Ontdek de spirituele boeken en auteurs van AnkhHermes

Laatste update door Obe Alkema op 29 maart 2024

Welke auteurs en boeken heeft AnkhHermes in haar fonds zitten? We zetten negen van onze auteurs op een rijtje.

Wij van Uitgeverij AnkhHermes zijn gespecialiseerd in het uitgeven van boeken op het gebied van spiritualiteit, esoterie, zelfontwikkeling, psychologie en gezondheid. Ook oude wijsheid, nieuwe wetenschap en alternatieve geneeskunde zijn thema’s waar we veel aandacht aan besteden en waarover we de beste boeken publiceren. Maak in dit artikel kennis met onze spirituele boeken en auteurs.

De missie van AnkhHermes

Onze uitgeverij is inmiddels honderd jaar oud en nog altijd toonaangevend op de bovengenoemde gebieden. Een aantal van de bekendste auteurs op het gebied van spiritualiteit en zelfhulp publiceren wij, zoals Eckhart Tolle en Louise Hay. Hun boeken, net als al onze boeken, hebben tot doel om lezers te inspireren en te helpen bij hun persoonlijke groei en welzijn.

Behalve deze golden oldies en vaste waarden publiceren we nieuwe stemmen die voor bewustwording en levensverdieping zorgen. Dit zijn belangrijke thema’s in de levens van talloze mensen. Wij reiken een hand uit en delen kennis uit alle windhoeken om mensen hun eigen weg te laten vinden.

Onze lezers leren niet alleen zichzelf, hun lichaam en hun ziel kennen dankzij onze boeken, maar ook hun omgeving. We bieden hun een steuntje in de rug om het heden en verleden onder ogen te komen, hun relaties, hun eigen overtuigingen, zodat ze kunnen leven zoals zij willen.

Hoe blijf je op de hoogte?

Je blijft niet alleen via onze publicaties op de hoogte van wat wij doen, maar ook door artikelen, recensies en testimonials van lezers en interviews te lezen. Op onze zustersite Inspirerend leven vind je veel informatie over de spirituele onderwerpen, boeken en auteurs die ons aan het hart gaan, maar neem ook een kijkje op onze eigen blog voor de laatste publicaties, besprekingen en onderwerpen. Hier kun je onze blog bijhouden.

Elke week versturen wij een nieuwsbrief aan onze lezers, waarin we net verschenen en te verwachten titels uitlichten en het laatste nieuws delen. Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen? Je kunt je heel gemakkelijk inschrijven en ontvangt dan ook een gratis e-book met zeven meditaties voor lichaam, geest en ziel. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Onze auteurs

Eckhart Tolle en Louise Hay zijn lange niet de enige bekende en invloedrijke auteurs die wij uitgeven. Hieronder lichten we negen van hen uit.

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle

Tolle is bekend van het nog immer populaire spirituele boek De kracht van het Nu, zijn optreden bij Oprah én als jarenlange bestseller bij onze uitgeverij is Tolle als spirituele auteur niet te missen.

Deze leermeester ontmaskert de macht die je gedachten over je hebben waardoor je in het nu ontdekt hoe vrij en vredig je bent vanuit je diepste essentie. Met De kracht van het Nu laat je je onderwijzen door Tolle en zet je de eerste stap naar vrede. Bekijk hier De kracht van het Nu.

Alan Watts

Hoewel Alan Watts al vijftig jaar dood is, blijven zijn woorden nog altijd tot de verbeelding spreken. Watts weet met weinig woorden veel te zeggen, misschien ken je hem wel van zijn inspirerende quotes.

Hij wil dat je je bevrijd van je beperkte denken, zoals het invloedrijke boek Weg van het denken duidelijk maakt. Lees hier meer over Weg van het denken.

Gregg Braden

Gregg Braden is een populaire schrijver die werkt op het snijvlak tussen wetenschap en spiritualiteit. Zijn bestseller De mens als ontwerp vertelt een revolutionair nieuw verhaal over de mens en hoe we zijn geworden wie we zijn, waarmee we aan het begin van een mooiere toekomst staan. Ontdek de buitengewone ontdekkingen van De mens als ontwerp.

Hans Stolp auteur bij Uitgeverij AnkhHermes
Hans Stolp

Hans Stolp

Stolp is al jaren een geliefd fondsauteur en schrijft over uiteenlopende onderwerpen die door één rode draad met elkaar verbonden worden: het esoterische christendom. Of hij nu liefdevol over Rudolf Steiner schrijft of zijn gedachten over eenzaamheid of dementie deelt, zijn diepmenselijke en empathische blik en pen spreken altijd boekdelen. Bekijk hier alle spirituele boeken van Hans Stolp.

Bruce Lipton

Net als Gregg Braden is celbioloog Bruce Lipton ook iemand die het verband tussen wetenschap en spiritualiteit bij een groter publiek bekend maakte. Hij is een vertegenwoordiger van wat de ‘nieuwe biologie‘ genoemd wordt.

Het baanbrekende De biologie van de overtuiging van Lipton werpt een bijzonder licht op wie we zijn. Wij zijn geen slachtoffer van onze genen, maar we kunnen ons welbevinden beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen. Laat je verpletteren door zijn ontdekking in De biologie van de overtuiging.

Alberto Villoldo

Als je je wilt verdiepen in de geneeskunde van Zuid-Amerikaanse sjamanen, dan kun je niet om het werk van Alberto Villoldo heen. Wijsheid van medicijnmannen en -vrouwen uit de Amazone combineert hij met moderne wetenschap tot een holistische aanpak om je gezondheid te verbeteren. Lees er alles over in zijn standaardwerk Mind Body Spirit.

Behalve aan lichamelijke gezondheid besteedt Villoldo ook uitgebreid aandacht aan de ziel en de geest. In Afdalen in je ziel zet hij de sjamanistische techniek van soul retrieval uiteen, waarmee je je verloren zielsdelen kunt herstellen. Hier kun je je verdiepen in Afdalen in je ziel.

Louise Hay

Louise Hay
Louise Hay

Hay was de grande dame van de zelfhulp dankzij haar everseller Je kunt je leven helen. Ze schreef dit boek om met haar lezers te delen wat ze wist en onderwees: ‘Weet dat ik je liefdevol steun wanneer je met deze ideeën werkt.’ Benieuwd? Lees hier meer over Je kunt je leven helen.

Haar ideeën en visie doorweeft Hay met meditaties. In haar eigen woorden: ‘een stroom positieve ideeën, ontworpen om het bewustzijn te veranderen.’ Een aantal van deze meditaties bieden wij als luisterboek aan. Wil je weten wat ze je te bieden heeft? Bekijk de serie ‘Wijsheid van Louise Hay’ hier.

Marianne Williamson

Iemand die goed geluisterd heeft naar de lessen van Een Cursus in Wonderen is Marianne Williamson. Zij baseert zich in haar bestseller Terugkeer naar liefde op de uitgangspunten van de Cursus. Liefde is de drijvende kracht achter alles. Wat er ook gebeurt, liefde is het antwoord. Lees hier meer over Terugkeer naar liefde.

Don Miguel Ruiz

In de boeken van Ruiz staat Tolteekse wijsheid centraal die uitgaat van vier inzichten. Allereerst moet je onberispelijk zijn in je woorden, niets persoonlijk opvatten, niet uitgaan van veronderstellingen en altijd je best doen. Hoe je deze in de praktijk bent, lees je in kleinoden als De vier inzichten of De drie vragen.

Meer weten over onze spirituele auteurs?

Obe Alkema

Binnen AnkhHermes verzorg ik de audioboeken en de website, ontferm ik me over de metadata van al onze titels en bouw ik aan de Patroon-serie, waarin AnkhHermes spirituele poëzie en poëtische wijsheid verzamelt.

Lees ook

Manifesteren: werkt dat nu wel of niet?
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *