De spirituele uitgeverij van Nederland

De kindertitels van Uitgeverij AnkhHermes dragen stuk voor stuk bij aan de bewustwording en de opvoeding van (hoog)gevoelige kinderen.

Benieuwd welke van onze boeken speciaal bedoeld zijn voor kinderen?
Lees het hier onder de galerij.

   

Wanneer je op zoek bent naar kinderverhalen voor het slapengaan, dan ben je bij Uitgeverij AnkhHermes op de juiste plek.

Neem bijvoorbeeld de klassieker van Leo Lionni. Zijn Blauwtje en geeltje, zeventig jaar geleden geschreven, is een eenvoudig, warm en krachtig kinderboek. Blauwtje en geeltje zijn vriendjes, ze spelen zo veel samen dat ze op een dag versmelten en samen groen worden. Dat begrijpt niet iedereen. Dus niemand wil meer met ze spelen. Zelfs hun eigen vader en moeder herkennen hun blauwtje en geeltje niet meer. Opeens zijn ze helemaal alleen. Blauwtje en geeltje is een boek over kleuren en anders leren kijken naar nieuwe dingen. Maar het boek gaat ook over verdraagzaamheid en vriendschap. En het verhaal laat bovendien zien dat je in een relatie allebei je eigen kleur inbrengt, zodat je samen een nieuwe kleur maakt.

De boeken van Marneta Viegas, zoals Relax Kids en De wens-ster, maakt kinderen en hun ouders op een relaxte en grappige manier vertrouwd met imaginatie en ontspanning. Kinderen ontspannen dankzij visualisatie van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven. Zo komen ze in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Daarom is Relax Kids van Marneta Viegas een fantastische methode voor kinderen en ouders om samen te mediteren!

Een andere bijzondere methode zijn de kinderyogakaartensets van Helen Purperhart. Net als bij volwassenen helpt yoga bij kinderen om rust in hoofd en lijf te brengen. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder. Helen Purperhart heeft verschillende kaartensets ontwikkeld, van energizerkaarten tot kindermassagekaarten, bedoeld voor kinderen van verschillende leeftijden.

In deze categorie vind je evengoed boeken voor ouders met (hoog)gevoelige kinderen. Verschillende boeken, zoals Het fluisterkind van Janita Venema of Kinderen beter leren zien van Guido van Mierlo, bieden handvatten om het meeste uit de opvoeding van je kind te halen, zowel voor jezelf als ouder als voor je kind(eren). Het gaat in deze boeken, net als in Kinderbuik van Judith Deckers-Kocken, om je kind in zijn/haar kracht te laten komen.