Deze 10 spirituele boeken helpen je de winter door

Laatste update door Team AnkhHermes op 6 juli 2023

Deze tien boeken zijn ideaal voor de winter: diepgang, stof tot nadenken, en een verfrissing van je blik voor wanneer de lente komt.

Wanneer het buiten koud is en de nachten lang zijn, is het tijd voor boeken met diepgang om ondergronds ideeën te zaaien die met de lente kunnen beginnen te bloeien. De redactie van AnkhHermes deelt 10 spirituele boekentips die je de winter door kunnen helpen.

Bekijk hier ook de top 25 spirituele boeken aller tijden.


Nooit meer bang voor angst

Nooit meer bang voor angst

Wanneer de dagen zo kort zijn en de zon zich vaak achter de wolken bevindt, kun je last krijgen van neerslachtigheid in de winterperiode. In Nooit meer bang voor angst legt Sheryl Paul uit dat angst en momenten van je oncomfortabel voelen boodschappers zijn:

“De stilte van de winter mag dan misschien in zijn ‘doodsheid’ veel weg hebben van apathie, maar is niets anders dan het voorbereiden van de aarde op de levendigheid van de lente. Je vindt weer helderheid als je de valkuil kunt vermijden om leegte/apathie/verdoving te zien als een bewijs dat er iets heel erg mis is met je externe leven en in plaats daarvan de leegte omarmt zonder er betekenis aan te willen geven. Helder zijn houdt niet altijd automatisch in dat je gelukkig bent. Het betekent wel dat je de volle verantwoordelijkheid draagt voor jezelf, en daar vind je welzijn.”

Wil je de diepere betekenis van de seizoenen binnen in jezelf ontdekken? Bestel dan Nooit meer bang voor angst en ontdek de verborgen wijsheid van spanning, stress, zorgen en onzekerheid.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

Inwijding

Inwijding

Een spirituele klassieker die al jaren in het fonds van AnkhHermes zit, maar blijvend nieuwe lezers inspireert. Als meisje droomde Elisabeth Haich dat ze de dochter was van een farao en het nichtje van een hogepriester. Als volwassene heeft ze nog veel meer herinneringen aan haar leven aan het Egyptische hof. Inwijding leest als een spannend boek, maar is ook nog eens blijvend herkenbaar voor wie spiritueel zoekende is, zoals in de opening van hoofdstuk 1:

“Ik ben een zoekende. Ik zoek een verklaring voor het leven op aarde. Ik zou graag willen weten wat de bedoeling is, dat de mens geboren wordt, met veel moeite van kind tot volwassene opgroeit, dan trouwt, op zijn beurt kinderen ter wereld brengt, die ook weer met evenveel moeite volwassen worden, ook in het huwelijk treden, nog weer meer kinderen ter wereld brengen, die dan met de oude dag moeizaam verkregen vermogens weer verliezen en dan sterven. Een eindeloze keten, zonder begin en zonder eind!

Steeds maar weer worden er kinderen geboren, ze leren, ze blokken, ze willen lichaam en verstand ten volle ontwikkelen – en na een betrekkelijk korte tijd is alles weer voorbij en dan worden ze onder de grond tot voer voor de wormen. Wat voor zin heeft dat alles? Alles alleen maar om steeds verder geslachten voort te brengen?” Elisabeth Haich

Waarom zijn we op aarde? Waarom worden we geboren om weer te sterven? Deze en andere vragen stelt Elisabeth Haich en op haar tocht naar de waarheid waarin haar droom in vervulling gaat ben je metgezel. Een aanrader voor wie zich spiritueel aan het ontwikkelen is. Hier kun je Inwijding bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

De Meesters van het Verre Oosten

De Meesters van het Verre Oosten

Hoe zou het zijn als je wijze meesters ontmoet die je leven zo veranderen dat je niet anders kan dan je ervaringen delen? Meesters van het verre Oosten van Baird Spalding is een spannend en spiritueel reisverslag van zo’n ontmoeting. Deze klassieker introduceert de Meesters en hun wijsheid aan je, en vraagt je om je eigen conclusies te trekken. Baird Spalding opent zijn boek niet voor niets met:

“Een van de voorwaarden die de Meesters vooraf stelden, was dat we aanvankelijk alles waarvan we getuige waren als feit dienden te aanvaarden, en dat geen verklaringen mochten worden geëist voordat we ons grondig in het werk hadden verdiept, hun lessen hadden gevolgd, hun dagelijkse leven hadden meegemaakt en geobserveerd.

We zouden deze Meesters vergezellen, leven zoals zij, en zelf conclusies trekken. Het stond ons vrij zo vaak bij hen te zijn als we maar wilden, alle vragen te stellen die in ons opkwamen, onze eigen gevolgtrekkingen te maken om tot antwoorden te komen, en ten slotte dat wat we zagen als feit te aanvaarden of als bedrog te beschouwen. Op geen enkel moment werd enige poging gedaan om ons oordeel op wat voor manier ook te beïnvloeden. Ze wilden dat we volledig overtuigd raakten voordat we geloof zouden hechten aan dat wat we zagen of hoorden, wat het ook was.

Daarom leg ik de lezers deze gebeurtenissen voor en vraag hun ze naar goeddunken te aanvaarden of te verwerpen.” Baird Spalding

Onderwerpen waar de Meesters lessen over geven zijn astrale projectie, genezing, over water lopen, gedachtetrillingen en meer. Wil jij in de koude dagen je laten onderrichten door de Meesters? Hier kun je De Meesters van het Verre Oosten bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 35,00 met gratis verzending.

Bestellen

De vallei van de onsterfelijke meesters

De vallei van de onsterfelijke meesters

Een eeuw na Baird Spaldings expeditie schreef ook Aaravindha Himadra over een raadselachtige ontmoeting met de Meesters. Het lijkt alsof de tijd geen vat op deze Meesters heeft. Himadra gaat op zoek naar het geheim van hun levenskracht en deelt zijn ervaringen in De vallei van de onsterfelijke meesters:

“Er zijn momenten in het leven waarop de hand van het lot uit het niets verschijnt. Ik heb geleerd van die momenten te genieten – van hun plotselinge en onvoorziene verschijning – te ongrijpbaar of te snel voor me om ze eenvoudigweg te negeren of er uit gewoonte op te reageren. Meestal ontdekte ik daarin dan een hemelse geest aan het werk. Ik had het sterke vermoeden dat dit een van die momenten zou kunnen zijn.

Al snel voelde ik me verstrikt in het verwarrende gevoel dat de tijd op een of andere manier sterk vertraagde. De ruimte tussen mijn gedachten was groter dan gewoonlijk. Ik was nu te gefascineerd om me te verzetten. Ik verkoos los te laten, wat onmiddellijk een bijna paranormaal gevoel van vurig verlangen, zowel pijnlijk als raadselachtig hoopvol, opriep. Het leek op het gevoel dat ik ooit als kind had toen ik na een lange reis weer thuiskwam.” Aaravindha Himadra

Wil je met Aaravindha Himadra in de leer gaan bij de meesters van Amartya? Verlang je naar een reiservaring zonder een vliegtuig in te hoeven stappen? Hier kun je De vallei van de onsterfelijke meesters bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Weg van het denken

Weg van het denken

Wanneer je in de donkere dagen je gedachten onder de loep wil nemen, dan is Alan Watts een aanrader. In Weg van het denken biedt hij alternatieve wegen uit ons denken en leidt ons langs de grote spirituele thema’s. Wat gebeurt er als doorkrijgen dat ons lichaam en ons ego slechts een illusie zijn? Hoe kan het omarmen van de chaos ons helpen om ons levensdoel te ontdekken? En welke wonderen kunnen we verwachten als we stoppen met alles zo serieus te nemen?

“Je bent niet iets wat losstaat van de natuur. Je bent een aspect of verschijnsel van de natuur. Jij, als mens, komt net zo uit dit stoffelijk universum voort als een appel voortkomt uit een appelboom. Een boom die appels voortbrengt is een boom met appels, net zoals een universum waarin menselijke wezens verschijnen een universum met menselijke wezens is.

Het bestaan van mensen is symptomatisch voor het soort universum waarin we leven, maar onder invloed van onze twee grote mythen – het keramisch en het volautomatisch model van het universum – hebben we het gevoel dat we niet op de wereld thuishoren. In de volksmond zeggen we: ‘Ik kwam op de wereld’, maar dat is niet het geval – we kwamen uit de wereld.” – Alan Watts

Wil je met Alan Watts je gedachten onder de loep nemen? Hier kun je Weg van het denken bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Ruimte om te helen

Ruimte om te helen

Heb je tijdens de donkere dagen wat meer troost en steun nodig? Ruimte om te helen van Matt Licata is als een liefdevolle en troostende omhelzing als je verdrietig bent. Wanneer je door een moeilijke tijd gaat, is het fijn als er een boek is dat je tot steun kan zijn. Ruimte om te helen is zo’n boek.

“Als we het oude circuit van schaamte, zelfagressie en zelfverloochening vervangen door berusting, vriendelijkheid en afstemming, dan ontdekken we hoe heilig het ‘gewone’ leven is dat uiteindelijk toch niet zo gewoon blijkt te zijn. Bij zo’n opgraving blijken zelfs onze moeilijkste, verwarrendste en pijnlijkste ervaringen bedeeld te zijn met intelligentie en blijken ze onverwachte hoeders op onze weg te zijn. Op deze gezamenlijke reis zullen we nieuwe perspectieven blootgeven en ermee experimenteren, ons aandachtig en met tederheid bezighouden met onze onmiddellijke ervaring en verse zingevings- en betekeningslagen ontdekken.” – Matt Licata

Wil je ook troost vinden in het boek van Matt Licata? Hier kun je Ruimte om te helen bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,50 met gratis verzending.

Bestellen

Helen van collectief trauma

Helen van collectief trauma

Helen van collectief trauma van Thomas Hübl is een bijzonder actueel boek voor elke periode van het jaar. Aan de hand van spirituele principes wordt toegelicht hoe we te midden van alle onrust en ontwrichting niet alleen veiligheid en veerkracht vinden, maar ook de daadkracht om een nieuwe toekomst te scheppen. Het is Hübls roeping mensen te begeleiden om vanuit een egocentrisch wereldbeeld te komen naar authentieke expressie, dienstbaarheid en afstemming.

“Trauma, met name langdurig of herhaald trauma, verdeelt ons. Het beschadigt onze verbinding met onze innerlijke wereld en die buiten ons. Het verstoort de perceptie en het stromen van de levensenergie door een levenssysteem, of dat nu een persoon is of de aarde. Trauma schaadt het vermogen om ons tot elkaar te verhouden en ons met elkaar te verbinden, hetgeen wil zeggen: trauma creëert de illusie van afgescheidenheid.

We zijn toegerust om ons bewust te worden van de evolutionaire veerkracht die we geërfd hebben van voorouders die lang geleden gestorven zijn, en in staat om ons open te stellen voor verbinding met al onze toekomstige nakomelingen. In staat om te leren ons in het heden vast te houden aan het onverwerkte verleden, om beter om te kunnen gaan met de toekomst die zich ontvouwt. Door elkaar te steunen en samen te werken zijn we in staat om individueel en groepsbewustzijn te creëren, nieuwe niveaus van collectieve intelligentie te benutten en een nieuwe visie voor onze wereld te bepalen. Door de uitdaging aan te gaan en samen te luisteren, openen we deuren naar zich ontwikkelende vermogens, hogere inzichten en rijkere kaders van wederzijdse afhankelijkheid en verbinding. We zorgen voor een hoger bereik van de menselijke geest en belichamen meer ons ware potentieel.

Jij en ik blijken te zijn als de T-cellen in het collectieve immuunsysteem van de mens: wij zijn zowel het probleem als de oplossing. We hebben alles in ons wat we nodig hebben om onszelf, onze samenlevingen en onze planeet te helen. En dat moeten we, want er is geen tijd te verliezen.” – Thomas Hübl

Wil je ook begeleid worden door Thomas Hübl? Hier kun je Helen van collectief trauma bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het mysterie van de donkere maan

Het mysterie van de donkere maan

In Het mysterie van de donkere maan belicht Demetra George de spannende, donkere fase van de maancyclus. Een fase die erop wacht om in het licht te worden gezet; een mysterieuze tijd, vol wijsheid en helende kracht. Zoals de maan elke cyclus weer haar donkere fase heeft, zo kennen wij ook donkere periodes in ons leven.

“Het mysterie van de donkere maan zal proberen het geheim van de mysterieuze donkere fase van de maan te onthullen door het verkennen van de mythische, psychologische en spirituele symboliek van de duisternis van de maan. Als we geluk hebben, kan wat we ontdekken ons helpen om onze angst voor de duisternis los te laten.

De maan, met al haar transformaties, is een weerspiegeling van dezelfde schommelingen die in ons eigen lichaam en geest plaatsvinden. In ons leven ervaren we ook deze afwisseling van schepping en vernietiging, groei en verval, geboorte en dood, licht en donker, het bewuste en het onbewuste. Helaas hebben we in onze maatschappij geleerd om bang te zijn voor de afnemende energieën die vertegenwoordigd worden door het donker, verval, de dood en het onbewuste. Hierdoor hebben we deze kennis verloren: het begrijpen van een onmisbaar deel van de cyclus van het bestaan, die gesymboliseerd wordt door de donkere fase van de maan.

De bedoeling van Het mysterie van de donkere maan is om anders naar de duisternis te gaan kijken. Hopelijk komt de lezer tot de conclusie dat de donkere fase van iedere cyclus een fase is van herstel en vernieuwing en niet een van angst en onwetendheid; een tijd van mysterie, wijsheid en genezende krachten – allemaal geschenken van het mysterie van de donkere maan.” – Demetra George

Wil jij ontdekken wat je van de maan kunt leren? Hier kun je Het mysterie van de donkere maan bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Het betoverende leven

Het betoverende leven

Sinds mensenheugenis vertellen we elkaar verhalen en vooral in mythen en sprookjes zien we hoe groot de rol van de natuur altijd is. Tegenwoordig raken we zo verstrikt in onze virtuele wereld dat we onze wortels beginnen te verliezen. Het betoverende leven nodigt ons uit om weer terug de natuur in te gaan om ons verhaal te herontdekken.

“We denken dat het goed met ons gaat, maar dat is niet zo. We hebben het laten gebeuren dat we teleurgesteld raakten over onszelf, elkaar en ons leven. Het is de prijs die we betalen voor onze energieke deelname aan de heersende westerse cultuur van groei en vooruitgang. Terwijl het moderne leven steeds mechanischer wordt en de sociale, economische en politieke systemen waarvan we dachten dat ze wel tegen een stootje konden steeds kwetsbaarder worden, merken we echter dat we hunkeren naar iets waar we ons aan kunnen vasthouden. Naar nieuwe verhalen die ons vertellen wie we zijn en wat onze plek in de wereld zou kunnen zijn.

We hunkeren naar zingeving, naar manieren om ons thuis te voelen in deze wereld. We verlangen ernaar haar te zien zoals we haar zagen toen we nog kind waren: een wereld vol mysterie, die barst van de mogelijkheden; een wereld waarin we alles kunnen worden wat we willen. En net als de helden in al die mooie oude verhalen weten we dat, al zal onze reis door deze wereld misschien niet altijd makkelijk zijn, zij niettemin essentieel, intens en waardevol zal zijn.” – Sharon Blackie

Wil je ook je wortels terugvinden en een betoverend leven beleven? Hier kun je Het betoverende leven bestellen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Bekijk hier ook de top 25 spirituele boeken aller tijden.

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de marketingassistent en de hoofdredacteur van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

De 17 beste boeken over je zelfhelend vermogen
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *