Hannah Cuppen

Hannah Cuppen

Hannah Cuppen (1973) is therapeut en trainer. Als ervaringsdeskundige heeft ze zich gespecialiseerd in verlatings- en bindingsangst en schreef hierover de bestseller 'Liefdesbang' en het bijbehorende werkboek 'Liefdeskunst'. Haar tweede boek is 'Liefdesroep'. 

Liefdesbang

Liefdesbang

De klassieker Liefdesbang van Hannah Cuppen - nu in een Limited Edition met extra's! - laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander, zonder verlatings- of bindingsangst.

Bestellen

Terug naar boven


Hannah Cuppen: liefdesexpert

Hannah Cuppen is therapeut en trainer en bekend van het tv-programma Liefde is… waarin zij als liefdesexpert optreedt. Zij werkte tien jaar als integraal therapeut in haar eigen praktijk en heeft tal van psychotherapeutische opleidingen gevolgd, o.a. bij opleidingsinstituut Phoenix. Naast haar ervaringsdeskundigheid in de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst, heeft Hannah zich hierin beroepsmatig gespecialiseerd. Sinds het verschijnen van Liefdesbang geeft ze ervaringsgerichte trainingen aan mensen die zich vrij willen maken van deze belemmerende dynamiek. Bij Uitgeverij AnkhHermes verschenen ook Liefdesroep (2017) en Liefdeskunst (2019).

Meer weten over Hannah Cuppen? Neem een kijkje op haar eigen website.

Terug naar boven


Liefdesbang: verkrijgbaar in het roze en in het blauw | Liefdeskunst: het werkboek bij Liefdesbang

Het boek Liefdesbang is een enorm succes gebleken. Het boek kwam in 2014 uit met een roze cover en werd meer dan 50.000 keer verkocht. Om dit te vieren, verscheen in 2018 ook een donkerblauwe versie. De inhoud is hetzelfde, de uitstraling nu ook voor wie niet van roze houdt.

Liefdesbang is voor mannen en vrouwen, voor singles en stellen, voor wie aan het daten is of wie al jarenlang getrouwd is. Verlatingsangst en bindingsangst zijn twee zijden van dezelfde munt en in Liefdesbang geeft ervaringsdeskundige Hannah Cuppen inzichten, tips en authentieke verhalen uit de praktijk om te helen. Ze laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans.

Het werkboek bij Liefdesbang

Liefdeskunst is het langverwachte werkboek bij de bestseller Liefdesbang. Eindelijk kun je nu zelf aan de slag met je bindingsangst en/of verlatingsangst! Want hoe ga je om met bindingsangst? Wat doe je als je bang bent voor de liefde? Stap voor stap neemt Hannah je mee om de oorzaken van je angst te achterhalen en aan te pakken. Je krijgt gerichte oefeningen, meditaties, opdrachten en heel veel tips en technieken.

Terug naar boven


Quotes

In vrijheid lief te hebben is een grote kunst die om moed vraagt op de juiste momenten. Dit is een boek waarop je kunt terugvallen als je het even niet meer zo goed weet.’

Actrice Monique Hendrickx over Liefdesbang

Terug naar boven


Blog van Hannah Cuppen: Hart met een litteken

Mensen hebben een voedende bodem nodig waarin hun liefdesroep bevrucht kan worden of zich kan ontwikkelen naar een volgend stadium.

Mijn nieuwe boek Liefdesroep is de wereld in en bij deze geboorte hoort ook de geboorte van een nieuwe training. Mensen hebben een voedende bodem nodig waarin hun liefdesroep bevrucht kan worden of zich kan ontwikkelen naar een volgend stadium. Dat zag ik ook zo duidelijk in de trainingen die hoorden bij mijn eerste boek Liefdesbang. Mijn hart wordt er blij van. De parel in mensen zien en deze uitnodigen om zijn licht te laten stralen. Het kan me zo raken, mensen die dat leven, die de parel hebben geslepen. Bij de tv show komt een lichtend voorbeeld voorbij.

Dennis Gebbink, een man die met hart en ziel leeft voor de sport, krijgt een zoon. Het is zijn droom dat zijn zoon profvoetballer wordt. Niet handig natuurlijk, zo’n verwachting, maar daar steekt het leven dan ook geen zachtzinnig stokje voor. Als zijn zoon 2,5 jaar oud is komen ze erachter dat hij niet reageert op reflexen. Na onderzoek blijkt dat hij tijdens de vroeggeboorte hersenbeschadiging heeft opgelopen en motorisch gehandicapt is geraakt. Dit leidt tot grote woede en teleurstelling maar in tweede instantie blijkt het vruchtbare grond voor een liefdesroep. Hij richt Only Friends op: een sportcentrum voor kinderen met een beperking. Zijn ambitie om voor deze kinderen het sporten mogelijk te maken is onstuitbaar. Dennis krijgt een doel in zijn leven.

Iedere dag maakt hij in zijn Friendship Sport Centre voor 640 kinderen het verschil, want naast sport staat verbinding en opvoeding centraal. Kinderen krijgen meer kracht en zelfverzekerdheid. Ze komen ingezakt in hun rolstoel binnen en zitten binnen de kortste keren rechtop in hun stoel. Zijn eigen zoon heeft hier ook zijn plek gevonden en begeleidt andere kinderen. Vader en zoon die hun hartsverlangen delen. Managers vragen Dennis naar zijn businessplan. Dat willen ze graag kopiëren.

Maar Dennis heeft geen businessplan. Zijn businessplan heet: hart met een litteken. Dennis heeft zijn liefdesroep gevolgd en zijn litteken op een hoger plan getild. Dat is de ware kracht van een liefdesroep. Dat geeft de bezieling die door geen enkel businessplan vervangen kan worden. Met de training liefdesroep wil ik ieder hart met een litteken uitnodigen deze te transformeren in een parel die zijn licht laat schijnen en vele harten kan raken.

Voor de training Liefdesroep zie: www.hannahcuppen.nl

Terug naar boven