ParaVisie Award voor De vijfde dementie

Laatste update door Team AnkhHermes op 19 juni 2024

Evelien Pullens wint de ParaVisie Award voor Boek van het Jaar 2022 voor haar boek De vijfde dementie.

Hoe ziet de binnenwereld van mensen met dementie eruit? Evelien Pullens schrijft erover in De vijfde dementie, dat de winnaar van de ParaVisie Award voor Boek van het Jaar 2022 is. Pullens werd geïnspireerd door haar moeder en de vele mensen met dementie en hun naasten die zij begeleidt in haar praktijk. Door mee te kijken naar hun innerlijke verhalen, licht ze een tipje van de sluier op van wat er zich in het hoofd van mensen met dementie afspeelt.

De vijfde dementie gaat, zoals Pullens in haar voorwoord schrijft, verder waar haar vorige boek, De vierde dementie ophield, want er zijn weer zoveel nieuwe verhalen om te vertellen. De binnenwereld en de andere dimensie waar mensen met dementie vaak in verkeren is niet zo gemakkelijk te begrijpen. Als je het naar de oppervlakte kunt brengen en kunt zien wat er innerlijk leeft, geeft het troost, acceptatie en praktische handvatten. Ik wil mijn ervaringen en ontdekkingen graag delen. Ik hoop dat ik daarmee meer begrip voor de intense processen die mensen met dementie doormaken kan creëren en zo kan bijdragen aan het afstemmen en meebewegen.

Het boek is, zo valt te lezen op de website van ParaVisie, ‘een indrukwekkend, persoonlijk en ontroerend verslag’ en laat zien ‘hoe dementie niet alléén maar grauw en grijs hoeft te zijn, maar daarentegen ook tot onvermoede ontwikkelingen zoals intuïtieve en spirituele groei kan leiden.


De vijfde dementie

De vijfde dementie

In ‘De vijfde dementie’ schrijft Evelien Pullens over de binnenwereld van mensen met dementie en hoe je daar als omgeving op af kunt stemmen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,50 met gratis verzending.

Bestellen

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Zelfherstel van binnenuit: leer meer over de helende kracht in jezelf
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *