Manifestatie van de scheppende bron van liefde: Willem Glaudemans vertelt over zijn Biblos-serie

Laatste update door Team AnkhHermes op 16 december 2021

Willem Glaudemans vertelt in deze video hoe de scheppende bron van liefde zich in zijn leven heeft gemanifesteerd, met als tastbaar resultaat onder andere zijn Biblos-serie.

“Schepping wil door jou heen komen en als jij blokkades hebt, omdat je zelf plannen hebt, dan stagneert het, maar het blijft wel duwen”, vertelt Willem Glaudemans.

Willem Glaudemans vertelt over het ontstaan van de Biblos-serie. Meer informatie over de Biblos-serie en waar de afzonderlijke delen over gaan, vind je hier. In de video vertelt hij over zijn schrijversdroom die anders zou uitpakken, zijn ontmoeting met Elisabeth Kübler-Ross, en zijn relatie met scheppen. Ook zie je de kunstwerken die Willem Glaudemans geschilderd heeft. Bekijk de video of lees de transcriptie eronder.

Willem Glaudemans: “Toen ik een proefschrift aan het schrijven was over Willem Frederik Hermans, voelde ik: dit is niet waar ik voor gekomen ben. Maar ik wist toen nog niet zo goed: waarvoor dan wel?

Dat werd me heel duidelijk tijdens een workshop bij Elisabeth Kübler-Ross, in mei 1985. Daar heb ik echt een enorme omslag gemaakt. Naderhand wist ik waar mijn leven voor bedoeld is. Ik voelde een innerlijke kracht.

Het was een uitstorting van een totale liefdevolle energie door me heen. Die me daarna nog een aantal maanden bijgebleven is.

Schepping wil door jou heenkomen

Ik was oorspronkelijk Nederlands gaan studeren omdat ik schrijver wilde worden. Dat is gelukt, maar niet romans die ik dacht te gaan schrijven.

De Biblos-serie die bij AnkhHermes is uitgegeven, had ik van tevoren niet op deze manier bedacht. Dat moest ik opzij zetten.

Schepping wil door jou heen komen. Als jij blokkades hebt omdat je zelf plannen hebt, dan stagneert het. Maar het blijft wel duwen. Dat merkte ik ook:als ik er niet mee bezig was, dan voelde ik me ook niet gelukkig.

Hoe de Biblos-serie van Willem Glaudemans vorm kreeg

Ik ben vanaf mijn zestiende met het project bezig geweest, maar in de verkeerde vorm. Het is pas de afgelopen jaren, vanaf 2011, in de goede vorm gekomen.

De vorm maakt mij uiteindelijk niet meer uit. Want ik besef me steeds meer dat het allemaal uit dezelfde bron komt. Of ik nou schrijf, een schilderij maak, of mensen begeleid. Of ik lezingen geef, of andere dingen doe. Het maakt eigenlijk allemaal niet meer uit.

Alles heeft dezelfde bron: de scheppende bron van liefde zou je kunnen zeggen. Tijdens die workshop bij Elisabeth Kübler-Ross, heb ik gezegd dat God mij gebruiken mocht, met mijn talenten. Nou, dan heb je er geen zeggenschap meer over, dan gebeurt het gewoon!

De inspiratie die je meekrijgt

Ik heb er een paar beelden bij. Ten eerste krijg ik inspiratie. Dat komt niet uit mij, of het komt hooguit uit mijn ziel of mijn hogere zelf.

Ten tweede ga ik me steeds meer realiseren dat iedereen hier met een soort lichtzaad is gekomen. Zo ben ik het in beeldspraak genoemd. Het lichtzaad zit in je ziel en wordt op een gegeven moment letterlijk door licht aangeraakt. Dan komt het eruit. Het gaat bloeien.

Zo zie ik ook mijn boeken, het hele project. Ik ben met dat lichtzaad hier gekomen om het hier uit te delen en te laten bloeien. Het wacht op het juiste moment dat het licht erop gaat schijnen en het mag gaan beginnen.

Ik ben altijd verbaasd, verwonderd, wat er uitkomt. Daar kijk ik zelf ook van op: “oh? Dit is het dus, oké.”

Scheppen is vreugde

Dat is vreugde, want ik zeg altijd: scheppen is vreugde. Als het gezwoeg en geploeter wordt, is dat geen schepping meer. Dan ben je aan het knutselen.

Wanneer ik vast was blijven houden aan mijn eigen ideeën dat het een groot dik boek moest worden, dan had dat nooit gewerkt. Dan was er nooit iets verschenen van het geheel. En nu kan ik terugkijken op een serie van acht boeken die er opeens was.

Ik heb alleen maar plezier. Ik ga ook niet meer voor minder.”

Willem Glaudemans


Boek van het Scheppen

Boek van het Scheppen

Met Boek van het Scheppen voltooit Willem Glaudemans zijn achtdelige Biblos-serie: we zijn scheppers in een constant scheppend universum.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,50 met gratis verzending.

Bestellen

Videoportret door: Video’s met Hart en Ziel www.marjoy.nl

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Wat gebeurt er als je doodgaat? Hans Stolp vertelt
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *