De spirituele uitgeverij van Nederland
Hans Stolp

Alle boeken van Hans Stolp

Hans Stolp is pastor, auteur en veelgevraagd spreker. In zijn werk maakt hij de oorspronkelijke, spirituele of esoterische traditie (weer) voor een breed publiek toegankelijk. Op deze pagina vind je alle boeken van Hans Stolp die bij Uitgeverij AnkhHermes in druk zijn. Hij werd “verbinder tussen de oude traditie en de nieuwe spiritualiteit” genoemd in De Nachtzoen.

Het esoterische christendom: wat is het?

De esoterische traditie
Het woord esoterisch betekent 1. geheim en 2. innerlijk. Het gaat daarbij om een geheime traditie die ons helpt om zicht op onszelf te krijgen – en dus: zelfinzicht.
Het staat tegenover het woord exoterisch dat uiterlijk of buitenbetekent. Het gaat daarbij om een traditie die voor iedereen zichtbaar is en die verwijst naar regels en leringen die van buiten onszelf komen.
Lees hier verder op de website van Hans Stolp. 

Uit de krant: een interview met Hans Stolp over Rudolf Steiner

Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie, is ‘de grote meester die we nodig hebben in deze tijd’, vindt zijn biograaf Hans Stolp.
Door: Alexandra van Ditmars 

Vijfentwintig jaar geleden snuffelde Hans Stolp (1942) rond op een rommelmarkt in Heerenveen. Tussen afgedankt speelgoed en oud serviesgoed zag hij vier boeken liggen van de Oostenrijker Rudolf Steiner (1861-1925), grondlegger van de antroposofie, voor een gulden per stuk. Stolp besloot ze te kopen. Die avond begon hij te lezen en hij las de hele nacht door. Stolp: “Vanaf dat moment heb ik elke dag wel iets van of over Steiner gelezen.”

Lees hier de rest van het interview op de website van Trouw.