Wijsheid van Eckhart Tolle in tijden van corona

Laatste update door Obe Alkema op 16 december 2021

Hoe kun je de kracht van het Nu ervaren in tijden van corona? In dit artikel vind je video's waarin Eckhart Tolle je naar het Nu gidst.

Ook (en juist) in tijden van corona is Eckhart Tolle onze gids voor een bewust en gelukkig leven. Niet alleen door zijn tijdloze wijsheid in boeken als De kracht van het Nu, waarin hij dit zegt:

Als je de door het verstand geschapen tegenstellingen achter je hebt gelaten, word je net een diep meer. De uiterlijke situatie van je leven en wat daar gebeurt, is de oppervlakte van het meer. Die is soms rustig, soms winderig en ruw, helemaal afhankelijk van de cyclus van de seizoenen. Maar in de diepte is het meer altijd onberoerd. Jij bent dat hele meer, niet alleen maar de oppervlakte, en je staat in contact met je eigen diepte, die volkomen stil blijft. Je biedt geen verzet door je mentaal vast te klampen aan een bepaalde situatie. Je innerlijke vrede hangt er niet van af. Je woont in Zijn – onveranderlijk, tijdloos, onsterfelijk – en je bent voor vervulling of geluk niet meer afhankelijk van de uiterlijke wereld van voortdurend veranderende vormen. (pagina 160-161)

Maar ook in zijn video’s op Youtube deelt Eckhart Tolle zijn wijsheid. Wij tippen de volgende video’s die inhaken op de huidige omstandigheden, gedomineerd door corona. Allereerst raden we ‘Staying Conscious in the Face of Adversity’ aan, een ‘special message’ van Eckhart Tolle.

https://www.youtube.com/watch?v=wKpmXhGVMxI

In de tweede video, ‘There Is Another Way’, zegt Tolle dat mensen zichzelf jarenlang en soms een heel leven ongelukkig maken zonder dat ze het zelf doorhebben. Ze hebben nooit geleerd een onderscheid te maken tussen situaties waarin ze zich bevinden en dat wat de geest aan die situaties toevoegt, waardoor ze die anders ervaren. Misschien heb je nu de tijd om de aandacht te vestigen op het huidige moment en het Nu te ervaren.

Laat de wijsheid van Eckhart Tolle in tijden van corona je erbij helpen.

https://www.youtube.com/watch?v=5MG1XcntrT4

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Je kunt je leven helen
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *