De wijsheid van de zeven vrouwelijke archetypen

Laatste update door Team AnkhHermes op 19 juni 2024

Ontdek de energie, kracht en wijsheid van zeven vrouwelijke archetypen, liefdevol en inspirerend geportretteerd door Mara Branscombe.

In Zeven vrouwelijke wijsheden roept Mara Branscombe je op je unieke gaven met de wereld te delen en de vrouwelijke weg die sprankelt van leven te bewandelen. Het is tijd om een reis te maken aan de hand van zeven vrouwelijke archetypen: meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, mystica, minnares en koningin.

Wat zijn archetypen?

Archetypen staan volgens de psychoanalyticus Carl Jung voor basale thema’s in de individuele ervaring en evolutie van de mens. Het gaat om patronen of karakteristieke oermodellen die in het hele universum terugkomen.

De archetypen bieden een leeg doek, dat je kunt gebruiken om je intuïtie te wekken en te begrijpen hoe je brein werkt. De schepper in jou zal de oude verhalen en huidige gebeurtenissen blootleggen om je te helpen het leven te leven als een scheppend avontuur.

De grenzeloze wijsheid in de archetypen is een enorme hulpbron op deze reis. Ze helpen je om je huidige patronen en wat jou drijft te begrijpen. Je zult opvallende openbaringen ontvangen die je als een persoonlijk kompas vertellen waar je bent, waar je naartoe gaat en hoe je komt waar je wilt zijn.

De zeven vrouwelijke archetypen van Mara Branscombe

Branscombe beschouwt de archetypen als poorten naar meer zelfinzicht en vrijheid. Zo wordt je reis er een naar persoonlijke en collectieve heling. Het werken met deze poorten prikkelt een archetypische respons, die een natuurlijke en nieuwsgierige terugkeer naar je wezenlijke zelf activeert.

In Zeven vrouwelijke archetypen bespreekt ze achtereenvolgens de meid, de moeder, de wijze vrouw, de jaagster, de mystica, de minnares en de koningin.

De meid

Woest onweerstaanbaar, authentiek tot op het bot. De gedreven leefstijl van de meid is ronduit aanstekelijk.

Maar haar schaduwkant houdt haar vast in pleasegedrag, verwringt haar gevoel van onschuld en steelt haar jeugdige geest en scheppende kracht.

Leer om je keuzes niet meer te baseren op angst en wek je gevoel van bestemming door creativiteit, vergeving en moed. Dat is de thuiskomst van de meid.

De moeder

Het archetype van de moeder is evenwichtig en royaal. Al haar handelingen hebben een positieve, bezielende kracht. Haar schaduwkant uit zich in extreme zelfopoffering, codependentie en uitputting.

Leer een radicale zelfliefde aan te nemen om te helen, tekort los te laten en overvloed te vergaren. Heel de voorouderlijn van je moeder en laat het aarde-moederschap in jou eindelijk tot bloei komen.

De wijze vrouw

De wijsheid van dit archetype zit in haar talent om zich te ontwikkelen, te onderscheiden en te transformeren in haar emotionele proces. Haar helingskracht en intuïtieve kanalen stromen door het element water.

Het schaduwwerk van de wijze vrouw is om haar ware emoties niet meer te verbergen, verbinding te voelen met haar community en een thuisgevoel te ervaren in de wereld.

Leer wonden tot wijsheid te transformeren en accepteer het vrijuit laten zien van je emoties als een superkracht, niet als een zwakte.

De jaagster

De jaagster belichaamt de strijdersgeest. Ze kent haar waarde en deelt deze frank en vrij met de wereld.

Ze voelt intuïtief aan wanneer ze haar ideeën moet activeren en hoe ze uitdagingen pareert. Door haar grote vertrouwen kan ze haar levensdoelen blijven nastreven.

De schaduwkant van de jaagster vermijdt kwetsbaarheid en heeft de neiging alleen op zichzelf te vertrouwen om haar levensmissie te voltooien.

Vind je ware innerlijke kracht. Schud de inperkende, egoïstische mind-bodyverhalen af. Ontdek hoe je je intenties, passieprojecten en dromen met beleid aanvuurt om te voorkomen dat je opbrandt.

De minnares

De minnares omarmt vertrouwen en sensualiteit met het absolute maximum. Haar levensmissie is de diepst mogelijke vormen van intimiteit ervaren.

De schaduw van de minnares uit zich in het drama dat ze in haar relaties brengt en dat vasthoudt. Leer je lichaam liefhebben en tooien om de godin die je bent te ontmoeten.

Ontdek waar je intimiteit ontwijkt omdat je bang bent je ware zelf bloot te geven. Overwin de angst voor intimiteit. Laat het gedoe achterwege in je relaties. Activeer de intens bevredigende natuur van de belichaamde, sensuele minnares.

De mystica

Als alchemist van geest en magie is de mystica een pleitbezorgster voor autonomie. Ze kan door haar intuïtieve gaven hogere niveaus van bewustzijn betreden. Het is haar taak om de oordelen over zichzelf loslaten. Zodoende wordt ze een helder kanaal voor zowel de menselijke als spirituele dimensies.

Delf je innerlijke genezer op en laat de toxische massa afvloeien die je fysieke, mentale en spirituele groeipotentieel blokkeert. Ontwikkel je intuïtieve kanalen en deel je unieke stem met de wereld.

De koningin

Het perspectief van de koningin is episch en weids. Ze weet waar ze haar energie op moet richten om te krijgen wat ze wil in het leven. Ze neemt dappere beslissingen voor het welzijn van de mensheid. Haar schaduw schuilt in haar hang naar perfectionisme, haar over-kritische houding en drang om gelijk te hebben.

Leer volwassen leiderschap door fouten in jezelf en anderen te accepteren. Laat de doorgeslagen hang naar perfectionisme los en verfijn de stem van het hogere zelf, zodat deze kan doorklinken in wat je manifesteert. Loslaten om waarheid en kennis binnen te laten is het werk van de koningin.

Leven met de archetypen

Ieder archetype is een stapsteen in de kronkelende rivier van grote levensgebeurtenissen. Je bent klaar om te evolueren in de intuïtieve en bezielende vrouwelijke kracht die van jou is en van jou alleen.

Dit is de tijd om de wijsheid van het vrouwelijke te verweven in ons leiderschap, onze liefde en onze actie. Het is tijd om de vrouwelijke weg te belichamen.

De inzichten van zielswerk vanuit archetypisch perspectief zullen je leiden. Dagelijkse creatieve daden en perspectiefwisselingen versterken dit proces.

Het belichaamde goddelijk vrouwelijke claimt haar geboorterecht van heelheid, waardigheid en ondernemende levenskracht terug. Je gaat de weg van onderzoek, verdieping, vreugde en zielsbestemming.

Hoe lees je Zeven vrouwelijke archetypen?

De methoden, oefeningen en remedies in dit boek komen voort uit Branscombes eigen persoonlijke werk met de vrouwelijke archetypen. Eerder schreef ze al over de rijkdom van rituelen.

Na twintig jaar onderzoek naar somatische oefeningen als ingang naar het wezenlijke zelf, is haar onderzoek van schaduw en licht van elke vrouwelijke energie de brandstof geworden voor mijn scheppende activiteiten.

Elk hoofdstuk van Zeven vrouwelijke archetypen presenteert de tijdloze kenmerken van een archetype aan de hand van proza, poëzie en creatieve bespiegelingen. De aandachts- en somatische ervaringen zijn bedoeld voor integratie van lichaamssensaties, breinactiviteit en de sacrale dimensies.

Oefeningen als ademhalingstechnieken, bewegingspatronen, creatieve momenten, schrijfimpulsen en geleide visualisaties bevorderen de ontwikkeling van je wezenlijke zelf in ieder archetype. Misschien wil je eerst het hele hoofdstuk lezen en dan pas gaan schrijven of de oefeningen en geleide visualisaties gaan doen op een manier die jou verdieping brengt.


Zeven vrouwelijke archetypen

Zeven vrouwelijke archetypen

Wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin: deze zeven vrouwelijke archetypen spelen een belangrijke rol in je innerlijke leven, laat Mara Branscombe zien.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Team AnkhHermes

Team AnkhHermes bestaat uit de uitgever, de acquirerend redacteur, de bureauredacteur, de online-redacteur, de brandmanager, de online marketeer en de community manager van het gelieerde platform inspirerendleven.nl.

Lees ook

Een allesomvattende oer-energie: tantra volgens Daniel Odier
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *