De spirituele uitgeverij van Nederland

Vind zelfkracht en zelfvertrouwen in de natuur met Lunadea, Nederlands bekendste traditionele heks

Laatste update door Anouschka van Wettum op 8 juli 2021

Nederlands bekendste traditionele heks Lunadea vertelt in deze video hoe de natuur je kan helpen meer vertrouwen in jezelf te vinden.

“Als ik de natuur in ga, dan voel ik gewoon dat de natuur bezield is, dat er een bezieling in zit en daar kan ik uit putten. En daar kan ik kracht uit opdoen”, vertelt Lunadea.

In deze video vertelt Lunadea over de kracht die ze uit de natuur kan putten en haar missie om meer kennis over hekserij te delen. Hekserij heeft door de eeuwen heen een slecht imago gekregen, en dat is volgens Lunadea helemaal niet nodig. Door hekserij toegankelijker te maken met haar online hexcademy, op festivals, en door te schrijven hoopt ze de magie van het leven te kunnen delen. Zij schreef De weg van de heks over hoe zij op het heksenpad terechtkwam en de lessen die zij leerde. Haar tweede boek is Heks in het groen over natuurmagie en het vinden van de oerkracht in jezelf.

Bekijk de video of lees de transcriptie hieronder.

Lunadea: “Vanaf het moment dat ik met hekserij aan de slag ging, merkte ik gewoon dat dat zo’n klik gaf, bij mezelf, dat ik ineens mezelf echt leerde kennen. En het heeft mij heel veel zekerheid gegeven. Heel veel zelfvertrouwen.

De weg van de heks is het eerste boek en dat vertelt mijn verhaal, van hoe ik bij hekserij terecht gekomen ben, hoe ik daar ingerold ben, hoe ik daar doorheen gegaan ben. En welke lessen ik daaruit geleerd heb.

Oerkracht in de natuur vinden

Ik vind het leven magisch. Er zit meer betekenis aan en ik merk gewoon, ik herken ook heel veel vanuit de natuur in mezelf, waardoor het weer betekenis geeft. Vanaf die tijd ben ik veel meer het pad van de natuurmagie op gegaan. Dus de oerkracht vinden in de natuur en de oerkracht vinden ook in mezelf, omdat de natuur ook deel van mij uitmaakt.

En dat heb ik beschreven in Heks in het groen.  Als ik de natuur in ga, dan voel ik gewoon dat de natuur bezield is, dat er een bezieling in zit en daar kan ik uit putten. En daar kan ik kracht uit opdoen. En ik merk gewoon heel erg als ik vastzit in mezelf, of juist heel erg, het leven mij heeft leeg getrokken en ik gewoon veel te lang ben doorgegaan met werken, of met dingen doen van andere mensen. Dan moet ik opladen.

En dat opladen dat doe ik vooral door in de natuur te zijn. En als ik daar ben, dan voel ik die natuurkracht aan. En dan laat ik me daarmee helemaal mee vullen. En dus ik neem, als het ware, een stukje natuurmagie of natuur levenskracht in mezelf op. En dat voel ik echt als oerkracht.

Hekserij: verbinden met de natuur

Vanaf de heksenvervolging in de middeleeuwen is het beeld negatief gemaakt. Om je met name vooral niet in te laten met hekserij, omdat dat des duivels zou zijn. Maar als je gaat kijken naar wat heksen nu tegenwoordig doen, heeft dat echt niks te maken met dat duivelse beeld wat geschapen is. Het gaat er juist om, om te verbinden met je natuur, met jouw natuur, met de natuur.

En ja, dat staat echt zo haaks op het negatieve beeld van hekserij. Ik weet dat het negatieve beeld echt in honderden jaren zo gegroeid is, dus het gaat niet zomaar met één boek of met twee boeken nu zomaar veranderen. En toch wil ik me daar heel graag voor inzetten, al is het maar dat een paar mensen ineens gaan ontdekken van: hee, hekserij is niet negatief. Hekserij is juist heel positief. En hekserij is niet des duivels, hekserij is juist heel krachtig en het gaat over zelfkracht en zelfvertrouwen. En dat, ja, daar wil ik heel graag aan bijdragen.”

Lunadea

Videoportret door: Video’s met Hart en Ziel www.marjoy.nl


Heks in het groen

Heks in het groen is ook beschikbaar als e-book.

Bestellen

De weg van de heks

De weg van de heks is ook beschikbaar als e-book en als luisterboek.

Bestellen
Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.

Lees ook

Last van pijn door vastzittende emoties? Saskia de Bruin vertelt hoe je emotioneel in beweging komt
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *