Eckhart Tolle

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de meest invloedrijke spirituele leraren van onze tijd. Hij is de auteur van verschillende bestsellers waarvan The Power of Now de bekendste is. In 2001 verscheen dit boek onder de titel van De kracht van het Nu bij AnkhHermes. Net als zijn andere boeken kent De kracht van het Nu vele herdrukken.

Terug naar boven


Meer over Eckhart Tolle

Eckhart Tolle, geboren in Duitsland, volgde universitaire studies in Londen en Cambridge. Op zijn negenentwintigste veranderde een ingrijpende innerlijke transformatie zijn leven. De daaropvolgende jaren wijdde hij aan deze transformatie: hoe was die beter en dieper te begrijpen en op welke manieren was die te integreren in zijn leven. Het was het begin van een intense innerlijke reis.

‘I keep Eckhart’s book at my bedside. I think it’s essential spiritual teaching. It’s one of the most valuable books I’ve ever read.’ – Oprah Winfrey

Inmiddels wordt Tolle beschouwd als een van ’s werelds meest gerespecteerde en invloedrijke spirituele leraren. Zijn diepgaande maar eenvoudige leer heeft wereldwijd talloze mensen geholpen om innerlijke rust en vervulling in het leven te vinden. De kern van zijn inspirerende leer is een transformatie van bewustzijn, een spiritueel ontwaken dat hij ziet als de volgende stap in de menselijke evolutionaire geschiedenis. Essentieel voor dit ontwaken is de transcendentie van ons op het ego gebaseerde bewustzijn. Dit is niet alleen een voorwaarde voor ons persoonlijk geluk, maar ook voor een einde aan het geweld dat onze planeet domineert.

‘One of the best books to come along in years. Every sentence rings with truth and power the power to bring you into the gap, the space between our thoughts, where we find, as Eckhart so beautifully puts it, deep serenity, stillness, and a sacred Presence. [The Power of Now] is a book to cherish.’ – Deepak Chopra

In 1998 verscheen The Power of Now bij Namasté Publishing. Het boek groeide in het jaar erna uit tot een underground bestseller en werd een echte verkoophit toen Oprah Winfrey aangaf diep geraakt te zijn door het boek. Vijf jaar na verschijning stond The Power of Now, intussen in Nederland als De kracht van het Nu verschenen, bovenaan de New York Times-bestsellerlijst. Het boek is inmiddels in meer dan vijftig talen vertaald en bereikt nog steeds legio mensen die baat hebben bij spiritueel ontwaken.

Er zijn bij AnkhHermes ook verschillende aanvullingen op De kracht van het NU verschenen. Benieuwd naar het luisterboek? Met het Plug & Play Luisterboek op USB kun je altijd en overal luisteren naar de inspirerende woorden van Tolle. Wil je in de praktijk aan de slag? Lees dan De kracht van het Nu in de praktijk. Of gebruik het journal bij De kracht van het Nu, het opschrijfboek vol zorgvuldig gekozen en inspirerende teksten van Tolle. Iedere bladzijde is ‘raak’ en zet je op een inspirerende en positieve manier aan het denken.

‘Velen hebben het boek meerdere keren gelezen en ze zeggen dat de tekst niets van zijn nieuwheid verliest, ook al lees je hem vaker. Integendeel, het transformerende vermogen van het boek wordt niet minder, maar het werkt juist intenser.’ – Eckhart Tolle

Na De kracht van het Nu heeft AnkhHermes nog een aantal boeken van Eckhart Tolle in het Nederlands beschikbaar gemaakt. Zoals Een nieuwe aarde, het zeer goed ontvangen vervolg op De kracht van het Nu dat in 2019 zijn drieëntwintigste druk kende. Ook dit boek is in tientallen talen vertaald en wordt over de hele wereld gelezen. Tolle maakt in dit boek duidelijk dat een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert binnen handbereik ligt, als we ons ego maar durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn.

Benieuwd naar een selectie van inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde? Lees dan Een met alle leven.

‘Er is een groeiend bewustzijn van de wezenlijke eenheid van alles wat bestaat, waardoor we ons steeds meer betrokken en verantwoordelijk gaan voelen voor onze medemensen, de dieren in onze omgeving en de aarde zelf.’ – Eckhart Tolle

Tolle verdeelt zijn tijd tussen Brits-Columbia (Canada) en Californië.

Benieuwd naar meer over of van Eckhart Tolle?

Terug naar boven