begint als een regelrecht avonturenboek, iets wat ik ook verwachtte. Baird T. Spalding reist in 1894 met een onderzoeksgroep naar het verre oosten waar hij de meesters ontmoet. Deze meesters nemen de onderzoeksgroep mee op een reis door verschillende landen en laten zien hoe hun leven en leringen eruitzien. Daardoor verandert de toon na een tijd. Het gaat van een  avonturenboek over in een spiritueel boek. Dit is niet een boek dat je zomaar even uitleest, maar meer een boek dat je er nog eens bij pakt of naleest. Dit boek wil je vaker lezen.

Het boek gaat niet over de verschillen, maar juist over de overeenkomsten in geloof. Dit boek is een hoop- en liefdevolle boodschap. Over dat de tijd is gekomen om te kiezen tussen geloofsovertuiging en de broederschap van de mens. Deze meesters willen door liefde kennis en verlichting brengen.

Ik wilde de dingen die ik echt interessant vond gaan aanstrepen, maar ik ben na een tijd maar weer gestopt, want dan kon ik het hele boek wel kleuren. Het is een aaneenschakeling van mooie, diepe leringen en zeker de moeite waard.

Lees minder

Voor de een onwaarschijnlijk, voor een ander een bron van wijsheid en een gevoel van thuiskomen

 • Ali Manenschijn-Ponsteen
 • 17/05/2022

“De Meesters van het Verre Oosten, een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw.” Dat lees ik op de achterkant van het boek. Op de ...

Lees recensie

“De Meesters van het Verre Oosten, een van de meest spraakmakende spirituele boeken van de 20e eeuw.” Dat lees ik op de achterkant van het boek. Op de voorkant staat een rustige afbeelding van hoge spitse bergen, gebouwen waarover een oranje/rode gloed schijnt en aan de zijkant hiervan nog een verdwaald geel stuk papier met tekst. Al lezende in het boek worden deze beelden duidelijk. Dorpjes in de bergen, een avondzon die een prachtige kleur geeft aan de huizen en oude manuscripten die gelezen worden.

Het is een omvangrijk boek van 795 pagina’s, maar het leest makkelijk. Het is een mooi en boeiend verhaal over de expeditie die de schrijver Baird T. Spalding met enkele metgezellen heeft gemaakt naar de Himalaya waar ze de Meesters van het Oosten hebben ontmoet.

Spalding deed unieke ontdekkingen betreffende de leer van Jezus en de levens van de Grote Meesters waar hij mee sprak. Deze ontdekkingen, lessen en ervaringen worden opgetekend in dit boek. Spalding heeft nooit beweerd dat hij een groot genezer, ziener of iets dergelijks zou zijn. Het ging hem om het ware Leven van ieder individu, “De Christus is in ieder van u”, dat is het belangrijkste waarvan hij wilde dat iedereen het besefte. Daar gaat het in dit boek dan ook over.

Het is een wonderlijk boek. Mensen kunnen over afstand reizen zonder vervoer. Van het ene op het andere moment zijn ze ergens anders, terwijl dit rationeel niet mogelijk zou zijn. Tijdens de reizen is aan voedsel nooit een gebrek, ook al is er weinig of niets voorhanden. Het doet denken aan het verhaal van de wonderbaarlijke spijziging uit het bijbel. De verhalen zullen voor de een onwaarschijnlijk lijken, terwijl ze voor een ander een bron van wijsheid zijn, een gevoel van thuiskomen betekenen en tot een beter begrijpen leiden. Ze bevatten bijvoorbeeld een andere uitleg van de bekende Bijbelverhalen/teksten, dat zet de betekenis van die verhalen in een heel ander licht. Dat vond ik heel interessant en heel verfrissend. De beschrijvingen van de landschappen en de natuur zijn prachtig.

Een mooi stukje:

“…De mens begint zich te realiseren dat elk ander mens zijn broeder is in plaats van zijn vijand. Wanneer de mens dit ten volle beseft, zal hij inzien dat omdat allen uit de ene Bron afkomstig zijn, allen ook weer naar die Bron moeten terugkeren, en werkelijk als broeders moeten worden. Dan zal hij in de hemel zijn en beseffen dat de hemel de innerlijke vrede en harmonie betekent die de mens gewoon hier op aarde creëert. Hij zal dan begrijpen dat God in hem woont, en niet alleen in hem, maar in alles om hem heen, in elke rots, elke boom, elke plant, elke bloem, in elk schepsel; dat God aanwezig is in de lucht die hij inademt, het water dat hij drinkt, het geld dat hij uitgeeft; dat God de essentie is van alle dingen. Wanneer hij ademt, ademt hij evenzeer God als lucht; wanneer hij geniet van voedsel, geniet hij evenzeer van God als van voedsel…“

Het is geen boek om in één keer uit te lezen, maar wel een boek dat je nog eens ter hand neemt om iets weer na te lezen. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn door dit boek, ik denk dat enige feeling met spiritualiteit wel een pré is. Maar er is zoveel te lezen wat bijzonder is dat ik alleen maar kan zeggen: lees het boek en neem in je hart mee wat voor jou van waarde is.

Lees minder

Een lange ontdekkingsreis en niet zomaar een boek dat je op een zondagmiddag uitleest

 • Marga van den Boom
 • 18/05/2022

Dit boek is uitermate geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in het hoe en waarom het leven loopt zoals het loopt. Het is een lange ontdekkingsreis ...

Lees recensie

Dit boek is uitermate geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in het hoe en waarom het leven loopt zoals het loopt. Het is een lange ontdekkingsreis en niet zomaar een boek dat je op een zondagmiddag uitleest. Het is een lange reis, uitvoerig beschreven, leerzaam en biedt stof tot nadenken.

Het boek is dikker dan ik verwachtte, maar geeft wel een goed wereldbeeld dat van alle tijden is en verklaringen geeft over zaken die niet te verklaren zijn. Voor wie zijn levenslessen beter wil begrijpen is dit boek zeker een aanrader.

Het boek is zeer bijzonder, heeft een mooie rustige harde kaft met een mooie illustratie van tempels op de Himalaya, waar de reis zich voornamelijk afspeelt en toch ook weer niet. Iedereen is met elkaar verbonden en de wijze lessen inspireren tot nader onderzoek en geeft handvatten om zelf te onderzoeken. Het is een eyecatcher op de leesplank of het nachtkastje en ook zeer geschikt om af en toe eens in te lezen als men niet te gehaast is. De verhalen bieden rust en verruimen de geest.

Lees minder

Een bijbel van spiritualiteit en oosterse meesters

 • Dana
 • 25/05/2022

Een indrukwekkend boek. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het uit de verpakking haalde; een stuk dikker dan ik had verwacht, het leek haast een ...

Lees recensie

Een indrukwekkend boek. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het uit de verpakking haalde; een stuk dikker dan ik had verwacht, het leek haast een bijbel. Misschien is het dat in een bepaald opzicht ook wel: een bijbel van spiritualiteit en oosterse meesters. In het voorwoord wordt ook een link gelegd tussen het leven en onderricht van de Meesters die in dit boek aan bod komen, en dat van Jezus van Nazareth. Met een tekening van een dorpje tegen de achtergrond van besneeuwde bergen op omslag, en de ondertitel “De complete editie: Deel I t/m VI”, was ik niet alleen onder de indruk, maar wilde ik het ook direct openslaan.

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, een verhaal met een rode draad, losse delen of stukken? Het bleek een combinatie. De inleiding laat je kennismaken met Meester Emil, die de auteur ontmoet in India, en die door een deel van het boek als een van de belangrijkste leermeesters fungeert voor de auteur, en daarmee ook voor de lezer. Het boek bestaat uit diverse delen, en vanaf het tweede deel gebruikt de auteur ook zo min mogelijk namen van mensen en plaatsen. Hij schrijft nog steeds verhalend, wat het goed te volgen maakt, maar het door de abstractie en dikte is het geen boek dat je in één keer kunt lezen, of elke dag blijft pakken. Ik zou het daarom ook niet zomaar aanraden aan vrienden en familie, maar meer aan degenen die al geïnteresseerd zijn in spiritualiteit, en echt heel veel meer willen weten over oosterse wijsheden.

Lees minder
Inhoud ➔

DEEL I 9

Voorwoord 11
Kennismaking met de Meester Emil 12
Kerstochtend: Emil spreekt over Jezus 17
De Wet 20
Astrale projectie 25
Leringen van de Siddha’s; het Goddelijke kind 28
Bezoek aan de ‘Tempel van Stilte’ 32
De geestelijke aard van de werkelijkheid 38
Over water lopen 46
De Tempel van Genezing 49
Emil spreekt over Amerika 52
Een comfortabele pleisterplaats 60
De sneeuwmensen van de Himalaya 63
Nieuw licht op de lessen van Jezus 67
Genezingen 71
Ontmoeting met de schrijver van de annalen 74
Transformatie 78
De tempel bij de bergpas; visioen op het tempeldak 81
De zuster van Emil 85
Voordracht uit de annalen 90
Kennismaking met Emils moeder 93
Een maaltijd met de Meesters 98
Ontmoeting met een onbekende Meester 110
Winterverblijf 118
Oudejaarsavond: samenkomst van de Meesters 120
Aanhangsel 126

DEEL II 129

Voorwoord 129
Bezoek aan de Tempel van het Grote Tau-kruis 130
De kleitabletten 141
Bezoek van Meester Jezus 151
Leringen van Jezus 156
Jezus bespreekt wat de hel is; wat God is 161
Het mysterie van gedachtetrillingen 168
ankBWdemeestersvanhetverreoosten1121-new.indd 5 04-01-2022 08:58
Een wedergeborene spreekt 173
De levenskracht 178
Bezoek van bandieten 182
Jezus voedt de menigte 192
De macht van het denken 201
Een oude beschaving 209
Een verslag van een genezingservaring; Jezus en Boeddha bezoeken de groep 213
Maaltijd bij het dorpshoofd: ontmoeting met de lama’s 226
De hogepriester spreekt 229
Oudjaar in het bijzijn van Jezus en Boeddha 236

DEEL III 246

Voorwoord 247
Een van de Meesters spreekt over het Christusbewustzijn 251
Bandieten sturen een koerier 259
De beschermende kracht van liefde 265
De aanval wordt afgeslagen 271
De God-mens 276
De geestelijke ontwikkeling van de mensheid 281
Wat kosmische energie is 288
De reis naar Lhasa 299
Ontvangst bij de Dalai Lama 306
De marmeren tabletten 312
Bezoek aan de tempel Pora-tat-sanga 321
Uitleg over de geheimen van levitatie 327
Het Godbeginsel 333
Een twijfelaar raakt overtuigd van het bestaan van Jezus 338
Verwezenlijking van de Christus 345
De Rishi 352
De topsteen van de piramide 357
Volharding 369
Aanhangsel 374

DEEL IV 377

De grote witte broederschap en wereldvrede 378
De ene geest 387
De tweeledige geest 397
Basis van de komende maatschappelijke reorganisatie 407
De macht van het gesproken woord 417
Bewustzijn 428
God 441
De mens 455
Het leven 466
Het Universum 477
Uw zelf 488
Prana 499
De kwantumtheorie 508
Samenvatting 517

DEEL V 525

Opdracht 526
Noot van de redactie 527
Voorwoord 528
Beelden van vroegere gebeurtenissen 529
Ken uzelf 534
Bestaat er een God? 541
Het eeuwige leven 547
Het goddelijke patroon 560
‘Weet dat u weet’ 568
De werkelijkheid 577
Meesterschap over de dood 583
De wet van voorziening 590
‘De waarheid zal u vrijmaken’ 594
Mensen die wandelden met de meester 602
Credo 606

DEEL VI 609

Bericht van de uitgever 612
Bladzijden uit Mind Magazine 1935-1937 615
De boodschap en de boodschapper 617
Biografische schets: Baird T. Spalding 620
Lezing bij Triunity, Los Angeles, 28 juli 1935 622
Zonder titel 625
Zonder titel 632
Gebruik uw door God gegeven vermogens 637
Lezing in Hollywood, Los Angeles, 14 augustus 1935 640
Goddelijk meesterschap 645
Zonder titel 648
Zonder titel 651
Zonder titel 655
Zonder titel 659
De kracht van het denken 664
De kracht van positief denken 672
Spirituele harmonie 676
Beginsel in handelen 679
De endocriene klieren 682
Oprijzen uit beperking 686
Eeuwige jeugd 690
Zonder titel 693
Manuscripten en documenten 697
Het oorspronkelijke Onze Vader 698
‘U hebt elk vals verhaal bedacht’* 699
‘Spreek nu tot de Christus in u’ 700
De wolkenlopers van Kasjmir 701
‘God de kracht van vibratie’ 705
‘De hoogste geest bevat geen geheimen’ 707
‘Jezus zei…’ 709

Baird T. Spalding: een lofrede 711
Baird T. Spalding: een memoir 716
Uit het ‘verloren’ Spalding-archief 720
Biografische schets Baird T. Spalding 791

Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'De Meesters van het Verre Oosten' van Baird T. Spalding

Dit boek is onderdeel van AnkhHermes Klassiekers