De Kracht voor de Toekomst

Laatste update door Jose van Blokland-van Riemsdijk op 31 januari 2022

En opeens … werken we allemaal thuis, zijn we in onze fysieke vrijheid beperkt, voelen we ons niet veilig zoals we gewend waren. Hier een frontbericht van AnkhHermes.

Wij noemen dit een periode van ‘realistische berusting’ en maken er het beste van. Alleen en toch samen, al video-bellend, append, mailend en telefonerend. We putten kracht uit onze eigen boeken en ik zeg: Doe altijd je best, een van de vier inzichten van Don Miguel Ruiz op het moment dat iemand erdoorheen zit: als werkuren niet gehaald worden, de kinderen lastig zijn of het mantelzorgen zwaar wordt. Als je namelijk je best hebt gedaan ondanks alle geldende beperkingen is het gewoon goed!

Eigenlijk willen we niet nadenken, de wereld staat in brand, we krijgen zoveel input binnen: we stromen over. ‘Om de dingen helder te kunnen zien, moeten we soms weggaan van ons denken’, een bekende uitspraak van Alan Watts, zijn boek geeft troost!

‘Wat is de zin van dit alles?’ horen we om ons heen. Wat heb ik aan De kracht van het Nu van Eckhart Tolle? Tolle zegt: Heb je last van stress? Heb je het zo druk met in de toekomst aan te komen dat het Nu gereduceerd is tot een middel om er te komen? Stress wordt veroorzaakt doordat je ‘hier’ bent maar ‘daar’ wilt zijn, of doordat je in het heden bent terwijl je in de toekomst wilt zijn. Heel toepasselijk in deze tijd. Met deze audio-uitgave, ‘een cadeautje voor je ziel’ noemen we het, kun je voor je uit staren of doen wat je wilt: luister, wél thuis, in huis! Verlies je niet in gedachten over de toekomst of het verleden.

Pas in week drie gaat het thuiswerken wennen, komen we samen langzaam in een flow! Er is ook quarantainetijd gekomen om ons thuis een extra ziel te geven, Nina Elshof is een aanrader met Huis & ziel. Zeker nu we weten dat de thuistijd lang zal worden.

Toch wil ik eindigen met hoop: de Kracht voor de Toekomst, iets waar iedereen al mee kan beginnen, er komt een tijd dat we zullen spreken over vC en nC. U snapt denk ik wel wat ik bedoel: het woord C zal ons hele leven in ons collectieve geheugen staan.

AnkhHermes werkt samen door aan prachtige nieuwe (troost)boeken. Want lezen zullen we! #ikleesthuis

José van Blokland, uitgever van AnkhHermes

Jose van Blokland-van Riemsdijk

Lees ook

Rust in je hoofd krijgen voor kinderen – 5 boekentips
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *