Een boek om met je hart te lezen: De vallei van de onsterfelijke meesters

Laatste update door Roos Tesselaar op 16 december 2021

Roos Tesselaar las 'De vallei van de onsterfelijke meesters': "Naarmate het verhaal vorderde, ging ik steeds langzamer lezen. Ik wilde bij de meesters blijven, in hun oase van licht, liefde en vrede."

Een cadeau voor het leven

Toen ik de titel De vallei van de onsterfelijke meesters voor het eerst las, voelde ik meteen: daar wil ik heen! Het was alsof het boek me riep. Het neemt je mee naar een geheime plek in de Himalaya. De heilige Amarpuravallei, waar een meer dan 12.000 jaar oude mystieke traditie huist: de Amartya-meesters. Ook wel de ‘Nazaten van de zon’ genoemd. Aaravindha Himadra is door deze meesters uitgenodigd om naar de vallei te komen – wat echt uniek is! Het klinkt misschien als een sprookje of legende, maar het is een waargebeurd verhaal.

Vertragen en tot jezelf komen

Je reist als lezer mee met de schrijver van het boek. Je bent zijn metgezel tijdens een pittige, maar prachtige reis door eindeloze en ongerepte natuur. Met elke stap die Aaravindha zet, komt er meer rust over hem. Zijn gedachten kalmeren; de ruis in zijn hoofd verdwijnt. En als lezer ervaar je precies hetzelfde. Je laat de drukte van de wereld achter je, vertraagt en komt tot jezelf.

Niet voor niets adviseert Aaravindha in het voorwoord om zijn boek langzaam te lezen. Zo kun je helemaal opgaan in het verhaal en in de spirituele inzichten die je onderweg worden aangereikt: over ontwaken uit de droom (Maya), zelfbevrijding, leven vanuit het licht van onze ware natuur en het overwinnen van de dood.

Een boek om met je hart te lezen

Het zijn wijsheden waar je hoofd niets mee kan. Het is dan ook een boek om met je hart te lezen. Alleen dan kun je de verlichtende inzichten werkelijk ontvangen. Het is alsof de woorden een deur openen. Je krijgt toegang tot een waarheid die je diep vanbinnen weet, maar ‘even’ was vergeten. Je herinnert je de kracht van ware liefde en voelt haar tintelen in jezelf. Dit boek is een reminder, een wake-up call. Een cadeau voor het leven!

portretfoto van Aaravindha Himadra in grijstinten
portret van Aaravindha Himadra

Wil je de reis naar de vallei ondernemen, dan is het handig om enige spirituele kennis in je rugzak te hebben. Het boek bevat namelijk veel termen en begrippen uit het Sanskriet, die niet altijd worden toegelicht. En dan nog. Soms hebben zinnen gewoon tijd nodig om te kunnen landen.

Naarmate het verhaal vorderde, ging ik steeds langzamer lezen. Ik wilde bij de meesters blijven, in hun oase van licht, liefde en vrede. Een paradijs op aarde. Maar toen dacht ik weer aan de woorden van Aaravindha:

‘Zij die de schoonheid en waarde zien die dit boek bevat, kunnen zich – door hun eigen oprechte zoeken naar de waarheid in zichzelf – rechtstreeks met de meesters verbinden zonder hen fysiek te bezoeken.’

Roos Tesselaar, mei 2021


De vallei van de onsterfelijke meesters

De vallei van de onsterfelijke meesters

Aaravindha Himadra gaat in De vallei van de onsterfelijke meesters op reis en neemt je mee naar een plek waar geen ander boek je ooit eerder heeft gebracht.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Roos Tesselaar

Verhalenverteller. Tekstschrijver. Verliefd op onze aarde. Kleurt graag buiten de lijntjes. Nieuwsgierig aagje. Fulltime voeler. Boekenwurm. Sneakers stevig op de grond, hoofd in de wolken.

Lees ook

Wat is een empaat? Waarom de wereld empaten nodig heeft
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *